Форма входу

Календар новин

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 24.04.2024, 11:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Вересень » 25
Ще здавна побутує приказка, що  «Добрий сусід – краще далекого родича». Бо ж він і на допомогу прийде в скрутну хвилину, і радість розділить. Тому більшість із нас намагаються встановити добрі відносини із людьми, що живуть через паркан, сходову клітку, а то й через стіну. Та нерідко буває, що новоспечені сусіди стають кісткою в горлі один одному. Отоді й сам не сумуєш, й іншим є на що подивитися.
     Будівництво нового торгового комплексу завалить «Фокстрот» і «Юкон»?
     Скандал між двома підприємцями, що зародився кілька місяців тому, нещодавно набув нових обертів та «показав своє обличчя» Дубну. Коротко увійдемо в курс справи.
     Свого часу дубенський підприємець Людмила Петрович придбала земельну ділянку з житловим будинком у центрі нашого з вами м ... Читати далі»
Переглядів: 1469 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Під час її розкопок знайдено цінні монети 17 ст.
     Нещодавно на паркані, що обгороджує будівництво нового торгового комплексу у центрі міста, з’явилися написи «Ведуться археологічні розкопки». І деякі особливо кмітливі дубенчани стали поговорювати, що, мовляв, знову золото в Дубні розкопують. Правда це чи ні – з’ясовував наш кореспондент.
     На розкопках ми застали дубенського археолога Віталія Ткача (на фото), який і розповів про їх ведення та цікаві знахідки:
     - Самі археологічні роботи розпочалися минулого тижня. Їм передувала підготовка – територію розчистили та вивезли звідти сміття. І вже тоді до праці приступили археологи під керівництвом кандидата історичних наук Богдана Прищепи. Загалом же, на даний момент ми розкриваємо біля 50- ... Читати далі»
Переглядів: 958 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Що таке «не щастить», і як з цим боротися? Це питання, мабуть, задавав собі чи не кожен із нас. Бо ж часто проблеми зсипаються на голову одна за одною, згідно із всім відомим «законом підлості», і наслідки, які вони тягнуть за собою, нерідко виявляються плачевними.
    От і нещодавно дію такого «закону підлості» відчув на собі дубенчанин Василь (ім’я з етичних міркувань змінено). Але не будемо забігати наперед – все по порядку.
    Ще восени минулого року око нашого «героя» привабили небайдужі серцю кожного чоловіка електроінструменти – шуруповерт та перфоратор. Побачив він їх у приміщенні дубенського торгового центру, скориставшись відсутністю власників поблизу, швиденько їх «прихватизував».
    Чи Василь сам користувався вкраденим, а чи продав – наразі невідомо. Та вже через місяць руки у чоловіка «засвербіли» знову. Сталося ... Читати далі»
Переглядів: 829 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У будинку 83 по вул. Грушевського запахи з каналізації «пруть» прямо у квартири
     Кожен із нас намагається зробити власне життя максимально комфортним – облаштовує своє житло, територію біля нього. Але іноді так трапляється, що щоб ти не робив – жити все одно неможливо. Саме на це і скаржаться жителі будинку № 83, що на вулиці Грушевського.
     Будинок цей побудований у 1992 році. І не вітчизняними майстрами, а «стройбатом» із Азербайджану. Відповідно, роботи були виконані як-небудь – навіть стіни під сходами, яка б відділяла підвал від першого поверху будинку не було. Її жильці змушені були змурувати своїми силами.
     Але не це є найбільшою бідою мешканців Грушевського, 83 – каналізація прокладена так, що частина відходів, які зливаються в раковини та туалет ... Читати далі»
Переглядів: 916 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Днями у Дубенській міській лікарні стався трагічний випадок – померла маленька дитина. За попередніми даними, ниркова недостатність у малюка настала через щеплення.
      Батько у нічний час примчав дитину у важкому стані до лікарні, аби врятувати маленьке життя. У цей час двері реанімаційного відділення були зачинені. Тож у відчаї чоловік розбив у дверях скло та мало не побив лікаря.
      На жаль, медики маленьке життя не врятували. Нині розслідуванням цієї справи займається прокуратура.
      
     
Переглядів: 826 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Кожного року на іподромі в селі Мирогоща, що недалеко від Дубна, проходять кінно-спортивні змагання за участю кращих кіннотників всієї України. І з’їжджаються сюди люди з усіх усюд – на перегони подивитися, та й породистими скакунами помилуватися.
     Цьогоріч свято відбувалося 20 вересня. І, незважаючи на те, що надворі осінь, погода того дня просто балувала теплими сонячними промінчиками. Тож ніщо не заважало перегляду програми кінних змагань. Та й подивитися було на що – учасники змагалися і за приз на кращу запряжку Західного регіону, і в заїздах на конях рисистих порід, скачках на конях, поні та ослах, конкурі та перегонах на возах. Не обійшлося на іподромі і без запальних кінних ігор.
     Крім того, можна було відволіктися від перегляду змагань та пройтися парком біля іподрому, де продавалися всілякі ласощі. Були серед них і ... Читати далі»
Переглядів: 957 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Вулицею тече вода: знову прорвало водогін, знову розкопуватимуть проїжджу частину. У Дубні така картина є буденним явищем. Буває так, що в одному місці тільки заасфальтували, як по сусідству доводиться розкопувати, бо тріснула труба. Труби центрального водогону, який пролягає через головні вулиці міста знаходиться у критичному стані. За 45 років на окремих ділянках товщина труби зносилась, а точніше зіржавіла. Про це та інше розповідає директор комунального підприємства «Дубноводоканал» Василь Антонюк.
     - Особливо турбує стан водогону на вулицях Замкова та Сурмичі – від кафе «Грант» до мосту через Ікву та навпроти військової частини. Тут потрібно негайно міняти не тільки труби, а й задвижки – вони відпрацювали свій ресурс. А на окремих ділянках у нас водопровід існує завдяки хомутам, які довелось встановити, ліквідовуючи прориви. Проте такі заход ... Читати далі»
Переглядів: 835 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Зовсім нещодавно розпочався перший етап чемпіонату дитячо-юнацької футбольної ліги Рівненської області, серед учасників якого можна побачити і нашу команду «Спартак» (1996-97-го років народження).
     Дубенчани вступили у ці змагання з минулого вівторка. Вже у той день вони вибороли перемогу у суперників з Квасилова, яких «розгромили» з рахунком 4:0.
     А от наступна пройшла не з таким хорошим для нас результатом. Поєдинок із ДЮСШ Здолбунів, який відбувся минулого четверга на стадіоні військового містечка в Дубні, закінчився поразкою для юних дубенчан. Буквально на останніх секундах гри суперникам вдалося забити вирішальний гол у ворота «Спартака», і зустріч закінчилася з рахунком 2:1, на жаль, не в нашу користь.
     Але не слід впадати у відчай – попереду у дубенських футболістів ще 8 ігор із різними коман ... Читати далі»
Переглядів: 822 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Футбол на Дубенщині – один із найбільш процвітаючих видів спорту. І збирає він під свої лави сотні юних спортсменів, які, можна так сказати, сплять і бачать гол у воротах суперників. Та й успіхи їхні гідні визнання далеко за межами нашого краю.
     От і минулої осені розпочалися чергові футбольні змагання – дитячо-юнацька ліга Дубенського району, на якій юні спортсмени нашого краю змогли помірятися силами із своїми колегами. Організаторами цих змагань виступили Федерація футболу Дубенського району, районне спортивне товариство «Колос» на чолі з Олександром Кириченком та відділ спорту Дубенської райдержадміністрації, який очолює Леонід Камлочук.
     Самі змагання проходили протягом цілого року у два кола. Ігри розпочалися восени минулого року і вже цієї осені кубок переможця знайшов своїх власників.
     А теп ... Читати далі»
Переглядів: 2376 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 4.0/2 | Коментарі (1)

У фіналі змагань за Всеукраїнський кубок клубу «Шкіряний м’яч» юний ентузіаст, обдарований футболіст із селища Смига Іван Антонюк у складі молодшої вікової групи, 1998 року народження, команди «ВІК» (м.Володимир-Волинський) став чемпіоном України.  
Талановитий смижанин разом із однолітками з Волині обіграли футбольні команди Чернігова, Сум, Мукачева, Кіровограда, Донецька, Вінниці, у фіналі здобули перемогу над командою «Оболонь» (м.Київ) і стали володарями почесного призу.
Тренером Івана є його батько – Василь Ярославович, президент ФК «Смига». Вчитель фізкультури Смизької школи теж усіляко сприяє юному таланту.
Навіть після закриття у Смизі відділення футболу районної ДЮСШ Іван Антонюк не розлучається з футбольним м’ячем. І успіх не примушує чекати на себе. Так на Всеукраїнському футбольному турнірі «Золотий колосок-2009» він був визнаний кращим гравцем, на міжнародному ... Читати далі»
Переглядів: 958 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Пам'ять не знає меж, не визнає кордонів, не має упередженостей. Кажуть, вона завжди на службі у серця, адже лише той, хто пам’ятає минуле і шанує своїх предків, чистий серцем і гідний щасливого майбутнього. «Історія – наставниця життя», - писав Цицерон. Тому той, хто  цікавиться історією, напевне, знає, як жити.
     Минулого тижня, з 14 по 16 вересня, у Дубні гостювала громадянка Росії Лідія Сорокіна. Її у наше місто привела саме сила пам’яті, бажання дізнатися більше про минуле, про долю своїх предків.
     - Родом я з міста Олександрово Володимирської області Росії, -  розповідає пані Лідія. - Це сто кілометрів на північ від Москви, знаменитий сто перший кілометр, куди НКВД висилало політично невигідних людей, космополітів. Тут жили Марина Цвєтаєва, Борис Пастернак і багато інших поетів срібного віку. Ще на ... Читати далі»
Переглядів: 914 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Звісно, сміття на вулицях рідного міста обурює всіх – від малого і до великого. Шкода лише, що мало в кого справа доходить далі цього самого обурення. Та про них говорити не будемо, бо ж є у Дубні й такі люди, які дійсно турбуються про чистоту свого міста. Ці люди – ініціативна молодь – започаткували нещодавно акцію «Чисте місто – чисте сумління». І вже минулого вівторка можна було побачити їхні перші дії.
     - Ми вирішили розпочати прибирання з парку в районі Механічного заводу, – розповідає Вікторія Черняга, спеціаліст відділу екології Дубенської міської ради. – Ця територія насправді у дуже запущеному стані, тож роботою на сьогодні ми забезпечені.
     І вже з самого ранку у цьому сквері можна було побачити групу молодих людей, студентів Дубенського коледжу РДГУ, які також є учнями «Школи волонтерів» Дубенського центру СССДМ. ... Читати далі»
Переглядів: 831 | Дата: 25.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)


Copyright MyCorp © 2024