Форма входу

Календар новин

«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 01.05.2024, 08:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Червень » 25 » На полі Берестецької битви дубенських засуджених посвятили в джури
На полі Берестецької битви дубенських засуджених посвятили в джури
13:47
Минулої неділі на «Полі Берестецької битви», що у с. Пляшева Радивилівського району, було багатолюдно. Тисячі людей зібралися, щоб відзначити 358-му річницю битви під Берестечком та віддати шану загиблим героям  однієї з найзапекліших битв періоду Визвольної війни українського народу XVII ст.
     І цей день став пам’ятним для чотирьох засуджених Дубенської виховної колонії дільниці соціальної адаптації: Д.Курилюка, С.Мастюка, С.Коса та А. Боднарчука, які стали учасниками цих урочистостей. Поїздка була організована за сприяння МГО  обласного осередку Українського вільного козацтва ім. Северина Наливайка з м. Рівне, заступника начальника управління з соціально-виховної і психологічної роботи та діяльності кримінально-виконавчої служби управління Держдепартаменту в Рівненській області В. Філюка та заступника начальника установи з соціально-виховної роботи О. Лакуса, які разом з вихователями розробили детальний план екскурсії.  
     Варто відзначити, що вихованці старанно готувалися до цієї поїздки. На заняттях гуртка «Козацька варта», членами якого вони є, хлопці вивчили події, що розгорталися в 1651 році на полі Берестецької битви.
     65 кілометрів шляху з Дубна до Пляшеви пролетіли швидко. І хоч «Козацькі могили» зустріли вихованців дощем, свята це не зіпсувало. Насамперед хлопці взяли участь у панахиді за  убієнними на полі Берестецької битви, що пройшла в Свято-Георгіївському храмі. Після цього відвідали музей заповідника, Свято-Михайлівську церкву та усипальницю, де покояться кістки загиблих козаків. Почастували їх і смачним кулішем  в козацькому стані на березі р. Пляшівки. Також у рамках заходу відбулося покладання квітів до пам’ятника Героям Берестецької битви.
     І, нарешті, найурочистіша мить поїздки – голова  козацького осередку  ім. Северина Наливайка, генерал-полковник Володимир Мусій провів обряд посвячення вихованців колонії в джури. Тут же, на полі Берестецької битви, хлопці наповнили  святою  землею,  политою кров’ю козаків, капсули. Одна з них буде  передана  11 липня по маршруту фестивалю «Червона калина» до інших виховних колоній України.
     Та жодне свято не триває вічно. Хлопці повернулися в колонію, але ця поїздка надовго залишиться в пам’яті кожного з них. Вихованці щиро зізнаються, що ніколи б не подумали, що, перебуваючи в місцях позбавлення волі, зможуть відвідувати культурні заходи не тільки міста, але й області. Тому всі вони висловили вдячність адміністрації за виявлену їм довіру та запевнили, що доведуть своє виправлення, невдовзі звільняться і стануть повноправними громадянами України. І ми переконанні, що повернемо суспільству правослухняних, фізично і духовно розвинених громадян.  
Методист Дубенської виховної колонії Євгенія Пахай

Переглядів: 990 | Додав: zamok | Рейтинг: 3.0/2 |
Всього коментарів: 1
03.06.2013
1. Александр бывший осужденный [Новина]
Всё как в былые годы СССР. Красиво рассказали, но где здесь правда? Набрали бугров в поездку, а как же остальные ребята? Евгения не является ли дочерью Пахая, того что был начальником колонии в моё время? :) Расскажите и о том как бугры пацанов убивают, а администрация их прикрывает и о ментовском беспределе, когда воспитатели кости пацанам ломают, о том как люди вены себе режут, потому что не в силах вынести то, что происходит в колонии!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024