Форма входу

Календар новин

«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вівторок, 19.03.2024, 14:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Червень » 25
Відділ у справах сім'ї та молоді запрошує дубенчан та гостей міста взяти участь у святкуванні ДНЯ МОЛОДІ, яке відбудеться 28 червня 2009 року на майдані Незалежності
У програмі свята:
16.00- виступ муніципального оркестру,виставка-продаж робіт юних умільців.
17.00- II міський чемпіонат серед водіїв скутерів.
18.00- показові виступи з українського козацького бойового гопака.
19.00 - шоу-програма "Міні-міс "Дубенчаночка - 2009". Святковий концерт.
22.00- молодіжна дискотека. Акція "Молодь за здорове майбутнє".
На майдані працює святкова торгівля, атракціони.

Переглядів: 1100 | Дата: 25.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Життя та здоров’я людини – річ дуже тендітна. Один невірний крок, необдуманий вчинок, і можна втратити й те, й інше. Особливо, коли не слухатися людей, які хочуть допомогти.
     У нашій історії, на щастя, все закінчилося благополучно. Та її герої, безперечно, отримали величезний урок на все подальше життя.
     - Нещодавно ми мали справу із двома жінками, в яких було виявлено важку патологію на останньому терміні вагітності, – розповідає заступник головного лікаря Дубенської лікарні матері та дитини Ольга Коцюба (на фото). – Одну з них звуть Людмила, їй 36 років, і це вже у неї 6-та вагітність. Інша – 18-річна Оксана, яка народжувала вперше. Обидві пацієнтки з Дубенщини, і поставлені їм були однакові діагнози – прогресуючий пізній токсикоз. Якщо ця патологія піддається лікуванню, то жінка може народити самостійно. Якщо ні – п ... Читати далі»
Переглядів: 1676 | Дата: 25.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Всі, хто стоїть на ринку з лісовими ягодами  – незаконні торговці
     Погода першого літнього місяця аж ніяк нас не тішить – за вікном то дощ, то невимовна спека. Але, незважаючи на це, сезон збору ягід вже давно розпочався. Тож на ринках Дубна чи не кожного дня можна зустріти продавців смачними лісовими ласощами, такими як суниці та чорниці. Ще трохи – і грибочків можна буде придбати. Але чи законно це все?.. Щоб розібратися в цьому, ми звернулися до Євгена Андрощука, провідного інженера з лісокористування Дубенського лісгоспу:
     - Ще з 1 січня 2000 року діє постанова уряду про сплату за використання спеціальних лісових ресурсів. Якщо раніше збір брався лише за деревину, то з цього часу й за недеревні лісові ресурси місцевого значення, такі як гриби, ягоди, лікарські рослини, техніч ... Читати далі»
Переглядів: 1486 | Дата: 25.06.2009 | Рейтинг: 3.0/2 | Коментарі (0)

Шановні підприємці, які торгують на території КП «Ринок», адміністрація ринку роз'яснює, чому виникла необхідність підвищити ставки за бронювання торгового місця.
  З 1 січня 2009 року податок за землю збільшився в чотири рази, вивіз сміття та нечистот – в два рази. Також значно зросла ціна на електроенергію. До речі, у темну пору доби уся територія ринку освітлюється ліхтарями. У зв’язку з цим проведені розрахунки та, згідно з економічним обґрунтуванням, збільшено ставки бронювання торгового місця за 1 метр квадратний на 2 грн.67 коп. Тож просимо з розумінням поставитись до підвищення ставок. В іншому випадку через фінансові проблеми ринок може опинитися на порозі занепаду.
   В.Мороз, директор КП «Ринок».

Переглядів: 859 | Дата: 25.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Минулої неділі на «Полі Берестецької битви», що у с. Пляшева Радивилівського району, було багатолюдно. Тисячі людей зібралися, щоб відзначити 358-му річницю битви під Берестечком та віддати шану загиблим героям  однієї з найзапекліших битв періоду Визвольної війни українського народу XVII ст.
     І цей день став пам’ятним для чотирьох засуджених Дубенської виховної колонії дільниці соціальної адаптації: Д.Курилюка, С.Мастюка, С.Коса та А. Боднарчука, які стали учасниками цих урочистостей. Поїздка була організована за сприяння МГО  обласного осередку Українського вільного козацтва ім. Северина Наливайка з м. Рівне, заступника начальника управління з соціально-виховної і психологічної роботи та діяльності кримінально-виконавчої служби управління Держдепартаменту в Рівненській області В. Філюка та заступника начальника установи з соціально-виховної роботи О. Лакуса, які ... Читати далі»
Переглядів: 982 | Дата: 25.06.2009 | Рейтинг: 3.0/2 | Коментарі (1)

Далекі та жахливі лихоліття Другої світової війни вже давно залишилися позаду, але їх  відлуння й досі живе у наших серцях. Мільйони людей у ті часи загинули на полі бою. Але й були такі, яких безневинно та підступно закатовували або розстрілювали…
     З нападом на СРСР фашистської Німеччини влітку 1941 року каральні органи НКВД та НКГБ приступили до масових розстрілів у в‘язницях попереднього утримання Західної України. 23-24-25-26 червня ці розстріли прокотилися хвилею по Львівській, Тернопільській, Стрийській, Золочівській, Самбірській, Луцькій, Кременецькій, Дубенській, Острозькій, Ковельській, Чортківській та багатьох інших в’язницях. Загалом було розстріляно близько 10 тис. чоловік.
     Цими репресіями особисто керували керівники районних та обласних відділів НКВД та НКГБ. Так в ніч з 24 на 25 червня енкаведисти ходили від камери до камери Дубенської в’язниц ... Читати далі»
Переглядів: 994 | Дата: 25.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

21 червня весь медичний світ відзначав своє професійне свято. Не залишилися осторонь святкування Дня медичного працівника і дубенські лікарі, які зібралися минулої п’ятниці у районному Будинку культури.  
     Святкові заходи розпочалися ще у холі Будинку культури. Саме там можна було побачити витвори декоративного та ужиткового мистецтва, зроблені нашими медиками. Так що їхні руки вміють не лише лікувати, а й малювати, плести та вишивати.
     І вже у святковому залі вітали медичних працівників зразковий дитячий танцювальний колектив «Пролісок», юна співачка Оленка Гамера, ансамбль сопілкарів медичного коледжу, творчий колектив «Глорія», танцювальний колектив «Калинонька», Зоряна Радей, Діана Шевчук, Олексій Мосійчук та Тетяна Мельничук.
     Не обійшлося на святі і без відзначення кращих лікарів, медичних сестер та санітарів. ... Читати далі»
Переглядів: 1095 | Дата: 25.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

З 15 по 19 червня в місті Дніпропетровськ проходив чемпіонат України з веслування на байдарках та каное. Участь у ньому брали юніори та молодь до 23 років, серед яких були й дубенчани.
Варто відзначити, що наші земляки на цих змаганнях виступили дуже вдало. Так Дмитро Шкарнега в каное-одиночці на дистанції 1000 метрів посів ІІ місце серед юніорів і виконав норматив майстра спорту України. Він також був 5-м на дистанції 500 метрів. Крім того, почесне третє місце в каное-четвірці на дистанції 1000 метрів зайняла команда, до якої входили троє дубенчан: Олексій Павлюк, Вадим Хомич, Олег Козлов та Олександр Павлюк з м. Луцьк.
Відзначився на цих змаганнях і ще один дубенчанин Олександр Левченко, який серед молоді до 23 років посів 5-те місце в каное-одиночці на дистанції 500 метрів та 3-тє місце в каное-четвірці на дистанції 500 метрв. Вітаємо наших спортсмен ... Читати далі»
Переглядів: 883 | Дата: 25.06.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Минулої суботи на футбольному стадіоні поблизу гімназії №2 відбулися футбольні баталії, приурочені до Дня медичного працівника.
Участь у цих змаганнях брало 8 команд. Організатори цього дійства настільки постарались, що цей захід був не просто змаганням. Їх організатор – досвідчений  тренер, викладач, ветеран спорту – здається, передбачив усе: і озвучення майданчика, і коментатора, і навіть паузи заповнювали танцями. Не менш видовищними були і самі поєдинки. Та все ж майстерність і досвід проявили себе. Так переможцями турніру стала команда Дубенського медколежду, другими були військові, а на третьому місці – студенти-медики .
    І хоча зустрічі тривали ледве не день, та ніхто не полишав стадіону –  нудно не було. Тож футбол давно перестав бути тільки спортивним змаганням – це всенародна гра.   
Переглядів: 850 | Дата: 25.06.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Минулої суботи дубенчани хто з подивом, хто із захопленням спостерігали, як кілька десятків людей цілий день працювали у сквері поблизу залізничного вокзалу. А ще впадало у вічі, що люди були у білих футболках.
Прибирали привокзальну територію прихожани церкви «Віфанія». А свій захід назвали промовисто: «Чисте серце – чисте місто». І ніхто цих людей гучними гаслами не закликав до праці. Вони самі вирішили навести лад у своєму місті. Зібрали з навколиці сміття, прибрали сквер, перестелили плити. Одним словом, зробили цей куточок не тільки чистішим, а й привабливішим. Сподіваємось, що таке починання послужить добрим прикладом для політичних партій, громадських організацій, які інколи проголошують гасла, критикують всіх і вся, а самі не долучаються до справ.

Переглядів: 1033 | Дата: 25.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Пак - пак, пак - пак,
Хто курить - дивак!
Думаєте що курити
Це є гарна мода? ... Читати далі»
Переглядів: 982 | Дата: 25.06.2009 | Рейтинг: 4.5/2 | Коментарі (0)

Родина Мачеєвих – звичайні дубенчани з незвичайним внутрішнім світом
«Єдина справжня розкіш – розкіш людського спілкування», - писав А.Сент-Екзюпері. Справді, лише спілкування робить людину людиною – висококультурне спілкування, за допомогою якого можна ділитися не лише певною інформацією, а й почуттями та емоціями. Зайвий раз переконалася в істинності слів письменника, побувавши на зустрічі з дубенською родиною, на яку мене запросила голова організації «Жіноча громада» Марія Бодренко. Цього року Дубенський осередок міжнародної організації «Жіноча громада» юридично припинив свою діяльність. Натомість у приміщенні «Жіночої громади» створено центр спілкування. Марія Мефодіївна запрошує в гості членів організації, щоб поділитися спогадами про діяльність «Жіночої ... Читати далі»
Переглядів: 1158 | Дата: 25.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)


Copyright MyCorp © 2024