Форма входу

Календар новин

«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 25.04.2024, 18:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Червень » 11
Російські війська відвоювали форт у австріяків
     Минулих вихідних поблизу Тараканівського форту лунали постріли, лякаючи мешканців прилеглих сіл, дачників та городників. «Війна?» - проносилося у думках мабуть не одного з них. І вони були частково праві. Частково, тому що з 5 по 7 червня на території с. Тараканів Дубенського району проходив ІІІ Міжнародний військово-історичний фестиваль «Відлуння великої війни», що присвячений 91-й річниці завершення Першої світової війни 1914-1918 рр. та 93-й річниці початку Брусилівського прориву 1916-го р.
      Організовували дійство члени військово-історичних клубів, що входять  у Міжнародну громадську організацію «Слава» (всього 15 країн Європи),  МГО «Київський клуб «Червона зірка», Департамент воєнно-культурної антропології та низка інших громад ... Читати далі»
Переглядів: 1127 | Дата: 11.06.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Цьогорічний випускник коштує 2000 тисячі гривень
Вже не за горами випускний вечір. Ще якихось два тижні, і сьогоднішні 11-класники отримають атестати зрілості та путівку у доросле життя. Але ж цю «путівку» потрібно ще й гарно відмітити, що непогано вдарить по батьківських кишенях. Тому ми вирішили дізнатися, у скільки ж батькам обійдеться цьогорічний випускник.
Почнемо із вбрання. Тут батьки діляться на тих, хто зі шкіри лізе, щоб їхні діти виглядали краще за інших, або тих, хто намагається обійтися по мінімуму. І це не дивно, зважаючи на нинішню економічну ситуацію.
Щодо дівочих нарядів, то їх можна придбати в межах 400 грн. Можна, звісно, й дорожче, якщо кошти дозволяють. Сюди ж слід додати туфельки чи босоніжечки (також в середньому гривень 300-400), панчішки, сумочку, прикраси тощо. Окремо йде зачіска, яка в дубенських перук ... Читати далі»
Переглядів: 1962 | Дата: 11.06.2009 | Рейтинг: 3.0/2 | Коментарі (0)

3 червня до канцелярії відділу міліції надійшли матеріали з управління СБУ в Рівненській області про те, що протягом 2006 року приватні підприємці 45-річний Олександр з Листвина, його земляк 26-річний Василь, 29-річний Василь та 47-річна Антоніна, обоє жителі с. Молодіжне, шляхом шахрайства заволоділи кредитними коштами Дубенського відділення «Приватбанк» на суму 262 тис. грн.
     
     Побилися «швидка» та міліція
     Минулої середи щось не поділили між собою дубенчани Віктор, 1957 р. н., водій швидкої допомоги, та прапорщик міліції Віталій, 1974 р. н. Чоловіки вчинили між собою бійку у під’їзді одного із будинків м. Дубно, внаслідок чого обоє були госпіталізовані у травматологічне відділення міської лікарні: Віктор із діагнозом закрита черепно-мозкова трав ... Читати далі»
Переглядів: 910 | Дата: 11.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Слава юних дубенських футболістів поширюється не лише в наших краях, а й за кордоном. Бо ж уже третій рік поспіль вони відвідують турніри та змагання у польському місті-побратимі Гіжицько, і кожного разу показують все кращі й кращі результати.
     Чергові футбольні баталії у цьому місті пройшли з 5 по 7 червня – 9-й європейський вихідний День футболу. Участь у ньому взяли три команди дубенської спортивної школи «Спартак» старшої вікової групи (1994-1995 р.н.), середньої вікової групи – команда «Альт» (1996-1997 р.н.) та молодшої вікової групи – команда «Будінвестсервіс» (1998 рік народження та молодше). Всього делегація до Польщі нараховувала 42 дитини та 8 дорослих на чолі із заступником міського голови Олександром Карп’юком та директором ДЮСШ «Спартак» Олегом Філиком.
     Вже традиційно перед виїздом отець Дмитро відправив богослужіння у Свято- ... Читати далі»
Переглядів: 1018 | Дата: 11.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Минулого тижня, 5-6 червня в місті Рівне відбувся відкритий особисто-командний чемпіонат Рівненської області з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 1993 року народження і молодших в системі управління освіти та науки України.
     У змаганнях взяло участь 110 борців з 12 районів та міста Рівне. У результаті напружених поєдинків місця серед борців Дубенщини розподілилися таким чином: перші місця вибороли Павло Гупалюк (35 кг; тренер – Степан Ілюсь), Віталій Царук (63 кг; тренер – Василь Довгалець), Світлана Кондратюк (65 кг; тренер – Іван Ілюсь) та  Максим Іщенко (58 кг; тренер – Іван Ілюсь), якого, крім того, було визнано кращим борцем турніру.
     Друге місце в турнірі посіли Юрій Климчик (32 кг) і Тарас Лановенко (29 кг):тренер – Степан Ілюсь, Сергій Волошин (26 кг) і Денис Паращинець (58 кг): тренер – Павло Карась, Василь Д ... Читати далі»
Переглядів: 1216 | Дата: 11.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Нарешті влада вирішила не робити ямковий ремонт проїжджих частин центральних вулиць Дубна, зокрема це стосується вул. Сурмичі.
Тож тут спочатку за допомогою спецтехніки та фрези шляховики зняли хвилясту поверхню дороги, а після Трійці, коли закінчились дощі, тут з’явилась дорожня техніка. Буквально за один день було укладено значну ділянку дороги. Як повідомили у міській раді, ремонт доріг буде проводитись і на інших вулицях. І хоча нині це обходиться у копієчку, іншого шляху немає. Разом з тим, нове покриття уже оцінили водії: мовляв, нарешті зникне «пральна дошка» на Садовій.
 
Тротуар став тротуаром
Буквально напередодні великого свята закінчили укладання тротуарної бруківки на вулиці Замковій, що у Дубні. Відтепер пішоходи мають гарну доріжку від Луцької брами до автовокзалу. У дощову погоду тут не ст ... Читати далі»
Переглядів: 862 | Дата: 11.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

30 травня 2009 року дипломати Українського Посольства у рамках робочого візиту до міста Бєлоградчик (Республіка Болгарія) зустрілися з мером цього міста Е.Цанковим.
Під час зустрічі пан Цанков звернувся з проханням надати допомогу щодо відновлення контактів з містом Дубно. Угоду про встановлення побратимських відносин між містами Бєлоградчик та Дубно було підписано у 1986 році, при цьому відбувався активний обмін делегаціями, розвивалось економічне співробітництво між містами двох держав. Однак з 1993 року контакти було втрачено. Сьогодні мер Бєлоградчика від імені громади болгарського міста висловлює бажання знову розпочати активне співробітництво з містом Дубно. До речі, Бєлоградчик – одне з найпопулярніших туристичних міст у Болгарії, яке, до того ж, бере участь у проекті «Сім чудес світу».
Відновлення побратимських відносин між Дубном та Бєлоградчиком сприятиме як зміцнен ... Читати далі»
Переглядів: 943 | Дата: 11.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Міський голова минуло тижня зустрічався із жителями Дубна, представниками політичних партій і громадських організацій.
Спочатку Леонід Дудко розповідав про зроблене за рік на посаді міського голови. Були цифри, були факти та приклади із життя та роботи міської ради. Як сказав Леонід Іванович, зроблено чимало, але ще потрібно зробити більше. Проте будь-яка справа спориться, коли до неї долучається громада. Яскравим прикладом цього є асфальтування кількох міських вулиць. Потім були питання на різноманітні теми. Зокрема мешканців цікавить інформація про тарифи на тепло, на інші комунальні послуги. Запитували і про борги перед освітянами, яких, як тут же вдалось з’ясувати, не існує. Цікавилися й іншими міськими справами. У цій зустрічі взяли участь усі заступники міського голови. Звіт міського голови читайте у наступному номері газети.   

Переглядів: 956 | Дата: 11.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На перший день Трійці нашим краєм пройшов буревій – валив шквальний вітер та дощ із градом, замулюючи та перебиваючи навпіл сільськогосподарські культури.
Чималих збитків зазнало СВК ім. Лесі Українки та сусідні села. Стихія завдала шкоди і мешканцям Вербської сільської ради. Від граду також постраждали плантації хмелю, які розташовані поблизу сіл Підлужжя, Кам’яниця та Турковичі. Град завбільшки з голубине яйце зрізав верхню частину цих рослин, що призведе до втрати врожаю, а значить - до збитків підприємству «Дубнохміль».

Переглядів: 861 | Дата: 11.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

     Що зроблене своїми руками – цінується найбільше. Особливо, коли ця робота не лише користь приносить, а й згуртовує людей навколо єдиної мети.  
     Практику такої спільної роботи вже третій рік поспіль можна побачити на території Дубенщини. З ініціативи голови районної ради Олександра Дехтярчука ще у 2007 році була запроваджена програма «Підтримки та розвитку ініціатив територіальних громад Дубенського району». Згідно з нею із державного бюджету передбачаються кошти – гранди – на покращення благоустрою сіл району.
     Щоб отримати такий гранд, сільська громада, яку очолює голова ініціативної групи, повинна створити проект благоустрою свого села. Це може бути і приведення у порядок кладовища, і ремонт Будинку культури – що найбільше «болить» людям.
     Після написання такі проекти р ... Читати далі»
Переглядів: 1585 | Дата: 11.06.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)


Copyright MyCorp © 2024