Форма входу

Календар новин

«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 26.04.2024, 19:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Червень » 24 » Найкращим навчальним закладом року стала гімназія №2
Найкращим навчальним закладом року стала гімназія №2
10:58
Лідер, стратег, суворий, але разом з тим добрий, керівник і вчитель, закоханий у свою професію. Саме такою знають директора Дубенської гімназії №2 Людмилу Комолову. Вона ж найкращим своїм учителем вважає життя. Людмила Володимирівна переконана, що школа — це осередок добра, любові й світла і лише вірні своїй справі, що віддаються роботі повністю, гідні називатися Вчителем. Її життєве кредо – даруй людям добро. Саме завдяки такому кредо, вмілому керівництву Людмили Володимирівни та неабиякої любові вчителів до викладацької роботи, у нинішньому навчальному році Дубенська гімназія №2 зайняла перше місце в обласному конкурсі «Загальноосвітній заклад року».
Щоб краще зрозуміти, що ж це за заклад та за якими правилами живуть вчителі та учні, зазирнемо у цей чарівний світ знань.

Історія школи розпочалася понад 70 років тому. Перше приміщення було збудоване ще у 1936 році на кошти місцевого населення. І ось для двох сотень учнів у вересні 1937 року «народна школа» радо відчинила свої двері, які вели у незвідану Країну Знань. Із дня у день учні гризли граніт науки, із року в рік мов пташенята, набувши знань та досвіду, розправивши крила, вилітали з гнізда, залишаючи стіни рідної альма-матер. Було чимало прочитано, чимало досліджено, чимало досягнуто.
2 вересня 1999 року стало визначною датою в історії школи. За значні досягнення учительського та учнівського колективу рішенням Дубенської міської ради школа №8 стала Дубенською гімназією №2.
Не один десяток років очолював педагогічний колектив школи-гімназії колишній її випускник, Відмінник освіти, номінант громадсько-політичного рейтингу «Кришталевий жолудь», заслужений учитель України Олексій Кислюк. Тож багаторічні успіхи та здобутки закладу - великою мірою його заслуга.
Гідним продовжувачем хороших традицій школи стала теперішній директор Людмила Комолова, яка займає цю посаду з 2005 року. На запитання, чи важко тендітній жінці керувати таким навчальним закладом, вона без вагань та з упевненістю відповідає – не важко. Так може відповідати лише справжній професіонал, а Людмилу Володимирівну по праву можна назвати саме так, адже за плечима жінки чималий багаж знань, досвіду та 34-річний стаж педагогічної роботи.
Сьогодні Дубенська гімназія №2 — це середній освітній заклад, що забезпечує здобуття освіти понад державний освітній мінімум та суспільно-гуманітарну, математичну, загальнокультурну підготовку учнівської молоді. Тому основною своєю метою учительський колектив гімназії вважає виявлення і розвиток здібностей кожної дитини, формування духовно багатої, фізично розвиненої, творчо мислячої, конкурентоспроможної особистості. Для здійснення цієї мети робиться і вже зроблено дуже багато, зокрема: створено належну матеріальну базу, впроваджено профілізацію навчання, зроблено низку нововведень, проводиться моніторинг успішності, створено власну систему виховання.
Матеріальна база закладу включає в себе навчальні кабінети, майстерні (слюсарна, столярна та обслуговуючої праці), комп’ютерний клас, спортивний, танцювальний та актовий зали, бібліотечно-інформаційний центр, кімнату школяра, кабінет виховної роботи та психологічної служби, методичний кабінет, учительську кімнату, приміщення музею, два медичні кабінети, їдальню та буфет, приміщення адміністративного та обслуговуючого персоналу, географічний майданчик та спортивні майданчики. За сприяння міської влади гімназія - єдина школа в місті і районі, яка має майданчик зі штучним покриттям, де проходять різноманітні спортивні ігри, навчання та змагання.
Профілізація навчання дає можливість гімназистам виявити і розвинути свої здібності та можливості і, як результат, брати участь у різноманітних програмах, що спонсоруються закордонними фундаціями, сприяє якісній підготовці до продовження навчання у престижних вищих навчальних закладах України, Польщі. Допрофесійна підготовка, співпраця з ВНЗ створюють належні умови для професійного самовизначення старшокласників, про що свідчать показники вступу та збільшення кількості випускників, які обрали професії, що максимально відповідають їх здібностям.
У гімназії намагаються виховати кожного учня як гармонійну, багатогранну особистість. Для розвитку творчих здібностей школярів тут функціонує велика кількість гуртків та студій, спортивні секції. Для виховання в учнів лідерських якостей, розвитку демократизації шкільного життя організовано учнівське самоврядування, органом якого є Учнівська Самоврядна Колегія.
Багата гімназія на традиції, що робить життя насиченим та цікавим. Це, зокрема, проведення Дня олімпіад, Дня обдарованості, Свято останнього дзвоника із врученням премій у номінаціях, посвята у гімназисти учнів 5-х класів, конкурс-огляд дитячої творчості «Крок до зірок», творчий звіт колективу перед батьками та громадськістю. Незримі цеглини в будівлю того, що сьогодні зветься Дубенською гімназією №2 вкладають її вчителі, яких сьогодні 53. Це мудрі порадники та вірні наставники. Доказом того, що це справжні майстри є досягнення їхніх вихованців. Гімназисти активні учасники предметних олімпіад та різноманітних конкурсів. У 2009 -2010 н. р. гімназія зайняла серед ЗНЗ міста перше місце у другому етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін. Так у 2009 - 2010 н. р. учні є призерами та переможцями II та III етапу олімпіад.
Крім того учні гімназії зайняли призові місця у місцевому конкурсі образотворчого мистецтва «Безсмертний подвиг українського народу», конкурсі «Воскресни, писанко», «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській», «Наш пошук і творчість – тобі, Україно», а друковане видання гімназії «Наша газета» - переможець міського конкурсу шкільних газет. Учні гімназії зайняли призові місця як у місцевому, так і в обласному конкурсі естрадної пісні «Юна зірка».
Чимало досягнень є і у спорті. Призові місця на рахунку гімназії серед таких змагань як змагання з шашок, баскетболу, настільного тенісу. Призові місця за гімназистами у змаганнях під назвою «Старти надій», у змаганнях на приз клубу «Шкіряний м’яч». Саме у гімназії учні навчаються гри у фролбол. Колеги з Швейцарії подарували школі увесь необхідний для цієї гри інвентар.
Найпомітнішим спортивним досягненням Дубенської гімназії є перше місце у I та II етапах Всеукраїнському огляді-конкурсі на кращий стан фізичного виховання навчальних закладів України. Ця перемога є доказом того, що бажання, клопітка праця і поставлена мета завжди приносять хороший результат.
Директор гімназії у мріях виношує чимало хороших ідей, які беззаперечно стануть реальністю, адже все, за що береться Людмила Володимирівна, рано чи пізно втілюється у життя.
Дубенщина може пишатися своїм навчальним закладом, адже не кожна школа навіть великих міст, досягла бодай частини тих результатів, яких досягла гімназія №2. Тож бажаємо і надалі упевненим кроком йти до поставленої мети, долати усілякі перешкоди, боротися за виконання своєї життєвої заповіді.
Мирослава Федун
Переглядів: 2503 | Додав: zamok | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024