Форма входу

Календар новин

«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вівторок, 19.03.2024, 10:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Червень » 10
З нагоди відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 рр. Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» провело Всеукраїнський літературний конкурс для школярів «Заради життя на землі…».
Протягом місяця (з 20 березня до 20 квітня) на розгляд журі надійшло понад 2500 робіт з усіх областей України. Весь цей час тривала дуже цікава, клопітка й надто непроста робота, адже було надзвичайно важко відібрати найкращі твори, що претендували б на перемогу. Учнівські роботи засвідчили неабиякі літературні здібності дітей, їхню небайдужість і щирість почуттів. Серед розмаїття художніх жанрів були й оповідання, і новели, ліричні вірші та поеми, і навіть невеликі історичні дослідження.
Цей конкурс був покликаний сприяти духовному єднанню українського народу довкола ідей національної злагоди та державотворення, виховання молодого покоління на кращих зразках служі ... Читати далі»
Переглядів: 1158 | Дата: 10.06.2010 | Рейтинг: 3.0/1 | Коментарі (1)

Наша газета продовжує спостерігати за ходом козацької підготовки у Дубенській ЗОШ №6. Минулого тижня команда цієї школи за результатами виступів в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва «Сокіл» («Джура») здобула переконливе перше місце і виборола право представляти Рівненську область на Всеукраїнських змаганнях, які в цьому році відбудуться в Закарпатській області. Наш кореспондент зустрівся із членами рою «Дубравці», до якого входять кращі джури цієї школи.
Ройовий Дмитро БУРИЛО:
- Протягом двох місяців майже кожен день тренування по 3-5 годин. Наш наставник вчив нас до сьомого поту - тому маємо переконливі перші місця з великим відривом. Нам ще вперто не таланило із жеребкуванням - вісім видів мали виступати першими. Коли при кінці знову витягли перший номер, інші команди добродушно надали нам право виступати на завершення.
... Читати далі»
Переглядів: 1185 | Дата: 10.06.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Минулого тижня у Дубенському замку відкрилася чергова цікава та незвичайна виставка. Цього разу древні мури відвідала закордонна виставка під назвою «Європейське пексесо» – це інтерактивний проект, організований за підтримки Генерального консула Чеської Республіки у м. Львові пана Девіда Павліти. «Європейське пексесо» — це виставка колажів, за допомогою яких організатори прагнуть ближче ознайомити українських дітей з усіма 27-ма країнами – членами європейського союзу з історією, цікавинками та символами цих країн.
«Стенди виготовили професійні чеські художники у дитячому стилі, аби вони «промовляли» мовою дітей, – розповідає кореспондентові «Замку» голова міськрайонної чеської організації «Стромовка» Антоніна Пономаренко.
– Ця виставка в Україні діяла лише у двох містах – Львові та Ужгороді, звідки приїхала до нас. На жаль, у цих містах колаж, який би розповідав про Україну, не було зроблено, тому ... Читати далі»
Переглядів: 1475 | Дата: 10.06.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Багата земля українська на таланти… Численні конкурси, фестивалі, що проводяться в нашій державі, виявляють нові імена юних талантів. Дубно може пишатися, адже тут проживає велика кількість талановитих дітей.
Доказом того, що талантів у нас дійсно багато, є різноманітні заходи, які за сприяння Дубенської міської ради досить часто проходять у нашому місті. Одним із таких заходів, який збирає з кожним роком все більше і більше талановитих зірочок, є зліт обдарованої молоді Дубенщини під назвою «Зорі народжуються на землі», який проходив минулого тижня у тронному залі Дубенського замку. Це вже відбувся одинадцятий зліт, на якому змогли зустрітися всі обдаровані дітки, або їх ще називають «поціловані Богом». Привітати діток кого із творчим дебютом, кого із новими напрацюваннями і здобутками, а також дати мудрі життєві настанови прийши міський голова Леонід Дудко, заступник міського голови Олександ ... Читати далі»
Переглядів: 1470 | Дата: 10.06.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (2)

Мудрість, яка гласить, що чисто там, де не смітять, а не там, де прибирають, знають від старого до малого. Але цю аксіому, на жаль, не всі сповідують.
У Дубні є непоодинокі випадки, коли окремі мешканці міста свої побутові відходи викидають будьде, створюючи стихійні смітники обабіч доріг, у лісосмугах, поруч з міськими кладовищами. І ні на заклики, ні на соромлення такі нехлює не зважають, вважаючи себе наймудрішими. Саме таких, напевно, потрібно виховувати гривнею. Тож міська влада разом з правоохоронними органами створили оперативну групу, яка і впильнувала любителів засмічувати. А вже у понеділок відбулось засідання адміністративної комісії, яка розглядала складені протоколи на порушників чистоти. Довелось витратити не одну годину та днину, аби зафіксувати і задокументувати людей, які забруднюють навколишнє середовище. У поле зору правоохоронців та екокомісії втрапила медична сестра одн ... Читати далі»
Переглядів: 1107 | Дата: 10.06.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)


Copyright MyCorp © 2024