Форма входу

Календар новин

«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 02.05.2024, 23:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Липень » 9 » ПІДКОРЕННЯ ДУБЕНЧАНАМИ ПОЛЬСЬКОЇ ПУБЛІКИ
ПІДКОРЕННЯ ДУБЕНЧАНАМИ ПОЛЬСЬКОЇ ПУБЛІКИ
12:58
Дні української культури в Польщі – чи не найприємніша подія червня як у житті учасників концертної програми, так і в представників міської ради. Цього року втринадцяте дубенська влада організувала поїздку в Ґіжицько (Польща). Наше місто представляли: вокально-інструментальний ансамбль «Тік-Так», народний аматорський театр міського Будинку культури та ансамбль пісні і танцю «Душа».
«Гостинність та приязність – еталон поляків», - діляться українці. Харчування на будь-який смак, веселе проведення часу в басейні, прогулянка на катері – все це подарувало масу задоволення та позитивних емоцій. Делегацію з Дубна представили: Леонід Дудко, Олексій Кислюк, радник міського голови, Галина Козак, начальник міського відділу культури та туризму, депутати міської ради Тетяна Єфімчук та Юрій Шесталюк, Анатолій Гандзілевський, начальник кримінальної міліції МВ УМВС України у Рівненській області та настоятель протоієрей Свято-Миколаївського собору – Дмитро Сливчук. Чи не найважливішу роль у організації та реалізації заходу відіграли Володимир Дубчак, консул України у Гданську, та Петро Тима, голова об’єднання України у Польщі, без клопотань яких не обійшлося свято.
Програма розрахована на два дні, перший з яких знаменувався офіційним відкриттям, що супроводжувалося концертом хору «Камертон» Мазурського відділу ОУП, та науково-популярною конференцією «Християнізація Центрально-Східної Європи в ІХ-ХІІ ст.», на якій Дмитро Сливчук представив цікаву та пізнавальну доповідь щодо діяльності Володимира Великого. По обіді у Ґіжицькому центрі культури народний аматорський театр міського БК в Дубні зіграв театральні вистави: «Сватання на Гончарівці» Григорія Квітки-Основ’яненка та «На перші гулі» Степана Васильченка» - які своїм гумористичним сюжетом розвеселили глядачів. Ввечері всі насолоджувалися концертами київського фольк-гурту «ДримбаДаДзиґа» та ансамблю «Тік-так» (Дубно).
А наступний день був ще більш насичений, ніж попередній. Гала-концерт за участю колективів Польщі та України зібрав силу-силенну глядачів. Виступали: квартет «Зорепад» (Бані-Мазурські), вокальний ансамбль «Сукцес» (відділ при ҐЦК), танцювальний ансамбль «Мрія» (Львів), ансамбль пісні і танцю «Душа» (Дубно), вокально-інструментальний ансамбль «Тік-Так» (Дубно), гурт «The Ukrainian folk» (Ґурово-Ілавецьке), гурт «ХУ4» (Львів) та рок-гурт «Оратанія» (Львів). Особливістю цьогорічного гала-концерту був виступ Степана Гіги, народного артиста України, який два роки тому відвідав і наше Дубно. Багато зусиль для реалізації запланованого концерту приклав Іван Пік – організатор свята, який зробив все можливе, щоб українці на теренах Польщі відчували себе, як удома.
«Мені настільки сподобалися щирість, гостинність, простота поляків, а також їхнє ставлення до нас, що я із задоволенням залишився б тут жити» - з усмішкою відзначив Ярослав Турянський, викладач Дубенського коледжу культури і мистецтв РДГУ. Мешканці Ґіжицька також не приховували радості з приводу приїзду східних сусідів: «Українці – дуже веселий народ! Нам дуже сподобалися їхні танці та співи. Хотілося б, щоб вони відвідували нас частіше». Щонайкращі враження від свята залишилися і у представників нашої міської ради, зокрема в Олексія Кислюка: «Я дуже задоволений співпрацею Дубна та Ґіжицька. Що не рік, то культурна програма розширюється. Цього разу ми не обмежилися музичними й танцювальними ансамблями, прикрасивши святкове дійство театральними виставами. Зацікавилися Днями української культури й дрогобиччани, які планують також співпрацювати з Польщею».
Отож, як бачимо, подібні міжнародні заходи необхідні як для розширення кругозору людей, так і для культурного розвитку держав. Особисто для України така співпраця – це впевнений крок вперед. Тому надіємося на подальші тісні зв’язки українців з іншими народами Європи та світу загалом...
До речі, наступного літа буде 10 років, як співпрацюють Дубно та Ґіжицько. Знаючи польських та українських організаторів, можна без сумніву сказати, що програма буде максимально цікавою та різноманітною!
Мар'яна Росоловська

Переглядів: 1170 | Додав: zamok | Рейтинг: 4.0/2 |
Всього коментарів: 1
04.06.2014
1. Bhavesh [Новина]
There's a secret about your post. ICITKYTHTBY

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024