Форма входу

Календар новин

«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 19.04.2024, 20:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Липень » 09
Менш ніж за два тижні Дубно знову привітає супер-фест українського року «Тарас Бульба». Цього року він гримітиме у нашому місті з 17 по 19 липня. І оскільки цього року ми відзначаємо 200-річчя з дня народження Миколи Гоголя, батька «Тараса Бульби», організатори вирішили привнести «родзинку» в проведення заходу – так звану «Алею майстрів». Проводиться фестиваль за підтримки Дубенської міської ради та спонсорів.
     Відбір учасників на фестиваль розпочався ще ранньою весною. Спочатку гурти прослуховувалися по демозаписах, після чого – наживо. Останнє відбувалося у кількох містах – Києві, Харкові, Рівному та Львові.  Отож всього на дубенській сцені можна буде почути 22 конкурсанти:
1. «Чарзілля» - м. Київ
2. «ЛОVE» - м.Обухів, Київської обл.
3. «Своєрідне» - м. Кам"янець-Подільський, Хмельницької обл.
4. ... Читати далі»
Переглядів: 1143 | Дата: 09.07.2009 | Рейтинг: 4.3/3 | Коментарі (1)

Нещодавно, підбираючи подарунок другу, почула в одній із дубенських крамниць цікаву розмову. До продавця звернулася жінка із проханням повернути гроші за досить таки недешеву ікону з бурштину (її вартість складала близько 600 грн.). І справа була не в тому, що картина не є гарною, чи з браком. Насправді її купили випускники на подарунок вчительці, а та відмовилася брати… сказала, що їй краще грошима…
     І це, майбуть, не єдиний такий випадок у нашому місті. Бо ж уже не перший рік існує практика, що вчителі самі замовляють собі подарунки. І добре, якщо це не дуже дорога річ, бо ж педагоги «мають потребу» і в золотих ланцюжках, і в цифрових відеокамерах, про що не соромляться нагадувати учням.
     Загалом же, в «старі добрі часи» випускники скидалися лише на шкільні іспити та накривали стіл з канапками, що було офіційно дозволено. Нині ж ці ... Читати далі»
Переглядів: 1566 | Дата: 09.07.2009 | Рейтинг: 2.0/1 | Коментарі (0)

До нашого міста завітав  міжнародний молодіжний мистецький пленер
     Яких лише художників не зустрічали стіни славетного Дубенського замку. Саме тут час від часу ми можемо любуватися виставками митців не лише з України, а й з інших країн світу, таких як Польща, Білорусія і навіть Камбоджа. Так і нещодавно до нас завітала ціла група художників – учасників Міжнародного молодіжного мистецького пленеру  «Шляхами наших перемог» на чолі з Тарасом Більчуком. І минулої п’ятниці Дубенський історико-культурний заповідник гостинно прийняв виставку робіт цих юних талантів. Офіційним спонсором візиту до нас учасників пленеру є Дубенський медичний коледж.
     - Тематика нашого пленеру історична, – розповідає Тарас Більчук. – Ми зображаємо пам’ятки архітектури, культури та історії нашо ... Читати далі»
Переглядів: 1187 | Дата: 09.07.2009 | Рейтинг: 4.5/2 | Коментарі (0)

Свято Івана Купала – день літнього сонцестояння – припадає на 7 липня. Вшановували його ще наші пращури-язичники, вшановуємо його і ми. І хоча більшість традицій із роками забулися та відійшли у минуле, деякі з них все ж присутні і в сучасних обрядах.
     У нашому місті свято Купала вже традиційно відбулося на водоймах, що в районі цукрового заводу. Тут були і танці з піснями різних творчих колективів нашого міста. І справжню мавку можна було побачити, що танцювала круг купальського деревця. І навіть водяний вийшов із свого підводного царства та поливав водою всіх, хто не викупався у ранковій росі.
     А дівчатка ворожили – пускали віночки на воду. Куди віночок попливе – звідти і судженого виглядати.
     Не обійшлося цього дня і без заб ... Читати далі»
Переглядів: 944 | Дата: 09.07.2009 | Рейтинг: 4.5/2 | Коментарі (0)

Дні української культури в Польщі – чи не найприємніша подія червня як у житті учасників концертної програми, так і в представників міської ради. Цього року втринадцяте дубенська влада організувала поїздку в Ґіжицько (Польща). Наше місто представляли: вокально-інструментальний ансамбль «Тік-Так», народний аматорський театр міського Будинку культури та ансамбль пісні і танцю «Душа».
«Гостинність та приязність – еталон поляків», - діляться українці. Харчування на будь-який смак, веселе проведення часу в басейні, прогулянка на катері – все це подарувало масу задоволення та позитивних емоцій. Делегацію з Дубна представили: Леонід Дудко, Олексій Кислюк, радник міського голови, Галина Козак, начальник міського відділу культури та туризму, депутати міської ради Тетяна Єфімчук та Юрій Шесталюк, Анатолій Гандзілевський, начальник кримінальної міліції МВ УМВС України у Рівненській облас ... Читати далі»
Переглядів: 1167 | Дата: 09.07.2009 | Рейтинг: 4.0/2 | Коментарі (1)

Традиційно у першу неділю липня зібрались святі отці, представники місцевої влади, громадськість краю, представники політичних сил на Козацькому редуті, що поміж селами Семидуби і Плоска у Дубенському районі.
Службу Божу очолив владика Рівненський і Острозький Євсевій. Потім був мітинг, на якому говорилось про невмирущу козацьку славу, про самопожертву заради України, про складне сьогодення. Не було у цю неділю Василя Червонія, який напередодні загинув від удару блискавки. Його виступи у попередні роки знаходили як підтримку, так і були такі, хто не поділяв поглядів політика. Але промову слухали усі… Тут молодь прийняли у козацтво імені Северина Наливайка. Були також виступи юних борців тренера Івана Ілюся.

Переглядів: 837 | Дата: 09.07.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

12 липня всі любителі посидіти з вудочкою на березі річки, озера чи там ставка та повитягувати звідти рибку «велику й маленьку» відзначатимуть своє професійне свято – День рибалки.
     Тож Дубенський клуб рибалок «Робінзон» організовує цього дня акцію – всі, хто прийде з вудочками на ставок, зможуть порибалити абсолютно безкоштовно. І мало того – ще й приз виграти. Бо ж, як пообіцяв директор клубу Олег Гнатюк, всі присутні на ставку зможуть взяти участь у змаганнях на найбільшу спійману рибину. Змагання це триватиме до обіду і на переможця чекатиме приз. Ну а по завершенні риболовлі всі бажаючі зможуть «скинутися» впольованим добром та поласувати власноруч звареною ухою.

Переглядів: 1275 | Дата: 09.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Попереду всеукраїнські змагання
     Про успіхи дубенських веслувальників слава ходить не лише по Україні, а й за її межами. Бо ж наше місто виховало вже не одного спортсмена, майстра спорту, призера міжнародних змагань.  І нині їм на заміну підростає молоде покоління. Свої здобутки вони змогли показати минулих вихідних – з 3-го по 5-те липня у смт. Добротвір, що на Львівщині, проходили змагання Західної зони з веслування на байдарках та каное в рамках чемпіонату України серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл.
     Рівненщина на цих змаганнях була представлена 5-ма школами – з Млинова,  Березного, Рівного та дві команди з Дубна – ДЮСШ МОНУ та ДЮСШ ФСТ «Україна». Всього ж було 25 команд із Західних областей України. Загальна кількість учасників – 296 чоловік, серед яких 20 дубенчан.
... Читати далі»
Переглядів: 1797 | Дата: 09.07.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Нещодавно у Рівному відбулася першість області з більярду. Проходила вона  у більярдному залі «Піраміда», одному із кращих в Україні.
     Загалом участь у змаганнях взяло більше 50-ти любителів цього виду спорту, серед яких був і один дубенчанин Богдан Гузь. Чоловік займається більярдом ще з підліткового віку. Перші свої кроки він робив на цукровому заводі – в ресторані «Кристал», де стояв більярдний стіл.
     Розпочалися змагання о десятій ранку і тривали до першої години ночі. Практично всі зіграні партії були нелегкими та тримали велику напругу. Та в результаті саме наш земляк і завоював у цій боротьбі перше місце.
     Як сказав Богдан, він і сам не чекав на перемогу. Але в деяких партіях йому пощастило, потім прийшов азарт, а за ним і першість. Тож як підтвердження своєї майстерності наш більярдист поверну ... Читати далі»
Переглядів: 1034 | Дата: 09.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Тривають футбольні баталії  серед колективів фізкультури Дубенського району.  Так після X турів маємо і лідерів, і аутсайдерів.
Традиційно найвищу сходинку займає ФК «Підлужжя» - у 10 іграх вони здобули 9 перемог. На другій сходинці футбольна дружина зі Смиги, а далі «Райз-агро» (Рачин). Очевидно, поки що  не набрали належної форми футболісти з Привільного (останні), з Варкович (передостанні) та Шепетина.
А тим часом невідомі результати зустрічі  команд «Джокер» (Дубно) – ФК «Верба», яка відбудеться 26 липня об 11.00. На той же день перенесена зустріч між командами ФК «Мирогоща» та ФК «Смига».
Олександр Кириченко, голова федерації футболу

Переглядів: 878 | Дата: 09.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)


Copyright MyCorp © 2024