Форма входу

Календар новин

«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Субота, 04.05.2024, 10:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Червень » 4 » У вирі танцю і розваг
У вирі танцю і розваг
16:23
В останній день весни, 31 травня, майдан Незалежності у місті Дубно зненацька перетворився на яскраву і шумну країну дитячих пустощів, розваг, танців та веселощів – уже традиційно відбулося міське свято «У вирі танцю», присвячене Міжнародному дню захисту дітей.
Справді, дітей у центральній частині міста було чимало, хоча й дорослих не бракувало. Однак, безперечно, головними персонажами дійства були все-таки діти. Урочисто відкрив цьогорічний, уже п’ятий, фестиваль «У вирі танцю» міський голова Леонід Дудко, після чого було піднято прапор свята. А потім діти, одягнені в різноманітні яскраві костюми, показували свої хореографічні та вокальні здібності на сцені, кружляючи всіх людей, які прийшли на них подивитися,  у вирі танцю та веселощів. А за сценою влаштували справжні велоперегони для наймолодших –дошкільняток. Тут були команди з усіх дитсадочків міста. Як розповів Олександр Карп’юк, діти віком від 4 до 6 років успішно долали смугу, на якій складають екзамени водії скутерів. Олександр Петрович зазначив також, що кожному учаснику перегонів обов’язково одягали шолом, щоб захистити від небезпеки. Маленькі переможці отримали захисні шоломи у подарунок, також усі учасники змагань були нагороджені грамотами. солодкими призами та квитками на атракціон. Навпроти сцени, через дорогу, стояли надувні батути, які привезли до нас із Новоград-Волинського. Тут діти теж могли навеселитися досхочу. Впродовж усього свята тривала святкова торгівля, де, крім не надто корисного для дітей фаст-фуду, можна було купити різні цікаві дрібнички. Привертала увагу виставка художніх робіт учнів Дубенської школи мистецтв, розміщена вздовж паркової алеї. У малюнках діти висвітлювали злободенні для себе теми, своє бачення Дубна, точніше того, яким воно повинно бути. Судячи з робіт, найбільше турбує дітей культурна сфера, зокрема відсутність у місті кінотеатру. Тож над цим варто замислитись, адже устами дитини… Але повернімося до святкової сцени, де витанцьовували хореографічні колективи не лише з Дубна, а й з Луцька, Рівного, Млинова, Мирогощі… Усі колективи та їх керівники були нагороджені дипломами Дубенської міської ради, а діти отримали ще й солодкі подарунки. Зазначимо ще, що в той самий день у Будинку дітей та молоді дітлахи мали змогу побачити дві лялькові вистави. Тож святкова програма до Дня захисту дітей була різноманітною: не тільки розважальною, а й пізнавальною. Радісно й активно діти зустріли свою найулюбленішу пору року – літо.
Свято до Дня захисту дітей було організоване відділом культури і туризму та відділом сім’ї та молоді Дубенської міської ради. Проте без старань керівників танцювальних колективів, адміністрацій навчальних закладів та насамперед батьків воно не було б таким яскравим та незабутнім. Напевне, кожен, хто був у цей день на майдані, погодиться з тим, що неможливо було відірвати очей від оригінальних костюмів кожного з танцювальних колективів, у яких діти були справді схожі на казкових героїв, які прибули просто з казки у наше місто. Тож Дубенська міська рада дякує батькам за те, що вони підтримують дітей, не шкодують ні сил, ні коштів, ні часу для їх розвитку та творчої реалізації  і таким чином дарують яскраві святкові миті всім дубенчанам.                                                                                         

Переглядів: 1008 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024