Форма входу

Календар новин

«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 26.04.2024, 22:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Грудень » 19 » Талановиті дубенські медики
Талановиті дубенські медики
14:38
Як кажуть, не хлібом єдиним живе людина. Якою б цікавою не була робота, але душа все одно бажає свята. Не є винятком і медичні працівники. Тож четвертий рік поспіль проходить Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв вищих медичних навчальних закладiв i працівників лікувальних закладiв України “Ліра Гіппократа”, який було засновано у Тернополі. Цього року фестиваль приїхав до нашого міста, де пройшов на базі Дубенського медичного коледжу. Розповідає директор медколеджу Надія Венгрин:
- Цей конкурс  є мистецьким заходом, який покликаний  сприяти поширенню мистецтва серед студентів-медиків та виявленню нових
- талановитих виконавців і авторів.  Проводиться він Міністерством освіти і науки України та творчою спілкою “Асоціація діячів естрадного мистецтва України» за підтримки місцевої влади. Сама ж конкурсна програма складається із кількох жанрів: хореографія, вокал, хорове мистецтво, жестикуляція та літературне читання. І учасники фестивалю приїхали до нас чи не з усієї України.
- Хто посприяв у тому, що престижний фестиваль «Ліра Гіппократа» пройшов у Дубні?
- У тому, що фестиваль проходить в нашому місті, велика заслуга Володимира Гамери, який є генеральним спонсором «Ліри Гіппократа». Саме він запропонував провести конкурс у Дубні. Тож я вдячна йому та іншим спонсорам, серед яких можна назвати підприємців Анатолія Ткачука, Людмилу Альошину, Анжелу Гандзілевську, Олену Кот, Тетяну Якимову, Віктора Гузя та Олексія Козловського за підтримку і допомогу. Приємно, що серед них є наші випускники, які не забувають рідний коледж. Також вдячна  директору Мирогощанського аграрного коледжу Віктору Терновику за надані у гуртожитку місця для проживання учасників фестивалю. Бо ж всього участь у конкурсі взяло більше 100 чоловік. Ми не змогли поселити всіх у нашому гуртожитку. А взагалі, для нас велика честь приймати такий мистецький захід. І дуже хотілося б, щоб усі гості та учасники отримали приємні враження про фестиваль, а перебування в Дубні залишилося в їхній пам’яті на довгі роки.
Що ж до самого конкурсу, то у п’ятницю в медколеджі відбулися прослуховування та перегляди учасників, а в суботу у районному будинку культури – заключний гала-концерт лауреатів і гостей фестивалю. Оцінювало виступи журі на чолі з народним артистом України Дмитром Гнатюком. Тож у підсумку із 49-ти творчих колективів чотири отримали Гран-прі: хоровий колектив Кременецького медичного училища ім. Арсена Річинського, вокальний ансамбль Дубенського медичного коледжу, народний ансамбль танцю «Метелиця» Національного медичного університету ім. Олександра Богомольця, м. Київ, а також Віктор Євтушенко, фельдшер станції швидкої допомоги м. Біла Церква. Всі інші учасники стали лауреатами І і ІІ премії фестивалю. Переможці були нагородженні дипломами та цінними подарунками. І всі без винятку отримали заряд позитивного настрою від талановитих медиків.
Олена ЦУНДРА










Переглядів: 1803 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024