Форма входу

Календар новин

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 03.05.2024, 11:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Вересень » 11 » Велопробіг «Спорт для всіх єднає Україну!» проїхався Дубенщиною
Велопробіг «Спорт для всіх єднає Україну!» проїхався Дубенщиною
13:21
Велосипедисти зі всіх областей України об’єднаються під аркою Дружби народів у Києві
     Спорт – це не лише сила, а й здоров’я. Та, на жаль, не всі приділяють цьому достатньо уваги. А потім ще й жаліються, що і діти хворі, і нація слабшає… Тож щоб хоч трохи пробудити фізичну активність українців, Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту організувало Всеукраїнську велоестафету «Спорт для всіх єднає Україну!», приурочену до Дня фізичної культури і спорту.
     Стартувала естафета 2 вересня у м. Чернівці. І проходить вона в трьох напрямках – Західному (старт у Чернівцях), Східному (старт у Луганську) та Південному (старт у Севастополі). Розповідає директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, майстер спорту України Павло Лавор:
     - Команда Рівненської області із 10-ти чоловік приєдналася до естафети 6 вересня. І на сьогодні, на 7 вересня, велосипедистів Західного напрямку налічується більше 70-ти. Специфіка цього велопробігу в тому, що ним будуть охоплені всі області України. І в кожній з них до спортсменів приєднуватиметься нова команда із 10-ти чоловік. Завершиться естафета 12 вересня в Києві – всі три колони одночасно фінішують під аркою Дружби народів.
     - У велопробізі беруть участь лише спортсмени?
     - Ні, не рідко траплялося, що до нас приєднувалися жителі тих міст, повз які ми проїжджали. Вони супроводжували колону на протязі кількох кілометрів, тим самим підтримуючи здоровий спортивний спосіб життя, який ми пропагуємо. Але це не єдина наша мета. Цей пробіг – це ще й символічне єднання України, бо ж тут зустрічаються та здружуються спортсмени зі всіх областей нашої країни. Також велоестафета має на меті привернути увагу до велосипедиста, як до невід’ємного учасника дорожнього руху, та до проблем безпеки велосипедного руху на українських дорогах.
     - Павле Петровичу, дорога проходить гладко?
     - Звісно, без невеличких заминок ми не обходимося. Хоч не часто, але трапляються поломки велосипедів. Та ще до початку пробігу ми закупили потрібні запчастини, які їдуть у технічних автомобілях разом із майстрами. Тож по мірі можливості негаразди усуваються. Крім того, нашу колону супроводжує машина ДАІ, що також сприяє безперешкодній їзді, за що ми дуже вдячні правоохоронцям.
     І от минулого понеділка, 7-го вересня, близько семидесяти велосипедистів приїхали в наше місто, де їх, за давньою української традицією, зустрічали хлібом-сіллю. З вітальним словом виступив заступник міського голови Дубна Олександр Карп’юк, який побажав спортсменам «Рівної дороги без травм і поломок». Також Олександр Петрович разом із начальником відділу фізичної культури та спорту Дубенської міської ради Борисом Сухолейстром нагородили подарунками наймолодшого та найстаршого велогонщиків, а також директора центру «Спорт для всіх» Павла Лавора.
     Крім того, на урочистій зустрічі були присутні начальник відділу культури міської ради Галина Козак, молоді та досвідчені спортсмени і митці нашого краю. Тож велогонщиків вітали ще й юні ушуїсти збірної Рівненської області (тренер Віктор Михальчук), танцювальний колектив «Надія» та солістка міського Будинку культури Анжела Бунчук.
     І вже з Дубна естафета вирушила на межу Рівненської та Тернопільської областей. Подальший їхній маршрут проходитиме через Хмельниччину, Вінниччину, Житомирщину, після чого спортсмени попрямують до Києва. Взагалі ж організатори розраховують, що до столиці приїде близько чотирьох сотень найвитриваліших велосипедистів, бо ж загальна дистанція кожного з трьох маршрутів складає приблизно 1500 кілометрів. Тож бажаємо спортсменам, щоб їх у дорозі супроводжували лише хороша сонячна погода, попутний вітер, а сили не покидали до самого фінішу!
Олена КУТАСЕВИЧ
     

Переглядів: 864 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024