Форма входу

Календар новин

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 01.05.2024, 14:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Жовтень » 2 » Як дубенські туристи і сміття на Острівку збирали, і пісні під гітару співали
Як дубенські туристи і сміття на Острівку збирали, і пісні під гітару співали
12:59
Мабуть, випадкові перехожі, а то й просто охочі прогулятися у четвер Острівком, були здивовані великою кількістю присутнього на ньому веселого та різнобарвного люду. Бо ж саме того дня у Дубні відбувся ІІІ туристичний зліт, присвячений Всеукраїнському дню туризму.
     Зібрав цей зліт під свої крила команди із всіх навчальних закладів міста –  «Імпульс» (ЗНЗ №1), «Мандри» (ЗНЗ №3), «Кошаки» (СЗОШ №5), «Імпульс» (ЗНЗ №6), «Спалах» (ЗНЗ №7), «Підкова» (НВК «Школа-гімназія»), «Карапузи» (гімназія №2), «Культуристи» (коледж культури РДГУ), «Екстремали» (педколедж), «Пульс» (медколедж), «Невгамовні вмуроловці» (університет «Україна») та «Пілігрим» (профліцей). Крім назви кожна команда повинна була представити свій девіз. І найбільше уваги викликав девіз «Карапузів» – «Соску в рот – и вперед!».
     Завітали також на свято заступник міського голови Дубна Олександр Карп’юк та начальник відділу у справах фізичної культури та спорту Борис Cухолейстр, які побажали учасникам зльоту, щоб жага до пригод та активного відпочинку ніколи їх не покидала.
     Щодо програми туристичних змагань, то більшість конкурсів відбувалися одночасно. Насамперед була проведена екологічна акція, під час якої учні та студенти назбирали по Острівку кільканадцять мішків сміття. Після цього команди приступили до облаштування своїх наметових містечок, що, власне, і було одним із конкурсів. І перемогу в ньому отримала серед шкіл команда «Кошаки», а серед ВНЗ – «Невгамовні вмуроловці».
     Наступний конкурс – «Природа і фантазія», під час якого юні туристи повинні були представити вироби із всього того, що можна знайти в природі. Переможцями тут стали команди ЗНЗ № 7 та університету «Україна», серед шкіл та ВНЗ відповідно.
     Та які ж туристи без туристичної пісні? Вірно – ніякі. Тож наступним завданням для нашої молоді було заспівати туристичну пісню під гітару біля багаття. І кращими співаками визнано учнів ЗНЗ №7 та коледжу культури РДГУ.
     Але, без сумніву, одним із найцікавіших та найактивніших конкурсів була туристична естафета, що включала в себе такі завдання: краєзнавча вікторина, в’язання вузлів, малюнок-привітання до Дня туризму, надання першої допомоги потерпілому та скачки у мішках. Перемогу отримали ті команди, які найшвидше пройшли всі етапи естафети. А це – «Карапузи» (серед шкіл) та «Екстремали» і «Пульс» (серед ВНЗ). Окремі відзнаки отримали Тарас Якимчук (ЗНЗ №3), Ілона Кварценюк (університет «Україна») та Олександра Хвилюк (медичний коледж), які були визнані кращими краєзнавцями. А от кращу листівку до Дня туризму намалювали гравці команди ЗНЗ №7.
     І вже по закінченні змагань переможці були нагороджені подарунками та грамотами від міської ради та відділу культури і туризму. Не залишилися без уваги й інші учасники – практично кожен навчальний заклад Дубна отримав подарунок.
     Свято, без сумніву, вдалося. Всі – і учасники і організатори – надовго запам’ятають його яскраві та веселі моменти. Що ж до наступного року, то, як пообіцяла спеціаліст відділу культури та туризму Тетяна Юхимчук, програма його святкування дещо зміниться і дубенчанам представлять щось новеньке. Тож чекатимемо з нетерпінням!
Олена КУТАСЕВИЧ
      
     
     
     
     
      

Переглядів: 1712 | Додав: zamok | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
10.10.2009
1. Олюнька [Новина]
Еххх да це дійсно було класно...
Спалах лучий=)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024