Форма входу

Календар новин

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 02.05.2024, 21:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Вересень » 25 » Скільки ще люди будуть задихатися у своїх домівках?..
Скільки ще люди будуть задихатися у своїх домівках?..
12:21
У будинку 83 по вул. Грушевського запахи з каналізації «пруть» прямо у квартири
     Кожен із нас намагається зробити власне життя максимально комфортним – облаштовує своє житло, територію біля нього. Але іноді так трапляється, що щоб ти не робив – жити все одно неможливо. Саме на це і скаржаться жителі будинку № 83, що на вулиці Грушевського.
     Будинок цей побудований у 1992 році. І не вітчизняними майстрами, а «стройбатом» із Азербайджану. Відповідно, роботи були виконані як-небудь – навіть стіни під сходами, яка б відділяла підвал від першого поверху будинку не було. Її жильці змушені були змурувати своїми силами.
     Але не це є найбільшою бідою мешканців Грушевського, 83 – каналізація прокладена так, що частина відходів, які зливаються в раковини та туалети, до свого місця призначення не доходить – так і залишаються у підвалі. І якщо врахувати, що підлога на першому поверсі відділена від підвалу плитами (з великими щілинами між ними), то неважко здогадатися, куди потрапляють «запахи»…
     - Ми живемо тут із жовтня 1992 року, – розповідає Сергій Маковецький, який мешкає на першому поверсі цього будинку. – Відтоді все й відбувається – іноді з підвалу сморід такий піднімається, що в квартирі дихати немає чим. Ще коли вдень горить газ на плиті, той запах не дуже відчуваєш. Зате коли прокидаєшся зранку – вдихаєш «всі аромати підвалу», які піднімаються крізь щілини у підлозі. Коли ж увімкнуть опалення – всі ті запахи підігріються і попруть у квартиру ще інтенсивніше. А це ж людські відходи, з них випаровується аміак, що дуже погано впливає на здоров’я.
     Варто сказати, що всього у під’їзді заселено 17 квартир. І ці запахи проникають у кожну з них, включно до 5-го поверху. Коли ж жильці починають скаржитися в ЖЕК, мовляв, «стоїть сморід», то приходять сантехніки й чистять підвал. Проте таких «ремонтних робіт» вистачає не більш, як на місяць.
     - Іноді каналізація так забивається, що всі ті нечистоти йдуть прямо у квартиру, – продовжує пан Маковецький. – Тоді доводиться бігати по сусідах та просити, щоб вони не користувалися змивальницями, поки підвал не викачають.
     Жильці будинку і в ЖЕК №2 постійно скаржаться, де їм так само постійно обіцяють вжити заходів та відремонтувати каналізацію. І в санстанцію зверталися, працівники якої визнали їхній підвал антисанітарним, наклали на ЖЕК штраф та зобов’язали усунути неполадки. Але, на жаль, на обіцянках все і закінчується. Та й влада не реагує на їхні прохання – чиновники та впливові посадові особи, коли проходять повз Грушевського, 83, ніс затулять, проскочать – і бувайте здорові! А що, кажуть, ми можемо зробити? Коштів у ЖЕКу немає, люди працюють на півставки, а сантехнік взагалі один на все військове містечко та 5-ту школу.
     - Щодо ЖЕКу, то в нас з ними своєрідна співпраця, – говорить Сергій Маковецький. – Кошти за їхні послуги нараховувалися, а от самі послуги не дуже то й надавалися. Тому ми відмовилися сплачувати за те, чого немає – за освітлення в під’їзді (ЖЕК ще жодної лампочки не вкрутив) та ремонт будинку, який ми фактично самі робимо. Платимо лише за те, що дійсно робиться – прибирання прибудинкової території, роботу сантехніка тощо.
     Яка ж позиція міської влади? Ситуацію коментував начальник управління ЖКГ  Дубенської міської ради Ілля Онисько:
     - Те, що у будинку №83 по вул. Грушевського каналізація несправна – не є виною ЖЕКу. Нам передали об’єкт у такому стані, і нічого з цим вдіяти не можемо. Для того, щоб усунути проблему, потрібно переробляти всю систему каналізації в будинку. А це вимагає великих коштів – порядку 20 тис. грн. У нас же досить обмежений бюджет, та й ті кошти, які виділяються, в основному йдуть на ремонт дахів, що є найпроблемнішою зоною чи не кожного будинку. Тому все, що ми можемо вдіяти – це почистити підвал, що періодично й робимо.
     - То який же вихід із цієї ситуації?
     - Єдиний вихід наразі – це співпраця. Жильцям будинку потрібно кооперуватися із ЖЕКом, спільно оформляти документацію, збирати гроші та проводити капітальний ремонт каналізації.
     І дійсно, якщо людина сама собі не допоможе – їй ніхто не допоможе. Тому й у даному випадку людям потрібно своїми силами вирішувати ситуацію. Але ж будинок знаходиться на балансі комунальників. Так що ніхто не повинен стояти осторонь наболілих проблем.
Олена КУТАСЕВИЧ

Переглядів: 917 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
05.06.2014
1. Madelen [Новина]
Check that off the list of things I was conusfed about.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024