Форма входу

Календар новин

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 03.05.2024, 01:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Вересень » 11 » Президент України вітав за руку дубенських майстрів
Президент України вітав за руку дубенських майстрів
13:24
Творчий звіт Рівненщини Віктор Ющенко визнав найкращим
     Ще восени минулого року у Дубні почули про Фестиваль мистецтв України. А якщо точніше – тоді пройшов перший, відбірковий тур Фестивалю, де кращі митці та майстри нашого краю виборювали право на участь у наступному етапі – обласному. І відбувся він через кілька місяців, у грудні, в Рівному. Тоді й було визначено кращі таланти Рівненщини, які представлятимуть нашу область на фіналі в Києві. Фінал цей повинен був відбутися навесні, але, через брак коштів, пройшов на початку осені – 3-4 вересня.
     З нашого краю на Фестиваль мистецтв у Київ, який також можна було назвати творчим звітом Рівненщини, їздив Смизький дитячий духовий оркестр, майстри-різьбярі Сергій Яковчук і Олександр Глущук, вишивальниці Леокадія Загальська і Світлана Нестерук та представники Будинку культури.
     - 3 вересня більше тридцяти автобусів з Рівненщини – всього 740 чоловік – прибули в Київ, – розповідає Сергій Яковчук. – Нас поселили у Пущі-Водиці, в таборі «Лідер». Умови проживання там хороші, тож настрій по приїзді в столицю у нас був просто чудовий – всі були налаштовані гарно показати себе і свій край перед Президентом та киянами.
     Вже наступного дня з самого ранку наші митці відправилися в національний палац мистецтв «Україна» готуватися до виступу.
     - Що мені дуже сподобалося, – ділиться враженнями пан Сергій, – то це хороша організація заходу. Навіть виставку, яка розміщувалася у фойє палацу «Україна» та називалася «Веселкові барви Полісся», підготували не ми, майстри, а спеціально назначені для цього люди. Вони її й збирали по завершенні заходу. Ми ж лише стояли біля столів та представляли свої роботи.
     Сама виставка була відкрита о 17:00. А вже через годину, о 18-й, розпочався концерт  «Пісні бурштинового краю», до якого готувалися місяць. Тут можна було почути народні та повстанські пісні, побачити старовинні обряди та сучасні танці. На сцені відгуляли навіть справжнє поліське весілля. Крім того, Президент України Віктор Ющенко відзначив державними нагородами України кращих працівників культури і мистецтв Рівненської області.
     - На жаль, концерт до кінця ми не побачили, – говорить Сергій Яковчук. – Бо ж відразу по його закінченні глядачі попрямували до виставки, тож потрібно було бути біля своїх робіт. Після концерту виставковим фойє любувався Президент України Віктор Ющенко з дружиною та двома доньками. Ми, дубенські майстри, навіть попросили його сфотографуватися на згадку, правда, не дуже то й надіючись на його згоду. І уявіть наше здивування та радість, коли Президент став біля нас, а його охоронці ще й порадили, з якого ракурсу краще фотографувати! Крім того, Віктор Ющенко сказав, що творчий звіт Рівненщини йому сподобався більше за звіти інших областей, що було особливо приємно. РівненПроходили біля наших робіт і екс-президент Леонід Кравчук та Ніна Матвієнко, які дуже хвалили талановитий Дубенський край. Та й взагалі, підходили люди, які відвідували творчі звіти всіх областей України, й говорили, що ми найкращі!
     - Пане Сергію, чи були якісь критерії відбору робіт на цей творчий звіт?
     - Звісно, на виставку допускалися лише ті роботи, які відповідали етнічним та фольклорним канонам Рівненщини. Також віталася народна тема. Всього ж на виставці були присутні близько 20-ти майстрів, які в сумарній кількості представляли 400 витворів мистецтва. Серед моїх робіт так би мовити «фейс-контроль» пройшла різьблена картина «Козак з шаблею», а у Саші Глущука – картина «Замок». Взагалі ж, говорили, що виставка у палаці «Україна» - це ніби стартова площадка, що відкриває для нас шлях на різноманітні мистецькі заходи не лише по Україні, а й в інші країни.
     Тож будемо надіятися, що найближчим часом ми почуємо про наших майстрів не лише на всеукраїнському рівні, а й із закордонної преси. Успіхів їм та творчого натхнення!
Олена КУТАСЕВИЧ
     
     

Переглядів: 957 | Додав: zamok | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 2
12.09.2009
2. сергій [Новина]
дякую пані Олені за статтю,та всім читачам за те що читають газету ЗАМОК!!!

12.09.2009
1. сергій [Новина]
в мене вражень,то не передати !!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024