Форма входу

Календар новин

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 02.05.2024, 17:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Вересень » 11 » Діти боротимуться зі сміттям у Дубні
Діти боротимуться зі сміттям у Дубні
13:12
Чи підтримають їх дорослі?
     Ви любите сміття на вулицях свого міста? Впевнені, що більшість, а то й всі, дадуть відповідь «Ні!». Тоді наступне питання – «Що ви готові зробити для того, щоб прибрати це сміття з вулиць свого міста?». Саме цьому й була присвячена нещодавня нарада у малій залі Дубенської міської ради. Її учасники, а присутніми на нараді були радник міського голови Олексій Кислюк, спеціаліст відділу екології Вікторія Черняга, директор дубенського центру СССДМ Віра Павлюк, представники організації ООН та міського відділу освіти і дубенські студенти, дискутували щодо питань покращення благоустрою Дубна і, зокрема, його чистоти.
     То як же краще привернути увагу громадськості до сміття у себе під ногами? Звісно – наглядним прикладом. Тож і було вирішено провести акцію «Чисте місто – чисте сумління». Але акція ця буде не одноденна – прибрав, забув і далі почав смітити, а постійна. Включатиме вона в себе не один масовий захід.
      Насамперед планується провести анкетування дубенчан та розпитати їх про ставлення до сміття у Дубні. Можливо, це змусить когось замислитися над своїми діями або бездіяльністю. Додасть «замисленості» фотофіксація неприбраної території біля підприємств, організацій, а то й просто на вулицях та біля чиїхось особливо «чистих» дворів. Зазначимо, що фотофіксація ця буде з обов’язковим висвітленням у пресі.
     Звісно, не обійдеться акція і без виховної роботи – розповсюдження листівок, проведення тренінгів за участю волонтерів ООН та Корпусу Миру США і виховних годин в навчальних закладах міста.
     Планується також конкурс серед учнів і студентів на кращий твір, плакат та малюнок на тему чистоти в Дубні. І ще один конкурс – «Чисте місто» - буде стосуватися дитячих проектів. Тут ми зможемо побачити, як підростаюче покоління планує боротися із сміттям на вулицях свого міста. Але найцікавішими і, мабуть, найдієвішими, будуть масові акції «Марш чистоти» та «Посади своє дерево». До них зможуть долучитися всі охочі.
        Що ж зі всього цього вийде – побачимо в кінці року. Малоймовірно, але сподіваємося, що дивитимемося тоді на чисте-пречисте Дубно. Повинна ж у нас нарешті прокинутися громадська свідомість і сором за те сміття, яким забруднюємо своє ж власне життя.

Переглядів: 989 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
15.09.2009
2. Олена (zamok) [Новина]
Так займатимуться то прибиранням якраз школярі та студенти дубенських навчальних закладів. А ці всі волонтери - куратори та наставники. Читайте уважно.

11.09.2009
1. Сергій [Новина]
які це діти? Це вже дорослі люди. Волонтер ООН набагато старша за тебе! написала б що молодь чи що...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024