Форма входу

Календар новин

«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 02.05.2024, 04:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Липень » 30 » У середу Дубно палало вогнем
У середу Дубно палало вогнем
12:45
В охоплених вогнем гаражах знаходилися три газові балони. Якби вони вибухнули – знесло б частину центру
     Минулої середи, 22 липня, Дубно в прямому сенсі палало вогнем – за торговим центром «Молодіжний», що в центрі міста, зайнялося старе господарське приміщення. Розповідає різьбяр Сергій Яковчук, очевидець події, що проживає неподалік:
     - Тієї середи я був вдома, коли о 14:20 (пам’ятаю, що чомусь звернув увагу на годинник), почув гучну «канонаду». Спочатку подумав, що то феєрверки, та коли вийшов на вулицю – побачив язики полум’я і шифер, що стріляв десь біля «Молодіжного». Мама моя відразу зателефонувала до пожежної частини. А я чимдуж помчав на полум’я, оскільки в тому районі знаходиться моя майстерня з різьби по дереву, і точно визначити вона горить, чи не вона, було неможливо. По дорозі я також зателефонував другу, який ставив свій автомобіль в старому гаражі біля майстерні. Та він, як відчував, вигнав машину за півгодини до пожежі.
     Коли чоловік прибіг на місце події, то побачив, що якраз ті гаражі й горять. Тушити відрами вже не було резону, бо ж полум’я розбурхалося не на жарт. Ще й шифер розжарений стріляв.
     - Полум’я було таке, що його язики до даху «Молодіжного» діставали, – пригадує пан Сергій. –  Хотів був виламати двері в гаражі мого колеги, де було багато потрібних інструментів  (лише нещодавно він колеса купив на 3 тис. грн.), але до них навіть підійти не можна було. Лише тоді, коли вогонь загасили, я виніс з того пожарища деякі вцілілі інструменти.
     Дубенському МНС про пожежу повідомили о 14:20. І вже за 10 хвилин сім чоловік на двох автомобілях прибули на місце події.
     - Коли ми приїхали на виклик, то відразу не могли розпочати гасіння, – говорить начальник Дубенської СДПЧ 13 Руслан Кравчук. – Справа була в тому, що електропроводка в приміщенні виконана з порушенням норм і напруга складала 380 вольт. Коли ж розпочати гасіння, не вимкнувши електроенергію, то пожежника відразу вб’є струмом. Самі ж ми таку напругу відключити не можемо, тому довелося чекати, поки РЕС обезструмить мікрорайон. А це зайняло ще 10 хвилин.  
     - Наскільки відомо, при гасіння пожежі були й інші труднощі…
     - Приміщення господарської будівлі, яке ми гасили, було дуже старим. Там знаходився один гараж та невеличкі господарські будівлі, захаращені різними речами. А це викликало велике пожежне навантаження. Взагалі ж, такі будівлі в центрі Дубна, що стоять упритул одне біля одного, ми називаємо «Шанхаєм». І це просто щастя, що пожежа сталася вдень. Бо ж якби зайнялося вночі, то наслідки були б плачевними – згоріли б і той самий «Молодіжний», і прилеглі будівлі. Що ж до труднощів при гасінні, то їх як таких не було. Вода була подана на гаражі відразу з двох сторін, внаслідок чого ми швидко локалізували пожежу. І вже через годину вдалося повністю її ліквідувати. Але проблема полягала в тому, що у тих господарських приміщеннях знаходилися 3 газові балони, один із яких був повним. І якби ми їх вчасно не викотили – вони б вибухнули. Тоді були б знищені не лише навколишні будівлі, а й люди постраждали б, яких подивитися на пожежу зібралося чимало.
     Що ж до збитків, то інші приміщення, крім згорілих гаражів, практично не постраждали. Лише від температури дещо поплавилося пінопластове покриття на «Молодіжному» та потріскали склопакети у сусідніх будинках.
      А от у самій згорілій будівлі вогнем було знищено багато речей – як потрібних, так і не дуже. Лише в одному зі складів погоріли речі, що їх господарі винесли з дому на період ремонту. Кажуть, що знищено було і побутову техніку, і одяг, і зимові речі. Та якби електроенергію було відключено відразу, то частину з них вдалося б врятувати.
     Якою ж була причина займання – встановлювали працівники Дубенського райвідділу міліції. І найбільш імовірно, що джерело загоряння було занесене ззовні. Цілком можливо, що хтось курив та викинув недопалок біля гаража. Отак людська недбалість і призвела до біди.
Олена КУТАСЕВИЧ
Переглядів: 948 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024