Форма входу

Календар новин

«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 02.05.2024, 03:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Липень » 30 » Живописний пленер «Дубенський Замок»: звичне місто крізь призму квітів
Живописний пленер «Дубенський Замок»: звичне місто крізь призму квітів
12:34
Ми, дубенчани, часто перестаємо помічати ту красу, яка нас оточує. І можемо байдуже проходити повз неї кожного дня, аж поки одного разу на цю красу не глянуть інші очі – очі художника. І тоді ми по-новому та із здивуванням бачимо, скільки прекрасного, таємничого та манливого може приховувати у собі стіна, чи камінь, чи просто квітка.
     Зовсім нещодавно у нашому місті розпочав свою роботу третій живописний пленер «Дубенський Замок». Одинадцять художників: Євгеній Бобрик, Антон Логов, Анатолій Паньковик, Оксана та Галина Попінови, Сергій Скрипіцин, Володимир Михайлов, Лариса Куханова, Ганна Примакова, Олена Придувалова та Олександр Яценко на чолі з куратором Наталією Сухоліт розповідали фарбами на полотні про наш край.
     Цей пленер по праву можна назвати всеукраїнським, бо ж зібралися на нього митці з різних куточків нашої країни. І тематика в нього була квіткова – квіти дивилися на нас практично з кожної картини, доповнюючи та прикрашаючи звичні краєвиди.
     Але, на жаль, все хороше швидко закінчується. Тож минулого вівторка у палаці князів Любомирських, що в Дубенському історико-культурному заповіднику, відбулося закриття мистецького пленеру. Саме там можна було побачити результати роботи приїжджих художників.
      З вітальним словом гостям Дубна виступив міський голова Леонід Дудко. Він побажав, аби художники ще не раз завітали до нашого міста. Не обійшов привітаннями митців і директор Заповідника Петро Смолін, який висловив надію, що хоч одна із робіт пленеру буде на згадку подарована Замку.
     Варто відзначити, що присутніми на урочистостях були і члени клубу «Волинська Азалія», які подарували художникам дощовики, щоб ніякі погодні умови не лякали справжніх митців, та талісмани на щастя. А оскільки того дня християнський світ святкував Володимира, то художник, що відзначав день ангела, отримав із рук заступника міського голови Дубна Олексія Кислюка подарунок. Ну і, звісно, не обійшлося без грамот, які Леонід Дудко вручив кожному митцю особисто.
     Ось так і завершився у Дубні третій художній пленер. Але митці залишили на згадку про себе не лише враження від чудових картин, а й побажання дубенським художникам, які кожен власноруч написав на мольберті. До нових зустрічей!
Олена КУТАСЕВИЧ
     

Переглядів: 1293 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024