Форма входу

Календар новин

«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Субота, 04.05.2024, 21:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Липень » 2 » На День молоді змагалися між собою і скутеристи, і юні дубенчанки
На День молоді змагалися між собою і скутеристи, і юні дубенчанки
11:46
Молодість – скільки сили, краси та любові у цьому слові. Бо ж ніколи так себе не почуваєш, як у молоді роки! Бо ж хочеться жити на повну силу, творити, а то й просто радіти життю. Тому саме дифірамбом юні є проведення щороку в Україні Дня молоді.  
     Це свято, яке припало на 28 червня, завітало і до нашого міста. Розпочалося воно на майдані Незалежності, де можна було почути виступ муніципального духового  оркестру та полюбуватися виставкою-продажем робіт юних  дубенських умільців.
     Олексій Даниш на «Ямасі» став кращим скутеристом Дубна
     А вже о 17:00 розпочалося одне зі основних дійств Дня молоді – II міський чемпіонат серед водіїв скутерів. Організаторами його виступили   відділ у справах сім’ї та молоді Дубенської міської ради, відділ фізичної культури та спорту спільно з відділенням ДАІ та Дубенською організацією Всеукраїнської спілки автомобілістів. Ведучим був відомий Дубенський спортсмен, викладач медичного коледжу Віктор Ружнілов.
     Проходили змагання у три етапи, обов’язковою умовою яких була їзда в захисних шоломах. Тут вже дев’ятеро учасників демонстрували своє вміння швидкої їзди та правильність виконання різноманітних фігур на скутері. І за результатами всіх турів переможці визначилися наступним чином: четверте місце посів минулорічний чемпіон Володимир Данилюк, який отримав грамоту та грошову премію у розмірі 50 грн. «Бронзу» виборов Роман Колодій, якому також вручили грамоту та 50 грн. премії. На ІІ місці з кращим результатом змагань опинився Микола Капітула, який був нагороджений грамотою та грошовою премією у 100 грн. Ну а перемога, грамота, 150 грн. та титул чемпіона дісталися Олексію Данишу. Також переможці отримали грамоти, пам’ятні подарунки (міні-кубки) і грошові премії від Дубенської ДАІ та Спілки автомобілістів.
     - Я на своїй «Ямасі» їжджу вже близько 3-х років, – розповідає чемпіон Олексій Даниш. –  Участь у змаганнях скутеристів брав і минулого року, але тоді призового місця  не зайняв. Тож вирішив позмагатися ще раз та приклав всіх зусиль, щоб вибороти перемогу. І хоча вона далася мені не легко, та я таки зміг обійти всіх суперників.
     - Олексію, якою, на твою думку, є безпека дорожнього руху у нашому місті?
     - Безпека руху в Дубні на непоганому рівні. Останнім часом їздити стало спокійніше, тільки б от ще міліція менше «приставала». Бо ж штрафи сьогодні дуже великі, і платити їх мені доводилося вже не раз.
     В небо здіймалися ракети та повітряні змії
     На цьому змагання завершилися, скутеристи пішли святкували перемогу (чи журитися з поразки), а глядачів мали змогу побачити захоплююче дійство, яке подарували вихованці Дубенської станції юних техніків. Діти-піротехніки запускали в небо ракети та повітряних зміїв.
     Конкурс краси серед маленьких дубенчанок
     І вже після цього свято молоді перемістилося у районний Будинок культури, де відбулася шоу-програма «Міні-міс Дубенчаночка – 2009». На жаль, провести її на майдані Незалежності не вдалося, бо ж у день перед святом негода буквально пошматували накриття головної сцени Дубна.
     Насамперед привітав дубенчан та гостей міста від імені міського голови його заступник Віктор Будзін. І вже після цього розпочався сам конкурс краси, організаторами якого стали міський відділ у справах сім’ї та молоді, відділ культури, Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Будинок дітей та молоді, а також батьки юних красунь.
     Варто відзначити, що проведенню «Міні-міс Дубенчаночка – 2009» передувала велика кількість щоденних репетицій, під час яких із дітьми займалася хореограф Людмила Харіна. Тож юні красуньки просто дивували, чарували та зваблювали своїми талантами глядачів під час 5-ти конкурсів.
     Перший з них – «А я просто українка-україночка» - дівчатка розповідали про себе та представляли своє родинне дерево. Наступний конкурс – «Дубно має таланти», під час якого красуньки показували як і в чому вони талановиті. Дальше перед учасницями стояло завдання показати пародію на відомих українських виконавців. То на сцені під час конкурсу «Хочу стати зіркою» можна було побачити Вєрку Сердючку, Тіну Кароль, Потапа і Настю Каменських, Руслану з «Дикими танцями», Наталю Могилевську та Аліну Гросу. Після цього дівчатка змагалися у своїх дитячих фантазіях та демонстрували оригінальні вбрання із нестандартних матеріалів – дисків, подарункових пакетів тощо. І завершував дійство конкурс «На балу у Попелюшки» - учасниці дефілювали сценою у бальних сукнях.
     Варто сказати, що всі конкурсантки були просто чарівні й талановиті, тож журі було ой як нелегко визначити переможців. Та зробити це було просто необхідно. Отож титул «Міні-міс Дубенчаночка – 2009» отримала Іванна Наконечна (закінчила 2-й клас НВК «школа-дошкільний навчальний заклад»). Першою «Віце-міні-міс» стала Вікторія Зима (НВК «школа-гімназія»), другою «Віце-міні-міс» - Софія Подколзіна  (СЗОШ №5). Наймолодша учасниця Віталіна Братасюк (закінчила 1-й клас ЗНЗ №6) отримала титул «Міні-міс Глядацьких симпатій», титул «Міні-міс Талант» був присуджений Анастасії Хаєцькій (ЗНЗ №7), а «Міні-міс Чарівність» Анні Геналюк (ЗНЗ №3). Кожна красунька отримала корону, диплом та подарунок-іграшку. Крім того, вітали їх подарунками і юні дубенські футболісти, неодноразові переможці різних змагань.
     - Цьогорічне свято до Дня молоді без сумніву нам вдалося, – говорить начальник міського відділу у справах сім’я та молоді Ольга Кобилянська. – І хоча через негоду була пошкоджена сцена в центрі міста та зірвалися показові виступи козацького бойового гопака, програма свята була насиченою. Тож я хочу подякувати всім спонсорам за їхню підтримку, а саме депутату Миколі Ткачуку та Спілці автомобілістів на чолі з Олександром Ковальчуком за допомогу в проведенні змагань серед скутеристів, заступнику директора станції юних техніків Андрію Рамському, директору РБК Леоніду Гримаку за надане приміщення, і особлива подяка батькам учасниць конкурсу краси, які взяли на себе найбільшу частину організації цього дійства.
     І на завершення…
     Завершувалася святкова програма на майдані Незалежності, де до опівночі лунала молодіжна дискотека, під час якої проходили акції «Молодь за здорове майбутнє» та за екологічно чисте місто. Тут же можна було розважитися на атракціонах та прикупити собі щось на згадку про свято чи «розвеселити душу» наїдками та напоями. Щодо останнього, то варто зазначити, що побачити купки «відпочиваючих» можна було практично у всіх закутках центру міста. І, на жаль, ще не всі навчилися елементарного – прибрати після себе. Бо куди ж ми на святі, та й без «свинства»…
     Олена КУТАСЕВИЧ
     

Переглядів: 1029 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024