Форма входу

Календар новин

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 15.05.2024, 19:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Квітень » 28 » Замість Дубенського онкодиспансеру — хоспіс
Замість Дубенського онкодиспансеру — хоспіс
14:11
Створити хоспіс як окремий комунальний заклад на базі Дубенського міжрайонного онкологічного диспансеру пропонують депутати постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства (голова — Віра Кобилянська). Це зменшить навантаження на обласний бюджет і збереже робочі місця для колективу. Про це йшлося на засіданні комісії.
Більшість членів комісії погодилися з позицією профільного управління Рівненської облдержадміністрації, що нині діючий Дубенський міжрайонний онкодиспансер не виконує в належному обсязі покладені на нього функції. Зокрема, заклад недостатньо забезпечений лікувально-діагностичним обладнанням, а наявне не відповідає сучасним потребам надання спеціалізованої онкологічної допомоги. Недостатньою, на думку членів комісії, є кількість оперативних втручань, натомість відсоток непрофільних, тобто неонкологічних хворих, яких обслуговує заклад, стабільно високий. При цьому, на думку депутатів, фінансове навантаження на обласний бюджет щодо забезпечення потреб диспансеру значне — 2,5 млн. грн. щорічно.
«Нещодавно ми відкрили другу чергу Рівненського обласного онкодиспансера. Там є і сучасне обладнання, і належні умови для таких важких хворих. Тому доцільніше більше коштів обласного бюджету спрямовувати на ті заклади, які у змозі надавати високо-кваліфіковану допомогу. Нам також треба думати над тим, як на базі облас-ного онкодиспансеру створити потужний онкологічний центр», — зауважила голова комісії Віра Кобилянська.
Депутати профільної комісію вважають за доцільне створити на базі діючого в Дубні закладу хоспіс як окремий комунальний заклад, який працюватиме на умовах співфінансування. При цьому вдасться зберегти нинішній колектив закладу, а також залучити студентів Дубенського медичного коледжу. Таким чином депутати відкидають побоювання працівників диспансеру щодо втрати своїх робочих місць.
У підсумку члени комісії доручили управлінню охорони здоров'я РОДА в ІІ кварталі 2010 року провести перепрофілювання закладу.
Наш кореспондент звернувся до головного лікаря Дубенського онкодиспансеру Петра Комісарука.
- Про це ведеться мова вже не один рік. Такі заклади нині існують у Львові, Луцьку, Івану-Франківську, а на базі нашого медзакладу хочуть організувати хоспіс для жителів Рівненської області. Тож мене, як головного лікаря, ще у 2005 році включили до складу координаційної ради, де мені довелось брати участь у різноманітних форумах. Можу сказати, що хоспіс може працювати у місті, де проживає хоча б 300 тисяч жителів. А коли врахувати менталітет нашого народу, то невідомо чи буде хоспіс мати наповнення пацієнтами. До речі, нині маємо приклади, коли в інших містах ці медказлади уже закривають. Дорікають, що для забезпечення потреб диспансеру щорічно потрібно 2.5 млн грн., але на утримання хоспісу ще більше треба грошей. Про це свідчить практика в інших містах. Щодо обладнання, то воно у нас старе, бо протягом останніх 20 років ніяких коштів на ці потреби не виділялось. Хоча у нас працює ліцензована лабораторія, маємо інше обладнання. Варто сказати, що до нас за допомогою звертаються люди, бо надаємо безоплатну допомогу.
Звертався до керівників міста і району з пропозицією утворити загальноонкологічне відділення у складі МТМО. Але на це не вистачає коштів.
Переглядів: 988 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
27.09.2012
1. idevieque [Новина]
Привет!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024