Форма входу

Календар новин

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вівторок, 16.04.2024, 08:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Липень » 1 » Справжній друг дітей
Справжній друг дітей
11:20
Дозвіллєва діяльність – один з напрямів роботи Будинку дітей та молоді. Клуб «Радість» - один з найбагаточисленніших, найпопулярніших творчих об`єднань закладу. Вовк Софія Григорівна – керівник цього клубу. Кожен, хто навіть мимохідь побачить заняття або масовий захід у клубі, не зможе не сказати, що Софія Григорівна – це друг дітей, педагог з великої букви, справжній професіонал своєї справи. Звичайно, досвід роботи з дітьми має неабияке значення в досягненні успіху, але її вміння спілкуватися з дітьми є не набутим, а даним природою, талант, даний Богом.
Оцінити людину за заслугами, зазвичай, можна, коли вона вже досягне певного віку, накопичить певний досвід, коли видно результат її багаторічної діяльності. Це правило не стосується моєї колеги Вовк С.Г. Працюючи в одному закладі протягом 8 років, спостерігаю за її педагогічним шляхом. Талант її, як вчителя, видно і в безпосередній роботі з дітьми, і в підготовці до занять, і в співпраці з батьками, і у відносинах з колегами. Усе, що вона робить не є шаблоном, не є впровадженням чийогось досвіду, не є дублюванням чужої практики. Природність, оригінальність, самобутність методів роботи з вихованцями, спілкування з ними, як з маленькими «дорослими», наповнення змісту їх життя колективними справами, різноманітними цікавинками створюють той грунт, в якому відбувається справжнє, невимушене формування особистості дитини, її моральних якостей, самовизначення через співіснування у колективі. Вихованці клубу – це діти віком від 6 до 10 років. Вони - найкращі психологи, їх не обдуриш, вони безпосередні у своїх уподобаннях і прихильностях. Не можна дитину заставити чи привчити любити свого керівника гуртка. Дитина реагує на доброту і розуміння відповідними почуттями; вона відчуває ту безмежну любов, ті позитивні емоції, ту щирість, які наповнюють душу їхньої наставниці. Стиль життя, який створила Софія Григорівна у клубі «Радість», вабить вихованців, захоплює своєю простотою і водночас насиченістю, різноплановістю заходів. Найбільше в співпраці педагога і дітей вражає наскільки вдало визначено тему розмов, тематику масових заходів, форми організації навчально-виховного процесу, що дітям завжди цікаво і це виявляється у їх активності, ініціативності, творчості. Взаємовідносини між ними настільки щирі і відверті, що, як каже Софія Григорівна: «Діти надихають мене своїми ідеями і неповторністю». Надзвичайно важливим є те, що клуб - це справжній колектив. Сюди приходить дитина зі своїм внутрішнім світом, зі своїми думками, інколи їм важко спілкуватися зі своїми однолітками. Та Софія Григорівна знаходить шляхи до їхніх сердець, дитина розкривається в атмосфері дружби, доброзичливості і розуміння.
Вивчаючи досвід Софії Григорівни, можна сказати, що її методика роботи унікальна, адже вона побудована на таланті любити дітей. А де є любов, самовідданість, взаємопідтримка, там завжди буде успіх.
А. Альошко, заступник директора з навчально-виховної роботи
Переглядів: 2208 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
16.07.2012
1. Vincent [Новина]
The ability to think like that is always a joy to behlod

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024