Форма входу

Календар новин

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 01.05.2024, 03:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Жовтень » 2 » Депутатів хвилює і дорога, і довкілля
Депутатів хвилює і дорога, і довкілля
13:06
Минулого тижня відбулась чергова сесія Дубенської міської ради, де було розглянуто кілька десятків питань. Та перш ніж приступити до роботи, депутати привітали своїх колег, які відзначали у міжсесійний період свій день народження. Також обранці вшанували пам’ять депутата Віктора Іванченка, який через хворобу передчасно пішов із життя.   
    А далі розглядались депутатські звернення, заяви та запити. Так спочатку зачитали відповідь з Генеральної прокуратури про ДТП, яка сталась 3 роки тому на вулиці Грушевського, внаслідок чого загинув чоловік. Правда, столичний слідчий відповів, що ця справа знаходиться на розслідуванні в обласній прокуратурі, що через місяць дасть відповідь.
   Депутат Володимир Крохмаль зробив запит, у якому пропонує створити комісію для з’ясування обставин, що трапились 18 вересня у міській лікарні. Депутати-медики вважають, що їх колегу побили безпідставно, тому вони хочуть мати захист. А ось батьки, які втратили свого малюка, звинувачують у його смерті бездієвість медиків. До речі, були серед депутатського корпусу й такі, хто став на бік батька малюка.  
   Хвилює дубенських депутатів і забруднення довкілля. Восени городяни масово спалюють опале листя, різноманітні сухі рослини, чим гублять атмосферу і шкодять своєму здоров’ю. Саме на цих проблемах акцентує увагу депутат Андрій Рамський. Мовляв, тут своє слово мають сказати і санітарна служба, і екологічна, і влада не має стояти осторонь. А ось депутат Микола Ткачук навіть пообіцяв організувати перекриття руху на вулиці Семидубській, бо саме її проїжджа частина знаходиться у жахливому стані. Щодень сюдою йде потік великовагових автомобілів, які й руйнують асфальт. Проте у нинішньому бюджеті на ремонт доріг катастрофічно не вистачає коштів. І однією з причин є те, що техогляд автотранспорту продовжили до грудня, через що зменшилось надходження транспортного податку. Тож так виходить, що нинішній стан міських доріг напряму залежить від свідомості власників автотранспорту: коли заплатиш податок, тоді буде за що ремонтувати дороги.
   Відреагували депутати і на публікацію в обласній пресі про нищення державної символіки у Дубні. Проте вони вважають, що ця інформація не відповідає істині, бо у Дубні шанобливо ставляться до державних символів.
   Коли ж депутати перейшли до розгляду питань, сесійний час використовували раціонально. Навіть перенесли звіт заступника міського голови Валентини Демчук щодо координації діяльності управлінь, відділів міської ради відповідно до функціональних повноважень. Депутати хочуть спочатку поспілкуватись з Валентиною Василівною тет-а-тет, а потім послухати її звіт у сесійній залі.
   А ось програму впровадження у Дубні системи відеоспостереження було прийнято одноголосно. З усього видно, що депутати хочуть мати більш безпечне місто, ніж нині є. Не виникало заперечень і під час обговорення наступних питань порядку денного. Аж поки не дійшли до питання про безпеку дорожнього руху на вулицях Дубна. Як з’ясувалось, у нас не тільки не працюють світлофори, а й не вистачає дорожніх знаків. Тож у такій ситуації і автомобілістам, і пішоходам потрібно бути обачними.
   Далі були земельні питання. Окремі з них викликали у деяких депутатів додаткові запитання. Тож після дебатів прийшли до висновку, що на сесії потрібно розглядати тільки ті земельні питання, які «обкатали» у профільній комісії. Правда, дехто ставив під сумнів необхідність такої пильності, бо таким чином ми даємо можливість людям забезпечувати себе житлом, а значить інвестувати в економіку. Проте не кожен з обранців погодився з такою позицією. Тож з усього видно, що вартість землі має вагу не тільки у столиці.
Микола Мороз

Переглядів: 906 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024