Форма входу

Календар новин

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 19.04.2024, 15:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » Архів новин
Вогонь у руках дитини ще ніколи не приводив до добра. У кращому випадку це обходить переляком та кількома зіпсованими речами. Що ж буває у гіршому – дізналися минулого тижня жителі одного з будинків Дубна.
Пожежа у кватирі 37-річного Олега Рудакова та його дружини Оксани, що живуть, а точніше жили, по вул. Замковій, 21, спалахнула о пів на десяту вечора напередодні дня св. Миколая. Так би мовити – «подарунок» під подушку.
Господарів оселі на той час вдома не було. Зі слів подружжя, вони їздили в село. А троє їхніх дітей залишилися вдома самі. Тож найстаршому з них, 8-річному Назару, захотілося побавитися з вогнем. Хлопчик взяв запальничку та почав пробувати, буде горіти курточка, чи ні. І, як виявилося, загорілася вона добре. Видно, дитина злякалася і кинула палаючу одежину, тож вогонь почав вільно розходитися квартирою.
- О 21:41 до нас зателефонував Степан Бондра і повідомив, що у його сусідів знизу пожеж ... Читати далі»
Переглядів: 1027 | Дата: 30.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Сьогодні одним із чи не найпоширеніших способів показати себе та й відповісти на образу є набити комусь «морду лиця». І не завжди це залишається безкарним. Часто такі «ображені» за справедливу, з їхньої точки зору, помсту мають немаленькі проблеми. Так і наш сьогоднішній герой – 20-річний Анатолій Ю., житель с. Озеряни Дубенського району, якого цього місяця «запроторили» до в’язниці. Цю справу на судовому засіданні розглядав помічник Дубенського міжрайонного прокурора Дмитро Чорнозуб, який і дав коментарі нашій газеті.
- 8 травня 2007 року Анатолій Ю. за ст. 185 ч. 3 (крадіжка з проникненням) був засуджений Дубенським міськрайонним судом  до 3-ох років позбавлення волі. Та на підставі ст. 75 КК України він був звільнений від відбування покарання з випробуванням. Але вже на початку цього року підсудний скоїв новий злочин, ще не відбувши попереднього покарання. 29 лютого 2 ... Читати далі»
Переглядів: 1022 | Дата: 30.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Проблема засміченості у Дубні вже не перший рік займає одне з чільних місць. Як з цим не борються, але сміття та стихійні сміттєзвалища одержують верх над комунальними службами. Цього року питаннями відходів стало займатися КП «Дубноводоканал», тож ми і поспілкувалися з майстром підприємства Лізою Мірутою.
- З того часу, як сміттям стало займатися КП «Дубноводоканал», багато чого змінилося. Ми вилучили приватну фірму «Альтфатер», а замість неї працює три наші автомашини. Що ж до сміттєвих контейнерів, то їх по Дубні більше ста. Крім того, ми попередили всі дубенські підприємства, щоб вони закупили свої контейнери. Багато хто так і зробив – лікарні, школи, дитсадочки. Та є організації, які мають немаленький дохід, але не хочуть заплатити за вивіз своїх відходів.
- Такі контейнери дорогі?
- Сам сміттєвий бак коштує в межах 1 500 грн. І кожного дня, крім неділі, машини забирають з них сміття, так само як ... Читати далі»
Переглядів: 1821 | Дата: 30.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

 Пропонуємо  Вашій увазі інтерв’ю із директором ЛРЦОЯО п. Ларисою Середяк, укладене за змістом запитань, які найчастіше надходять на гарячу телефонну лінію.
- Пані Ларисо, з 1 грудня розпочалася реєстрація на тестування. Що змінилося у процедурі реєстрації порівняно з минулим роком?

– Напевне, чи не найважливішою зміною є те, що цьогорічні потенційні учасники тестування САМІ відповідають за реєстрацію. Якщо торік усі списки передавали у ЛРЦОЯО централізовано, то цьогоріч учасники ОСОБИСТО надсилають матеріали на нашу адресу поштою або приносять. Це, першочергово, стосується випускників минулих років, оскільки заяви учнів загальноосвітніх навчальних закладів нам передають більш організовано.
– Скажіть, будь ласка, чи може учасник зробити копію такої заяви?
–    Навіщо? У нього вона ж і так залишається. Адже коли учасник хоче зареєструватися, то він звертається до реєстратора й отримує інформаційно – реєстраційний бюлетень. Саме у цьому ... Читати далі»
Переглядів: 1013 | Дата: 30.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Люди, якими б вони не були, найбільшу тугу за домівкою відчувають під час родинних свят. А що вже говорити про дітей, які знаходяться у місцях позбавлення волі Тож, щоб хоч трішки скрасити будні, минулої п’ятниці до Дубенської виховної колонії завітав святий Миколай.
Близько обідньої пори в колонію з подарунками прибули представники Ковельського благодійного фонду «Реабілітація». Ця організація вже 8 років надає допомогу дітям-сиротам, які відбувають покарання або звільняються з місць позбавлення волі.
- Ми допомагаємо людям пройти реабілітацію і адаптацію, – говорить заступник голови фонду Іван Джереджа. – Бо ж, як правило, звільнені з місць позбавлення волі є соціально незахищеними. Перш за все ми є християнами і пропагуємо здоровий спосіб життя. Ми не нав’язуємо своє віросповідання, це особисте право кожної людини, але своїм способом життя показуємо, чого може досягнути людина. Я сам, так само як і д ... Читати далі»
Переглядів: 1064 | Дата: 30.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Як кажуть, не хлібом єдиним живе людина. Якою б цікавою не була робота, але душа все одно бажає свята. Не є винятком і медичні працівники. Тож четвертий рік поспіль проходить Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв вищих медичних навчальних закладiв i працівників лікувальних закладiв України “Ліра Гіппократа”, який було засновано у Тернополі. Цього року фестиваль приїхав до нашого міста, де пройшов на базі Дубенського медичного коледжу. Розповідає директор медколеджу Надія Венгрин:
- Цей конкурс  є мистецьким заходом, який покликаний  сприяти поширенню мистецтва серед студентів-медиків та виявленню нових
- талановитих виконавців і авторів.  Проводиться він Міністерством освіти і науки України та творчою спілкою “Асоціація діячів естрадного мистецтва України» за підтримки місцевої влади. Сама ж конкурсна програма складається із кількох жанрів: хореографія, вокал, хорове мистецтво, жестику ... Читати далі»
Переглядів: 1802 | Дата: 19.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Наш світ з кожним днем стає дедалі жорстокішим. В ньому народжується все більше і більше злості та агресії, які не оминають молоде покоління. Та що ж змушує дитину ставати на злочинний шлях? Чому діти, які ще вчора бавилися іграшками, сьогодні беруть до рук ножа і йдуть грабувати, а то й вбивати? Про це ми й повели мову із практичними психологами Дубенської виховної колонії Василем Кузьмичем та Вадимом Торчинюком. Бо ж саме вони чи не кожен день стикаються із викривленою злочинною дитячою свідомістю.  
- Основна мотивація дитячої злочинності – це неблагополучна сім’я – відповідає Василь Ананійович. – Здебільшого діти ростуть без батька, а матір належно приглянути за ними не може. До того ж, велику роль відіграє несприятливе навколишнє середовище, особливо у підлітковому віці. Діти намагаються вирізнитися з-поміж однолітків, добитися чогось. І якщо не можуть зробити це добрими вчи ... Читати далі»
Переглядів: 993 | Дата: 19.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

За статистичними даними все більше українців хвилює їх безпека. Дехто навіть хоче мати індивідуальні засоби захисту, бо, мовляв, надію мають на власні сили. Але коли трапляється біда, то звертаються у міліцію. Хоча критики на її адресу не шкодують…
Про це та інше піде розмова нашого кореспондента із виконуючим обов’язки начальника Дубенського міськрайвідділу підполковником міліції Русланом Мельником.
- Руслане Олександровичу, які найхарактерніші правопорушення трапляються у Дубні і районі?
- За 11 місяців у нас зареєстровано 296 злочинів та правопорушень, що порівняно з минулим роком за цей час є зменшенням на 9,2 відсотка. В тому числі тяжких злочинів торік за цей час було скоєно 134, а цього року – 110. До прикладу, щодо злочинів пов’язаних із наркоманією, то того року було за 11 місяців зареєстровано 39 злочинів, а цього року – 41. Так за зберігання наркотиків у 2007 році до відповідальності притягнуто ... Читати далі»
Переглядів: 1200 | Дата: 19.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (2)

 
З часу, коли були введені в дію нові Правила дорожнього руху, пройшло вже два місяці. Як за цей час змінилася ситуація на дорогах? Про це дізнавалися у начальника Дубенського ВДАІ Олега Поліщука.
- Насамперед варто сказати, що якщо раніше за добу фіксувалося близько 15 порушень на дорогах, то нині їх 8-10, і спостерігається тенденція до зменшення. Загалом, з часу, коли вступили в дію нові правила, і по 14 грудня було складено близько 260 адміністративних протоколів порушення ПДР. До того ж, за останніх півтора місяці дорожньо-транспортних пригод з потерпілими на Дубенщині не зафіксовано. Трапляються лише так звані не обліковані ДТП з механічними ушкодженнями транспорту – всього їх було 8. Що ж до місць, де найчастіше скоюються порушення, то на підставі аналізу ДТП з початку року ми можемо говорити, що найбільш проблемними у Дубні є вулиці Забрама, Грушевського, Сурмичі, Мирогощанська, Семидубська ... Читати далі»
Переглядів: 1192 | Дата: 17.12.2008 | Рейтинг: 2.5/2 | Коментарі (1)

Вже не перший тиждень, проходячи по вул. Лисенка, можна побачити обабіч дороги купки сміття. Раніше на тому місці стояли два сміттєві контейнери, та одного дня їх звідти забрали. Але люди, які виносили туди відходи, і по сьогодні продовжують це робити. І то дуже настирливо: комунальники ввечері прибирають, а вранці нові пакети зі сміттям вже «на місці». Допомагають тут і собаки, які залюбки роздирають винесені пакети з «добром» і розносять його по окрузі.
Щоб з’ясувати ситуацію, ми зв’язалися із працівниками «Дубноводоканалу», оскільки нині саме вони відповідають за вивезення сміття з Дубна. І, як розповіла майстер Ліза Мірута, контейнери було забрано місяць тому.
- Ми вже давно попереджали дубенські підприємства, щоб вони закупили власні сміттєві контейнери. Багато хто так і зробив, та все ж є організації, які, маючи немаленький дохід, але не можуть дозволити собі заплатити за вивіз їхнього сміття. Така ж сит ... Читати далі»
Переглядів: 1052 | Дата: 17.12.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 27 28 29 30 »

Copyright MyCorp © 2024