Форма входу

Календар новин

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 02.05.2024, 19:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Вересень » 17 » Ви не заплатили за воду? Тоді ми їдемо до вас
Ви не заплатили за воду? Тоді ми їдемо до вас
12:02
Комунальне підприємство «Дубноводоканал» за допомогою спеціального пристрою проводить примусове відключення окремих квартир абонентів-боржників від системи каналізації житлового будинку. Репортер газети «Замок» побував у будинку під  номером вісім по вулиці Семидубській, що став першим у Дубно, куди навідалася рівненська бригада з відключення.
 Вівторок з неприємним запахом
    П’ятнадцяте вересня для дубенчан, котрі регулярно не платили за послуги водопостачання і водовідведення,  напевно запам’ятається надовго. Адже саме у вівторок «Дубноводоканал» вирішив втілити у життя свої попередження про відключення злісних неплатників від каналізаційних послуг. Місцевий водоканал вирішив запозичити досвід у рівненських коллег. Практика котрих показала, що відключення каналізації — ефективніший та простіший метод боротьби із боржниками, ніж відключення водопостачання. Люди можуть пристосуватися до того, що в оселі немає води. А коли відключена каналізація — це вже проблема. – Ми відключаємо лише злісних неплатників, котрих неодноразово попереджували і сума боргу  в яких перевищує більш, ніж 500 гривень, — зауважує начальник абонентського відділу «Дубноводоканалу» Наталія Готалевич . — Щоб відновити послуги каналізації потрібно розрахуватися за боргами і заплатити більш, ніж 1000 гривень за розблокування стояку. Проте ми готові йти на поступки і реструктуризовувати борг.  Взагалі в будинку номер вісім на вул. Семидубській бригада планувала заблокувати каналізацію в чотирьох квартирах, але вдалося лише в одній,  у зв’язку з засміченими стояками.
 Найнебезпечніший «таракан»
   «Тараканом» вже встигли прозвати рівненські боржники пристрій для заблокування/розблокування стояків «СНОР 2000». – Принцип роботи апарату такий: у стояк вводиться спеціальним зондом відрізок труби трохи меншого діаметру, ніж сам стояк, і фіксується на вводі потрібної квартири. Апарат відключає каналізацію приникаючи в стояк з даху будинку чи з горища,  – пояснює майстер бригади з відключенню боржників відділу КВПіА Андрій Заріцький. – А за переміщенням пристрою по трубі  слідкують за допомогою мініатюрної телекамери, що передає зображення на монітор. Тобто весь процес відключення відбувається без участі боржника і перекривається каналізація тільки його квартири . «Дубноводоканал» немає подібного апарату, тому для відключення і поновлення каналізаційних послуг буде запрошуватися бригада з Рівного. Примітно, що бригада користується бусом, напис на якому гласить: «Ви не заплатили за воду? - Тоді ми їдемо до вас».
Логічний висновок
   Подібна боротьба з боржниками дуже дієва. Наприклад, Полтавський водоканал провів подібні відключення в близько ста містах України на замовлення тамтешніх комунальних господарств. А у Рівному, як писала преса, вдалося за червень зібрати понад 100 відсотків платежів за воду та водовідведення у населення і 119 відсотків по установах та організаціях. Після попередження про можливе відключення боржники гасять борг або реструктуризують його. Протягом червня було  відключено від каналізації приблизно 200 квартир боржників. Чи буде дієвим такий метод боротьби з боржниками у Дубно, покаже час. Яким чином будуть виходити зі становища люди, котрі були позбавлені послуг каналізації – невідомо. Як показує той же досвід Рівного, не всі рівняни біжать з грішми до каси. Одні йдуть до сусідів, інші — до родичів. А дехто взагалі не обтяжує себе такими проблемами — тож фекалії летять просто на голову сусідів.
    До таких крайніх заходів «Дубноводоканал» вдався через велику заборгованість населення міста понад 140 тис. грн., а також тому, що позов до суду і передача справи виконавчій службі, що займається справами боржників, не приносять поки що бажаних результатів. Що ж, як то кажуть: «Поживемо – побачимо». Але якщо ти справно не проплачував послуги водоканалу – вони приїдуть і до тебе.
Денис Ладін






Переглядів: 1515 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024