Форма входу

Календар новин

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Неділя, 05.05.2024, 17:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Український Оскар любительського кіно
Український Оскар любительського кіно
11:49
19-21 жовтня 2009 року у м. Херсоні відбувся IV Міжнародний фестиваль непрофесійного кіно «Кінокімерія — 2009». Фестиваль став традиційним і сьогодні набув ще одну з найважливіших рис: відкрив дорогу аматорам України гідно представляти свої творчі здобутки на Міжнародних фестивалях, які проводить міжнародна спілка незалежних і професійних кінематографістів ЦМСА, адже фестиваль у 2009 році став членом цієї організації.
     Щороку Дубенський край на Всеукраїнському фестивалі непрофесійного кіно у м. Херсоні представляє керівник народної кіностудії «Дубно» районного будинку культури Микола Величкоський, який постійно своїми роботами виборює призові місця. Цього року Микола Іванович у м. Херсоні представив на суд поважного журі три роботи: документальні фільми «Слідами Тараса Бульби» темою якого є Гоголь і Дубенський край, минуле і сьогодення., фільм «Липа» про село Липа Дубенського району, та мультиплікаційний фільм «Давайте жити для добра».
     Серед величезної кількості конкурсантів та їх фільмів, представлених в різних номінаціях фільм Миколи Величковського «Липа» отримав найвищу нагороду приз та диплом «За любов до рідної землі». За словами члена журі, який вручав нагороду, це — «Український Оскар любительського кіно».Та це не єдина перемога Миколи Івановича на цьому фестивалі , за фільм «Слідами Тараса Бульби» в номінації «Науково - популярний фільм» Микола Величковський був нагороджений дипломом за І місце, а мультиплікаційний фільм «Давайте жити для добра» був відзначений дипломом за участь.
     Фільм «Слідами Тараса Бульби» відібраний на Міжнародний конкурс УНІКА, який відбудеться у Швейцарії 2010 року.
     Оцінювало майстрів високоповажне журі, серед яких: голова журі — Михайло Голубович, український актор, Народний артист України, члени журі - Олег Бійма, режисер, заслужений діяч мистецтв України, лауреат національної премії Шевченка, Юрій Ріпенко, викладач КНУ театру, кіно і телебачення ім.. І. Карпенка-Карого, член НСКУ, заслужений діяч культури, Володимир Чуприна, професор, народний художник України, академік Каліфорнійської академії наук, освіти і мистецтв, Валерій Федосов, відомий режисер, Владистав Таранюк, директор кіностудії «Рось», член НСКУ, сценарист, Аурелій Скворцов, оператор. Германія, Мюнхен.
     Цей фестиваль — це не тільки перегляд фільмів, зроблених кіноаматорами, це відкриття нових талантів, спілкування, набуття досвіду, осмислення своєї творчої позиції.
     Отож вдвічі приємно, що переможцем на такому престижному фестивалі став наш земляк, наш аматор Микола Величковський, разом з творчою групою народної кіностудії «Дубно»
     Щиро бажаємо Миколі Івановичу народжувати ще і ще багато цікавих фільмів, експериментувати, створювати нове бачення в кіномистецтві Дубенщини. Успіхів вам, творчих здобутків, мистецького натхнення.
Прес-центр районного будинку культури

Переглядів: 1059 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024