Форма входу

Календар новин

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 26.04.2024, 01:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Жовтень » 30
5 листопада о 14:00 у Районному будинку культури відбудеться перший, відбірковий тур міського чемпіонату КВН серед учнівської молоді. Тема гри: «Час до школи». Тож не пропустіть того супер-мега гумору, який подарують вам 7 дубенських команд.


Переглядів: 905 | Дата: 30.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

І третина з них помирає
Є хвороби, яких люди бояться більше за все, тому що вони несуть з собою смерть. І однією з них є рак – злоякісна пухлина, що проростає в тканини тіла, і форма проростів якої нагадує клешні рака. Ця хвороба відома ще з незапам’ятних часів, і захворюваність нею постійно зростає. Щорічно у світі реєструється  близько 6 мільйонів нових випадків раку. Лише в нашій країні кожну годину виявляється більше 20 хворих, а 10 українців помирають від раку. А яка ж ситуація з онкохворими у нашому краї? Розповідає головний лікар Дубенського онкодиспансеру Петро Комісарук.
- Наш онкодиспансер обслуговує Дубенський, Радивилівський, Демидівський, Млинівський і частину Здолбунівського району. Хоча більшість  хворих – близько 70% – з Дубенщини. І можна сказати, що онкологічна ситуація на протязі 10-ти років у нас зал ... Читати далі»
Переглядів: 1084 | Дата: 30.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У Рівненській області на залізничному перегоні Рудня-Верба під час несанкціонованого відкриття трансформатора електричним струмом було смертельно травмовано 34-річного чоловіка. Як повідомили в управлінні з питань НС та ЦЗН Рівненської ОДА, інцидент стався 20 жовтня поблизу хутора Турки Дубенського району. Потерпілий 34-річний Сергій, житель с. Стовпець, від отриманих травм загинув на місці події до приїзду медиків.
    
     Щоб знайти гроші, пенсіонер викликав міліцію
     Минулого тижня дубенчанин Володимир, 1931 р. н., виявив пропажу коштів у сумі 2 тис. грн., про що відразу заявив у міліцію. Слідча група, яка приїхала на місце події, знайшла «вкрадені» гроші в тумбочці спальної кімнати, куди їх дідок поклав і забув.
    
    ... Читати далі»
Переглядів: 846 | Дата: 30.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

 Правила, які започаткуються по всіх МРЕВ України з нового року, у Дубні вже працюють
     Вже не раз і не два можна було почути, що складання іспитів на права водія у міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділеннях (МРЕВ) не обходиться без хабара. І багатьох охочих отримати ці права доброзичливці заздалегідь попереджають, скільки це «коштує», і кому платити. Тож, мабуть, саме з цих міркувань Департамент ДАІ України вирішив ввести нову систему контролю за складанням теоретичної частини іспиту.
     Суть нововведень полягає в тому, що складати іспити потрібно буде на комп’ютерах, які підключені до мережі Інтернет. За допомогою цього Департамент ДАІ в он-лайн режимі зможе слідкувати, на яке питання відповідає екзаменований, який варіант відповіді він вибрав – правильний чи неправиль ... Читати далі»
Переглядів: 1468 | Дата: 30.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Сесія Дубенської міської ради
Минулої п’ятниці чергову сесію Дубенської міської ради вів її секретар Петро Олійник, оскільки цього дня міський голова Леонід Дудко перебував у службовому відрядженні у Харкові. На засіданні було розглянуто понад 50 питань: від внесення змін до бюджету міста до земельних питань.
Оскільки переважно усі пункти порядку денного були обговорені на депутатських комісіях, то чимало з них приймалось без обговорення. Лише при розгляді змін до бюджету у сесійні залі запропонували зняти кошти з однієї статті видатків та направити 5 тисяч гривень на придбання пального для автомобілів швидкої. З такою пропозицією медиків погодились усі депутати. Без особливих зауважень проголосували за доповнення про ставки єдиного податку для фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності. Далі дозволили передачу в оренду частини нежитлового  приміщення, що знаходиться за адресою: вулиця ... Читати далі»
Переглядів: 889 | Дата: 30.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

16-18 жовтня у місті Рівне відбувся Відкритий Кубок Рівненської області з Окінавського Годзю-рю карате-до і Рюкю Кобудо. У цих змаганнях взяв участь дубенчанин В.П. Станіславчук, який є керівником гуртка з карате-до Будинку дітей та молоді Дубенської міської ради.
Спортсмен виборов перше місце в розділі «Індивідуальне Ката карате» серед дорослих, а також у розділі «Командне Ката Кобудо ( вправи зі зброєю)». В індивідуальному Ката Кобудо серед дорослих посів почесне 3 місце. У змаганнях з Ірикумі го куміте (повноконтактні поєдинки) В.П. Станіславчук потрапив до фіналу, однак пошкодив руку. Попри рекомендації лікаря, наш земляк не здався і продовжив боротьбу зі зламаною правицею. У фінальних боях зіткнувся із суперниками на 35-37 кг важчими за нього. Незважаючи на всі перешкоди, боровся гідно і в результаті отримав срібну медаль. Срібним призером став і в розділі «Ембу Кобудо ... Читати далі»
Переглядів: 1063 | Дата: 30.10.2009 | Рейтинг: 4.0/19 | Коментарі (3)

19-21 жовтня 2009 року у м. Херсоні відбувся IV Міжнародний фестиваль непрофесійного кіно «Кінокімерія — 2009». Фестиваль став традиційним і сьогодні набув ще одну з найважливіших рис: відкрив дорогу аматорам України гідно представляти свої творчі здобутки на Міжнародних фестивалях, які проводить міжнародна спілка незалежних і професійних кінематографістів ЦМСА, адже фестиваль у 2009 році став членом цієї організації.
     Щороку Дубенський край на Всеукраїнському фестивалі непрофесійного кіно у м. Херсоні представляє керівник народної кіностудії «Дубно» районного будинку культури Микола Величкоський, який постійно своїми роботами виборює призові місця. Цього року Микола Іванович у м. Херсоні представив на суд поважного журі три роботи: документальні фільми «Слідами Тараса Бульби» темою якого є Гоголь і Дубенський край, минуле і сьогодення., фільм «Липа» про сел ... Читати далі»
Переглядів: 1058 | Дата: 30.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Важкохвора дубенчанка Євгенія Комісарук випустила свою першу книгу
Як змах крила, як поцілунок ночі,
Або весни осяяння земне…
Ці спогади зринають неохоче,
Душевний біль ніяк не промине.
Такими словами починається віршована збірка «Як змах крила» нової зірки дубенської поезії – Євгенії Комісарук. І її презентація відбулася у районній центральній бібліотеці минулого понеділка, 26 жовтня, у день народження поетеси, якій виповнився 51 рік.
- Я почала писати поезію ще в дитинстві, – згадує пані Євгенія. – Коли ходила до четвертого класу, написала вірш і послала його в одну рівненську газету. І звідти прийшла відповідь, що мені ще потрібно працювати над своєю творчістю, самовдосконалюватися. На тому мої дитячі вірші й закінчилися. Та бажання писати не пропало.
Саме то ... Читати далі»
Переглядів: 1307 | Дата: 30.10.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Серед них можете бути і ви!
     Дубенський клуб рибалок «Робінзончик» запрошує всіх  охочих хлопчиків та дівчаток віком до 15 років приєднатися до нашого молодого колективу.
     У нас не лише рибалять, а й вчать правильно це робити, а також обслуговувати, ремонтувати та удосконалювати рибальське спорядження, розпалювати справжнє рибальське багаття, варити смачнючу уху й багато чого іншого. Крім того, ми залучаємо до навчання бувалих майстрів рибальства, у яких таки є чому повчитися.
     Вже минулої неділі ми розпочали свій перший конкурс, учасники якого повинні гідно перемогти в двох турах – назбирати найбільше сміття на ставку, де проходять заняття, та найточніше закинути спінінг. Триватиме конкурс три неділі і переможці отримають цінні призи, головний з яких ... Читати далі»
Переглядів: 823 | Дата: 30.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Упродовж тижня в Дубенському чеському товаристві «Стромовка» перебували діти із загальноосвітньої школи м. Дештне Чеської Республіки на чолі з директором цієї школи п.Петером Качіреком.
За час перебування у нас гості побували на екскурсіях у Дубенському державному історико-культурному заповіднику, Почаївській лаврі, на джерелі Святої Анни. Разом зі своїми однолітками учні із м. Дештне відвідували  уроки у школах та гімназіях м,Дубно, заняття гуртка з вивчення чеської мови при Будинку дітей та молоді. Діти також побували у Рівному, де відвідали закритий каток та покаталися на ковзанах.
Дубенське чеське товариство «Стромовка» висловлює щиру подяку родинам Арсентьєвих, Караваєвих, Ткачів, Хоміцьких та Троцюків, які приймали у себе гостей, а також спонсорам із Чеської Республіки, завдяки яким чеські діти побували в Україні.
Антоніна Пономаренко,
голова Дубе ... Читати далі»
Переглядів: 913 | Дата: 30.10.2009 | Рейтинг: 4.0/1 | Коментарі (0)


Copyright MyCorp © 2024