Форма входу

Календар новин

«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 02.05.2024, 13:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Листопад » 26 » У Дубні збудують університетське містечко
У Дубні збудують університетське містечко
12:53
Минулого тижня відбулась позачергова сесія Дубенської міської ради, на якій було розглянуто ряд питань. Та спочатку передувала зустріч із президентом «відкритого міжнародного університету розвитку  людини «Україна» Петром Таланчуком, який був у свій час міністром освіти нашої держави.
Оскільки у засновниках цього навчального закладу є Дубенська міська рада, то цей фактор є важливим для розвитку співпраці. Делегація вчених приїхала у наше місто не з порожніми руками, а представила передпроектні пропозиції розміщення у Дубні філії свого закладу, а простіше – ціле студентське містечко. Його планують розмістити у районі вулиці Семидубської на колишніх землях військового містечка. За попередніми підрахунками цей проект обійдеться десь у понад 200 мільйонів гривень. Будівництво буде грандіозним та триватиме, як кажуть спеціалісти, до 20 років. А тим часом вчені зі згаданого університету готові до співпраці із дубенськими підприємствами. Зокрема, мова йде про запровадження новітніх технологій щодо очищення води. Гості з Києва також виступили перед депутатським корпусом, розповівши про перспективу свого навчального закладу, зокрема у Дубні. Отож аби місто не втратило шанс мати вуз, а нащадки не звинувачували нинішніх обранців у близькозорості, сесія міської ради прийняла рішення про виділення землі під навчальні корпуси, хоч усі розуміли, що цей проект не на ближню перспективу. А найближчим часом у Дубні на 1000 квадратних метрів розширить нинішній навчальний корпус, що на вулиці Шевченка. Правда, цей проект обійдеться університету майже у 7 мільйонів гривень.
Наступні питання порядку денного розглядались значно швидше, оскільки були обговорені на комісіях. Спочатку депутати внесли зміни до міського бюджету, далі прийняли рішення про ставки єдиного податку для фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності. На сесії також було затверджено ряд програм які стосувались і освіти, і культури, і медицини. Під час розгляду земельних питань деякі з них приймались пакетом. Та були й такі, за які депутати не проголосували, а окремі з них були перенесені на наступну сесію, яка відбудеться 12 грудня.    
Переглядів: 794 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024