Форма входу

Календар новин

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 03.05.2024, 03:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Вересень » 25 » Труби в Дубні потрібно було поміняти ще 15 років тому
Труби в Дубні потрібно було поміняти ще 15 років тому
12:15
Вулицею тече вода: знову прорвало водогін, знову розкопуватимуть проїжджу частину. У Дубні така картина є буденним явищем. Буває так, що в одному місці тільки заасфальтували, як по сусідству доводиться розкопувати, бо тріснула труба. Труби центрального водогону, який пролягає через головні вулиці міста знаходиться у критичному стані. За 45 років на окремих ділянках товщина труби зносилась, а точніше зіржавіла. Про це та інше розповідає директор комунального підприємства «Дубноводоканал» Василь Антонюк.
     - Особливо турбує стан водогону на вулицях Замкова та Сурмичі – від кафе «Грант» до мосту через Ікву та навпроти військової частини. Тут потрібно негайно міняти не тільки труби, а й задвижки – вони відпрацювали свій ресурс. А на окремих ділянках у нас водопровід існує завдяки хомутам, які довелось встановити, ліквідовуючи прориви. Проте такі заходи не вирішують проблеми - прорив центрального водогону може трапитися у будь-яку мить. І його масштаби можуть бути настільки великими, що місто залишиться без води. Можливо, водогін ще служитиме рік, а, можливо, довше. Проте без заміни труб великого діаметру нам не обійтись. Як кажуть, у цій ситуації не варто випробовувати долю.
     - Василю Михайловичу, серед городян уже побутує думка, що часті прориви водопроводу комусь вигідні?..
     - Усунути один порив на одній із центральних вулиць міста нашому підприємству обходиться в середньому від 15 до 17 тисяч гривень. Фінансово ми втрачаємо. Тож про яке відмивання грошей може йти мова? А коли стається прорив у водопроводі, то ми змушені дещо збільшувати дозу хлору у міському водогоні, таким чином запобігши розповсюдженню можливих бактерій. Тож наша смачна вода тоді потрапляє до споживачів із присмаком хлору.
     - Але останнім часом жителі міста жалілись на воду з іржою...
     - Нещодавно після прориву центрального водогону для мікрорайону Малий Базарчик ми подавали воду в аверсному режимі від свердловини, що знаходиться у військовому містечку. Очевидно, саме це спричинило появу у воді іржі, оскільки труби вкриті корозією. До цього ми такого не спостерігали, оскільки вода текла у звичному для неї напрямку, згладжуючи стінки труб.
     - Чому не міняється міський водопровід?
     - Для його заміни потрібні мільйони, яких у міській казні немає. І тут потрібна підтримка з Києва, аби Кабінет Міністрів виділив кошти на капітальний ремонт водогону.
     … А між тим, лише за минулий тиждень відбулося дві аварії на центральному водопроводі – біля ринку «Козацький» та «Торгового комплексу» на Базарчику (на фото). Прориви ж на периферійному водогоні відбуваються чи не щодня…
Микола МОРОЗ
     

Переглядів: 837 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024