Форма входу

Календар новин

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Неділя, 05.05.2024, 20:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Рятівне коло поезії життя кинуло у 50 років
Рятівне коло поезії життя кинуло у 50 років
11:46
Важкохвора дубенчанка Євгенія Комісарук випустила свою першу книгу
Як змах крила, як поцілунок ночі,
Або весни осяяння земне…
Ці спогади зринають неохоче,
Душевний біль ніяк не промине.
Такими словами починається віршована збірка «Як змах крила» нової зірки дубенської поезії – Євгенії Комісарук. І її презентація відбулася у районній центральній бібліотеці минулого понеділка, 26 жовтня, у день народження поетеси, якій виповнився 51 рік.
- Я почала писати поезію ще в дитинстві, – згадує пані Євгенія. – Коли ходила до четвертого класу, написала вірш і послала його в одну рівненську газету. І звідти прийшла відповідь, що мені ще потрібно працювати над своєю творчістю, самовдосконалюватися. На тому мої дитячі вірші й закінчилися. Та бажання писати не пропало.
Саме тому, будучи 10-класницею, Євгенія почала писати статті у Млинівську газету (сама поетеса з с. Малин Млинівського району). Та мрія стати журналістом також не здійснилася. Як каже жінка, будучи «маминою донею» побоялася їхати в далеку столицю за омріяною освітою.
Та що надихнуло душу Євгенії Комісарук забриніти поетичною струною?..
- Сім років тому, коли мені було 44, я дізналася, що важкохвора, – розповідає Євгенія Сергіївна. – Відтоді онкодиспансер став моїм другим домом.  І лише після того, як зрозуміла, наскільки тонкою є ниточка нашого життя, я стала по-справжньому його цінувати. Я побачила, наскільки красивим є захід сонця, трава у дворі, листя на деревах, і наскільки мізерними є буденні клопоти. Я почала ходити в поле, до річки – стала спілкуватися з природою, яка й стала моєю музою.
І рік тому, коли їй виповнилося 50, пані Євгенія знайшла своє рятівне коло – ним стала поезія. Збірка «Як змах крила», до якої увійшло близько 80-ти віршів, побачила свого читача. Редактором її стала письменниця і поетеса Любов Пшенична.
Теми творів пані Євгенії різні – від природи до філософії, від віршів про маму до звернення до Бога. Як каже сама поетеса:
- Ця книга – це стан моєї душі. Все, чим я жила, що переживала, збиралося в таємній скарбничці моєї душі. І нині я по трошки витягаю звідти спогади й викладаю їх на папері.
Що ж до творчих планів, то Євгенія Комісарук вже підготувала до друку другу поетичну збірку, яка нині проходить редагування. Крім того, має поетеса й поему про Малинську трагедію, яка чекає свого часу. Тож ми ще не раз почуємо її ім’я серед сузір’я дубенських митців.
Олена КУТАСЕВИЧ

Переглядів: 1308 | Додав: zamok | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024