Форма входу

Календар новин

«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Понеділок, 29.04.2024, 17:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Грудень » 4 » Карантин не зірвав осіннього призову
Карантин не зірвав осіннього призову
11:41
З новим військовим комісаром план призову виконаний на 128%
     Цьогорічна осіння призовна кампанія на Дубенщині розпочалася 1 жовтня і тривала до 27 листопада. Щоправда, на кілька тижнів призов до армії був призупинений – країною гуляла епідемія грипу.
     - Але це суттєво не вплинуло на виконання плану призову, – говорить військовий комісар Дубенсько-Радивилівського об’єднаного районного військового комісаріату підполковник Сергій Царук. – Хоча на час карантину призовні комісії було призупинено, про що всіх призовників попереджено по телефону, та 17 листопада вони відновили свою роботу, і юнаки планово пішли в армію.
     - Скільки хлопців цієї осені поповнили лави українських військ?
     - Взагалі, ресурс призовників нашого краю у цьому році – близько 1100 чоловік. З них 206 виявилися не придатними до служби в армії. А всіх інших комісія розглядала за станом здоров’я. Всього ми призвали 91 хлопця, при плані 80. Тобто план призову виконали на 128%.  З цих юнаків 18 – дубенчани, 36 – жителі Дубенського району і 37 – мешканці Радивилівщини.
     - Ви говорили про стан здоров’я призовників…
     - Так, всі юнаки, які призиваються в армію, діляться на кілька груп за станом здоров’я. Призовна комісія проводиться по 8-ми лікарях, які й визначають ступінь придатності до військової служби. Так абсолютно здорові юнаки підлягають під категорію СО-1 (ступінь обмеження – 1). Цього року таких призовників було 38. Решта йшли з обмеженням СО-4. Це значить, що людина має одне невелике захворювання, з яким може йти в армію. Це, наприклад, плоскостопість І ступеня, яке, фактично, ніяк не впливає на життя і здоров’я. Можна піти в армію і з двома невеличкими хворобами. А от юнаки з трьома і чотирма вже зараховуються в резерв, який використовується тоді, коли не вистачає  здорових призовників. Щоправда, таке, на щастя, трапляється досить рідко.
     Варто також сказати, що частину призваних нами хлопців повернули додому. Справа у тому, що в обласному комісаріаті набирається дещо більше юнаків, ніж потрібно – створюється резерв. Тому більш здорові з них  залишаються, а інші – повертаються додому. Хоча й з цим не все гладко. Бо ж буває, що батьки сина в армію провели, вся рідня гуляла на випровадинах, а його повернули назад. Тож вони не рідко приходять до нас сваритися.
     - Сергію Васильовичу, розкажіть на завершення, як вам працюється на новій посаді. Бо ж відомо, що ви в Дубні недавно.
     - Так, я на посаді Дубенського військового комісара з 26 жовтня. До цього працював військовим комісаром Володимирецького об’єднаного районного військового комісаріату. І сюди мене перевели на підвищення. Бо ж Володимирецький комісар має ІІ розряд, а Дубенський – І.
     Щодо служби, то попередній військовий комісар Михайло Твердохліб попрацював тут на славу, дуже гарно і чітко налагодив всю систему роботи. Тож мені тут служиться просто чудово.
     - Дякую за розмову. І вітаю із наступаючим Днем збройних сил!
Олена КУТАСЕВИЧ
    
Переглядів: 1039 | Додав: zamok | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 1
04.06.2014
1. Thomas [Новина]
Short, sweet, to the point, FRc-xeEaEtly as information should be!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024