Форма входу

Календар новин

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 02.05.2024, 20:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Вересень » 25 » Як судили за крадіжку, а засудили ще й за наркотики
Як судили за крадіжку, а засудили ще й за наркотики
12:23
Що таке «не щастить», і як з цим боротися? Це питання, мабуть, задавав собі чи не кожен із нас. Бо ж часто проблеми зсипаються на голову одна за одною, згідно із всім відомим «законом підлості», і наслідки, які вони тягнуть за собою, нерідко виявляються плачевними.
    От і нещодавно дію такого «закону підлості» відчув на собі дубенчанин Василь (ім’я з етичних міркувань змінено). Але не будемо забігати наперед – все по порядку.
    Ще восени минулого року око нашого «героя» привабили небайдужі серцю кожного чоловіка електроінструменти – шуруповерт та перфоратор. Побачив він їх у приміщенні дубенського торгового центру, скориставшись відсутністю власників поблизу, швиденько їх «прихватизував».
    Чи Василь сам користувався вкраденим, а чи продав – наразі невідомо. Та вже через місяць руки у чоловіка «засвербіли» знову. Сталося це якраз тоді, коли він побачив у шухляді одного з дубенських магазинів картки поповнення рахунку на телефон та не побачив біля них продавця. Василь, мабуть, подумав, що гріх не скористатися такою нагодою, та й скористався. Та не встиг чоловік виговорити всі ці «халявні» гроші, як його спіймали. І не просто спіймали, а ще й до суду притягнули.
    - Внаслідок своїх злочинних дій обвинувачений Василь завдав потерпілим збитків на загальну суму 2304 грн., – прокоментував ситуацію помічник Дубенського міжрайонного прокурора Дмитро Чорнозуб. – Тож його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно. Допитаний в ході судового слідства Василь  свою вину у вчиненні злочинів  визнав повністю та активно сприяв слідству, чим пом’якшив покарання. Але в ході розслідування цієї справи було виявлено, що підсудний «захоплювався» не лише крадіжками…
    - А чим же іще?
    - Під час обшуку в будинку Василя працівники міліції знайшли та вилучили макову солому. Як згодом вияснилося, ще в кінці літа минулого року підсудний придбав рослини маку снотворного та зварив з них наркотичний засіб – опій  екстракційний, який потім вживав шляхом ін'єкції. Ту ж солому маку, яка залишилася, він заховав з метою подальшого виготовлення наркотиків. Ці дії підсудного було кваліфіковано за ч.1 ст. 309 КК України як незаконне виготовлення, придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту. Тож у результаті судом було прийнято рішення засудити Василя до 3 років 6 місяців позбавлення волі, врахувавши і крадіжки, і зберігання та вживання наркотиків.  
    Отака халепа – судили за крадіжки, а засудили ще й за наркотики.
Олена КУТАСЕВИЧ
    
    
    

Переглядів: 831 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024