Форма входу

Календар новин

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 02.05.2024, 23:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Вересень » 11 » Громада дорогу збудувала
Громада дорогу збудувала
13:11
Жителі вулиці Микола Костомарова, що знаходиться у районі Підборців, що у Дубні, і хати збудували, і сади посадили, і діти їх тут уже виросли, а ось десятки років доброї дороги не мали. Саме це їм добряче дошкуляло, особливо у негоду. Бо ж, як кажуть самі мешканці вулиці, легковим автомобілем сюди заїхати було практично не можливо, а без гумових чобіт не обходилась жодна сім’я.
     Тож на сході вулиці на початку цього року й було вирішено покласти асфальт замість ґрунтової дороги. Були й ініціатори, серед яких першу скрипку зіграв депутат міської ради Роман Вознюк, тутешній мешканець. Також вистачало скептиків, мовляв, нічого з цього доброго не вийде, оскільки об’єм роботи великий та потребує великих коштів. Бо й дійсно, асфальтове покриття вулиці шириною 5 метрів сягає 600 метрів у довжину. Та заручившись підтримкою міської влади, люди розпочали справу.
     Спочатку довелось шукати дешевші будівельні матеріали. Зокрема, щебінь кількох фракцій, який закладений в основу дороги. Тому з кожного двору зібрали по 2 тисячі гривень. Аби не було ніяких кривотолків, довелось, окрім організаційної комісій, ще й створити ревізійну, яка пильно слідкувала за витрачання коштів та за придбанням матеріалів.
     І ось у серпні дорожники Дубенської ДЕД привезли сюди свою техніку – розпочались роботи. І знову не стояли осторонь жителі вулиці Костомарова – кожен вважав за честь відпрацювати на своїй дорозі. До цієї справи долучились уже й ті, хто спочатку не вірив, що справа буде зроблена. І нині люди мають таку проїжджу частину, що вже й інші сюди приїздять на оглядини.
      Аби завершення справи було логічним, громада у вівторок зібралась на своїй вулиці, щоб урочисто відкрити свою дорогу. Прийшли старші і зовсім юні мешканці, запросили свого священика отця Василя для проведення служби Божої та освячення вулиці. Приїхали також міський голова Леонід Дудко, перший заступник голови Віктор Будзін та начальник Дубенського ДЕД Володимир Гамера.
     Були теплі слова сказані на адресу громади, були квіти та урочисте перерізування стрічки. А потім жителі вулиці з гордістю показували свою оновлену вулицю, де прямо на проїжджій частині усією громадою накрили стіл та відзначили цю подію. І, як сказав мер, коли б така дружня активність була на кожній вулиці, то у нас не було б бездоріжжя.    

Переглядів: 844 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024