Форма входу

Календар новин

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Неділя, 05.05.2024, 12:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Жовтень » 30 » ДАІ вводить нову систему іспитів на посвідчення водія
ДАІ вводить нову систему іспитів на посвідчення водія
11:54
 Правила, які започаткуються по всіх МРЕВ України з нового року, у Дубні вже працюють
     Вже не раз і не два можна було почути, що складання іспитів на права водія у міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділеннях (МРЕВ) не обходиться без хабара. І багатьох охочих отримати ці права доброзичливці заздалегідь попереджають, скільки це «коштує», і кому платити. Тож, мабуть, саме з цих міркувань Департамент ДАІ України вирішив ввести нову систему контролю за складанням теоретичної частини іспиту.
     Суть нововведень полягає в тому, що складати іспити потрібно буде на комп’ютерах, які підключені до мережі Інтернет. За допомогою цього Департамент ДАІ в он-лайн режимі зможе слідкувати, на яке питання відповідає екзаменований, який варіант відповіді він вибрав – правильний чи неправильний, скільки часу в нього залишається для складання іспиту.
     Саме тому така система унеможливлює втручання, тобто надання допомоги у відповіді на запитання або виправлення неправильних відповідей екзаменатором, оскільки програма автоматично інформує про несанкціоноване втручання.
     Крім того, як підкреслив начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць, відтепер усі, хто бажає отримати водійське посвідчення, складатимуть іспити за новою версією екзаменаційних білетів. За його словами, це обумовлено тим, що траплялися непоодинокі випадки, коли відповіді на загальновідому стару версію просто заучували або переписували.
     Варто відзначити, що сьогодні в Україні діє 267 МРЕВ. І всіх їх планують підключити до нової системи складання іспитів у І півріччі 2010 року. Але це великою мірою залежатиме від наявності коштів.
     Яка ж ситуація із новою системою складання іспитів на водійське посвідчення у нашому краї? Як повідомили у Дубенському МРЕВ, складання теоретичної частини екзаменів на комп’ютерах у нас діє ще з липня цього року. Причому комп’ютери ці, яких на сьогоднішній день 8, вже підключені до мережі Інтернет. Тож всі охочі стати водіями протягом 20-ти хвилин мають відповісти на 20 запитань. І відразу бачать, склали вони іспит, чи ні.
     Ну що ж, побачимо, наскільки це допоможе викорінити корупцію.
     
     

Переглядів: 1470 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024