Форма входу

Календар новин

«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Неділя, 28.04.2024, 12:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Квітень » 23 » Стратегічний план сталого розвитку Дубна
Стратегічний план сталого розвитку Дубна
11:35
Безперечно, без плану розвитку не може діяти і працювати жодне підприємство, а тим паче місто. Ще у 2003 році був затверджений стратегічний план розвитку міста. А днями відбулось засідання комітету, на якому підбили підсумки зроблено та намітили подальші дії щодо розвитку Дубна. Правда, ці пропозиції будуть ще обговорюватись та вибиратимуться найоптимальніші, найраціональніші зерна життєдіяльності міських сфер життя на наступні роки.  
    З цього приводу наш кореспондент зустрівся із начальником управління економіки і власності Дубенської міської ради Ольгою Євдокимовою.
   - Ольго Олексіївно, наскільки цей план охоплює міські сфери, адже, як кажуть, усього не передбачити?
   - План сталого розвитку Дубна розроблений за методичної підтримки Волинського ресурсного центру ще у 2003 році. Тож час підбити підсумки та думати про дальше життя-буття. Тут йдеться про перетворення у сфері житлово-комунального господарства, благоустрій території міста, зокрема, реконструкцію  та модернізацію системи опалення, водопостачання та водовідведення. У 2006 році було завершено будівництво водогону вулиць Кременецька – Заводська. Окрім заміни малоефективних котлів на більш продуктивні, також 1000 метрів аварійних ділянок  тепломереж замінено на ізольовані труби. Із запланованого – провести реконструкцію та будівництво міських доріг. У 2007 році на ремонт доріг використано 1399,9 тис.грн. Значно покращився стан проїжджих частин  вулиць Шевченка – Замкова, Забрама – Галицького, Сурмичі, Мостова, Забрама - Млинівська, Львівська, Мирогощанська, Лисенка, Свободи, Сахарова, Миру, Підборці. Торік на дороги було використано 2882,8 тис.грн., а саме на капітальний ремонт вулиць Драгоманова, Запорізька, Леонтовича, Квітнева, Полуботка, Вигнанка, Гірницька, М’ятинська, Тиха, Олени Пчілки, Спортивна. Зроблено поточний ремонт проїжджої частини Симоненка, Лінійної, Вишневського, Панаса Мирного, Добролюбова. Правда, нам ще потрібно чимало зробити для покращення стану наших вулиць. Та, на жаль, не вистачає коштів, щоб відремонтувати всі міські дороги. А ще планували спорудити асфальтний завод у Дубні, але через відсутність коштів цей проект не вдалось поки що реалізувати.
- Нині дехто критикує, що у Дубні за цю зиму зрізано чимало дерев…
- Я б назвала це благоустроєм міста. Зрізають старі трухляві дерева, які становлять небезпеку або заважають. До того ж, щорічно проводиться закупівля зелених насаджень. У 2008 році придбано 614 дерев і 184 кущі, а цього року посаджено 700 дерев у місті. Благоустрій клумб проводить КП «Зелене господарство». Частково зроблено реконструкцію скверу на вулиці Замковій – встановлені світильники, облаштовані газони, пішохідні доріжки.  
 Ще хочу наголосити, що комунальниками зроблено чимало для ліквідації стихійних сміттєзвалищ. Так укладено 6200 угод із фізичними та юридичними особами на вивезення та утилізацію твердих побутових відходів. Розроблено графіки поквартальної очистки та маршрути вивозу сміття. З лютого 2008 року функції санітарної очистки міста передано КП «Дубноводоканал», а 15 травня торік розірвано угоду з фірмою ДП «Альтфатер Тернопіль» на вивіз твердих побутових відходів на території міста. До речі, такі дії дали можливість залишати значні кошти у місті. Придбано 78 металевих контейнерів місткістю 0,75 куб.м. та 43 пластмасових євроконтейнери місткістю 1,1 куб.м. для вивозу відходів міським комунальним підприємством. Та не усі мешканці міста хочуть жити в чистоті: своє сміття несуть у лісосмуги, викидають на дороги. Скажу, що нам необхідно підвищувати рівень екологічної свідомості громадян.
-    Ольго Олексіївно, для реалізації будь-якого плану необхідні кошти. Тобто йде мова про наповнення міського бюджету, про економіку міста.
-    Ми створюємо сприятливі умови для розвитку малого та середнього бізнесу. У Дубні діє асоціація підприємців «Перспектива» щодо надання консультацій та послуг підприємцями міста. У Дубенському міськрайонному центрі зайнятості постійно надаються індивідуальні консультації з розробки бізнес-планів. Постійно проводяться інформаційні семінари з поглибленої орієнтації на підприємницьку діяльність, інформаційні семінари для підприємців, семінари-навчання для підприємців з основ комп’ютерної грамотності. Влаштовуються семінари з роботодавцями. Щороку відбувається «Тиждень підприємця», в рамках якого проводяться: день відкритих дверей для підприємців, «круглий стіл» «Від  бізнес-ідеї до власної справи».
При формуванні бюджету щорічно передбачаються кошти для підтримки розвитку підприємництва. У разі необхідності  надаються пільги щодо сплати місцевих податків та зборів підприємств, продукція або послуги яких є соціально або економічно важливими для міста. Одним словом створюємо умови для розвитку бізнесу. Так з 31 серпня по 2 вересня 2007 року у місті Соколов-Подляський (Польща) відбувся II інтеграційний форум, на якому організовано виставку промислових товарів з Дубна. У червні 2008 року на базі Дубенської міськради в рамках співпраці в галузі економіки та культури, під патронатом  Міністерства закордонних справ  Чеської Республіки в Україні, проведено форум із громадянами Чехії з метою зміцнення контактів органів влади, місцевих ділових кіл, наукових та освітніх установ поміж нашими державами, містами, підприємствами.
Можна ще перераховувати чимало заходів щодо розвитку виробництва, надання послуг для розвитку бізнесу. Проте ми усвідомлюємо, що без залучення інвестицій нам не обійтись. Тому тут також необхідно дбати про інвестиційну привабливість міста. Разом з тим, варто розвивати туризм, точніше приймати у себе туристів. А для цього маємо реставрувати пам’ятки архітектури та історії. У цьому плані дещо зроблено, але хотілося б більше. Для цього маємо гуртуватись навколо гарних ідей, а потім їх реалізовувати.
Микола Мороз
  Шановні жителі Дубна. План розвитку і розбудови міста необхідний для нас, його мешканців, для поліпшення нашого життя. Тож звертаємось до вас із проханням надсилати свої пропозиції, своє бачення  щодо перспективи розвитку міста. Ставте завдання перед владою – що необхідно зробити і як зробити це краще. Свої пропозиції надсилайте на адресу  газети «Замок» або на електронну скриньку редакції zamok@online.ua    

.       

Переглядів: 1005 | Додав: zamok | Рейтинг: 1.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024