Форма входу

Календар новин

«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 28.03.2024, 15:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Квітень » 23
Цього свята з нетерпінням чекав весь християнський світ. І приготування до нього розпочалися ще заздалегідь. Тому що потрібно і пасочку спекти, і ковбаску з шиночкою, і яєчка пофарбувати. Господинькам – приємні клопоти, а дітворі – забава. Бо ж як цікаво розфарбовувати яйця в різні кольори та наклеювати на них чудернацькі візерунки!
І от – всі приготування завершено, пасхальний кошик складено, залишилося дочекатися  Світлого Христового Воскресіння. Тим більше, що спати цієї ночі не можна. Ще з давніх-давен старші люди ходили до церкви, а молодь палила всю ніч ритуальне багаття – «одияніє», щоб сполохати нечисть.
Саме ж святкування Пасхи розпочалося з участі у пасхальному богослужінні рівно опівночі. Священики прочитали святкову Всеношну службу та привітали прихожан із світлим Христовим Воскресінням.
У Свято-Покровському соборі нашого міста Богослужіння проводив бл ... Читати далі»
Переглядів: 910 | Дата: 23.04.2009 | Рейтинг: 2.0/1 | Коментарі (0)

Днями у Казані (Росія) відбувся чемпіонат світу із гирьового спорту, де за збірну України виступав вербівчанин Олексій Котвінський.
І цього разу наш земляк із цих престижних змагань не повернувсь без медалей. Так Олексій серед молоді (учасники до 23 років) виборов «срібло». Наш атлет також вийшов на поміст і серед дорослих спортсменів. І тут він не спасував – у напруженій боротьбі із знаменитими гирьовиками Котвінський посів на чемпіонаті світу престижне третє місце. Редакція газети вітає Олексія та його тренера Леоніда Момотюка із перемогою. Віримо, що наступного разу наш земляк підніметься на найвищу сходинку світового п’єдесталу.

Переглядів: 771 | Дата: 23.04.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (1)

Безперечно, без плану розвитку не може діяти і працювати жодне підприємство, а тим паче місто. Ще у 2003 році був затверджений стратегічний план розвитку міста. А днями відбулось засідання комітету, на якому підбили підсумки зроблено та намітили подальші дії щодо розвитку Дубна. Правда, ці пропозиції будуть ще обговорюватись та вибиратимуться найоптимальніші, найраціональніші зерна життєдіяльності міських сфер життя на наступні роки.  
    З цього приводу наш кореспондент зустрівся із начальником управління економіки і власності Дубенської міської ради Ольгою Євдокимовою.
   - Ольго Олексіївно, наскільки цей план охоплює міські сфери, адже, як кажуть, усього не передбачити?
   - План сталого розвитку Дубна розроблений за методичної підтримки Волинського ресурсного центру ще у 2003 році. Тож час підбити підсумки та дум ... Читати далі»
Переглядів: 1001 | Дата: 23.04.2009 | Рейтинг: 1.0/1 | Коментарі (0)

Уже кілька років поспіль громадськість нашого краю вшановує пам’ять загиблих вояків УПА в Гурбенському лісі.
У 1944 році на Великдень відбувся бій 5-тисячного війська УПА з 15-тисячним військом НКВД. Тоді із цього котла вдалось вирватись повстанській армії, завдавши значних втрат енкаведистам. Безперечно, ця подія є віхою у боротьбі за Незалежність України. Тож на третій день Христового Воскресіння тут, у Гурбенському лісі, знову зібрались ветерани руху опору, представники політичних партій, керівники області та районів. Згадувались тогочасні події, йшла мова про сьогодення. Було чимало сказано теплих слів на адресу ветеранів УПА, але, як сказали самі ветерани, їх боротьбу на офіційному рівні поки що ніхто не визнав, як і не визнана історична справедливість. І вже після спілкування між собою, обговоривши минуле та сьогодення, ветерани повертались додому розбитими дорогами із с ... Читати далі»
Переглядів: 851 | Дата: 23.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

    Весна поступово вступає у свої права. Так щемно пахнуть розквітлі абрикоси, так неповторно і гарно, багатообіцяюче простягається розбуджена земля, такі заклопотані  люди...
   А у військоматі – свої невідкладні завдання: розпочався весняний призов, і нова гвардія новообранців готова поповнити ряди cолдатів, бо завжди повинен хтось уміти захищати і це буяння весняної краси, і мирну працю на полях, і святкові зустрічі родин за столами, і пам’ять про минуле цієї землі, і її майбутнє.
   Юнаки, які зібралися у Дубенському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді були небагатослівні та спокійні. Військовий командир С. Канюка заспокоїв хлопців, розповівши їм всі нюанси військової служби і захисту прав призовників та покладені на них обов’язки, можливі ситуації і вміння з них виходити, адже ... Читати далі»
Переглядів: 860 | Дата: 23.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)


Copyright MyCorp © 2024