Форма входу

Календар новин

«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Понеділок, 06.05.2024, 10:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Лютий » 12 » Половина гральних автоматів у Дубні – нелегальні
Половина гральних автоматів у Дубні – нелегальні
15:29
Їх будуть конфісковувати, знищувати, а власникам заборонятимуть займатися гральним бізнесом у нашому місті
Незважаючи на фінансову кризу, гральних автоматів у нашому місті аж ніяк не поменшало. Навіть навпаки – то тут, то там на центральних вулицях з’являються нові ігрові заклади та торгові точки, в яких стоять «однорукі бандити». Тож на початку цього тижня, 9 лютого, у Дубенській ОДПІ пройшов «круглий стіл» з питань грального бізнесу. Запрошені на нього були власники гральних закладів, ігрових автоматів та представники преси.
-    Це питання вже давно є актуальним, – розпочав зустріч Олександр Стратюк, начальник Дубенської ОДПІ. – І не лише тому, що хтось десь якось хоче нечесним способом заробити гроші. Сьогодні це є трагедією багатьох сімей. Бо ж ні для кого не є таємницею, що з дому виносяться останні кошти, цінні речі, діти залишаються голодними, сім’ї розпадаються, люди самі себе лишають життя. А тим часом у ряді закладів встановлені незаконні гральні автомати. Це підтверджено недавніми перевірками – рейд лише по закладах Дубна виявив 87 незаконно встановлених гральних автоматів і 3 більярдні столи. В той же час у 2008 році в нас видано 100 торгових патентів. Тобто 100 гральних автоматів встановлені легально, а 100 – нелегально. Ці 100 легальних автоматів дали для міста 437,1 тис. грн. прибутку. А це значить, що з нелегальних ми за рік недоотримали майже півмільйона гривень. І це лише від торгових патентів.
-    А ще ж ми постійно бачимо вбивства, грабежі, тілесні ушкодження, які мають стосунок до ігрового бізнесу, – продовжує  Руслан Мельник, начальник Дубенського міськрайвідділу внутрішніх справ. – Люди хочуть нажитися легкими грошима і часто заради цього готові на все. Та нині нас не так турбують ті ігрові зали, що є легалізованими, як автомати, які стоять в магазинах, кафе, барах. Бо ж там з пляшкою пива у руці можуть спокійно грати і неповнолітні. І трапляється, що підлітки, та й не лише вони, програвшись, починають в приступі агресії бити спочатку автомат, а потім і продавців того магазину чи кафе, де він стоїть. У зв’язку з цим працівниками відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю проводиться ряд заходів. Так у неділю ми провели перевірку гральних закладів, під час якої було вилучено 10 ігрових автоматів. І ще кілька таких стоїть у міськвідділі – чекають своєї долі. Щодо таких конфіскованих автоматів, то за ними повинен прийти власник із відповідними документами. Якщо ж цього не відбувається, то ми їх або продаємо, або, у більшості випадків, знищуємо.
А ще начальник Дубенської міліції додав, що на сьогодні у відділі є багато конфіскованих гральних автоматів, за якими власники так і не з’являються. Тобто – є бізнес, який нікому не належить. А підприємці тим часом ходять кругами й вишукують, через кого б то підійти, щоб забрати свої гральні автомати...
-    Ці 7 підприємців, які сьогодні прийшли на круглий стіл, проблем із законом не мають, – говорить далі Руслан Мельник. – І можна лише подякувати їм за легальне ведення бізнесу.  А от ті, яких би я хотів сьогодні побачити, проігнорували наші збори. І в мене є побажання, щоб особи, які ведуть легальний бізнес, повідомляли нас про порушників закону в ігровій сфері. Це не буде підстава колег-підприємців, бо то не підприємці, а просто аферисти. Крім того, я б хотів, щоб у всіх гральних закладах зробили куточок споживача, де б знаходилися відповідні документи –  копії торгових патентів, ліцензій тощо, що значно полегшить наші перевірки, оскільки не потрібно буде шукати власника закладу. Що ж до документації, то є в нас такі підприємці, які спочатку виставляють гральні автомати, дивляться, який прибуток вони дають, і вже тоді вирішують – брати патент, чи ні. Саме це, за словами начальника міліції, можемо побачити у селі Тараканів – кафе-бари «Лель», «Зодіак», «Колос». На гральні автомати у цих закладах немає жодного нормального документа. Це ж саме робиться на майдані Незалежності в Дубні, де на днях почали обладнувати ігровий зал в торговому центрі «Фокстрот». Поки що там немає ні документації, ні належних умов.
Присутньою на «круглому столі» була також Валентина Демчук, заступник міського голови Дубна:
- Для нас, для міської ради, питання грального бізнесу є дуже наболілим. Ми ведемо статистику по ігрових закладах: скільки їх зареєстровано, хто і як працює. І я хочу сказати, що міська рада серйозно налаштована на легалізацію грального бізнесу. Спільними рейдами, які будемо проводити разом із податковою інспекцією, міліцією та іншими службами, ми будемо контролювати ведення цього бізнесу. Якщо ж бачитимемо незаконні дії, то будемо вилучати гральні автомати, позбавляти підприємців торгового патенту і більше ніколи не дозволимо їм займатися цим видом  бізнесу в нашому місті.
- Щодо незаконного ведення грального бізнесу, то я б хотів сьогодні назвати ті заклади, де стоять нелегальні автомати, – додає Олександр Стратюк. – Як то сьогодні модно, передаю привіт кафе «Нічлава», магазину «Добробут» (підприємець Кондратюк), кафе «Лев» (підприємець Левінський), кафе по вул. Галицького, 20, кафе «Оріон» (підприємець Слівінський), кафе «Оазис» та кафе «Бістро». Шкода, що цих підприємців сьогодні не було, я хотів би з ними зустрітися з питань розміщення їхнього ігрового бізнесу. Що ж до законодавчої бази стосовно нашого сьогоднішнього питання, то ще з червня минулого року на розгляді Верховної Ради знаходиться законопроект про азартні ігри в Україні. Там передбачено все – від ліцензійних умов до місця здійснення діяльності. Залишається лише чекати, коли цей закон визріє та увійде в життя. Я думаю, ще це вже не за горами, бо ж ми не єдині в Україні і в Рівненській області, хто оголосив війну гральному бізнесу.  
Олена ЦУНДРА

Переглядів: 1434 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
16.02.2009
2. Олена (zamok) [Новина]
Казав начальник податкової, що так шось невірно зрозуміли і з справою розбираються. І якщо працюють нелегальні, значить це всім вигідно. Але звіти перед пресою тра ж давати...

13.02.2009
1. slon (slon) [Новина]
Сльозу викликає таке дружнє передавання привітів від начальника ОДПІ. Якщо вони(підприємці) порушники, то приміняйте до них відповідні фіскальні заходи, згідно чинного законодавства. Якщо ж вони працюють згідно відповідних норм,то нема чого "город городити". 7 закладів легальних, - 7 нелегальних, вони, що в лісі працюють і їх там неможна відшукати?Чи Закон закон для всіх неоднаковий? А може тут впливають якісь інші фактори? Такі як події з одним із працівників податкової міліції на автозаправці.
Доречі, його вже випустили? cool

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024