Форма входу

Календар новин

«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 28.03.2024, 12:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Червень » 10 » «Заради життя на землі…»
«Заради життя на землі…»
12:31
З нагоди відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 рр. Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» провело Всеукраїнський літературний конкурс для школярів «Заради життя на землі…».
Протягом місяця (з 20 березня до 20 квітня) на розгляд журі надійшло понад 2500 робіт з усіх областей України. Весь цей час тривала дуже цікава, клопітка й надто непроста робота, адже було надзвичайно важко відібрати найкращі твори, що претендували б на перемогу. Учнівські роботи засвідчили неабиякі літературні здібності дітей, їхню небайдужість і щирість почуттів. Серед розмаїття художніх жанрів були й оповідання, і новели, ліричні вірші та поеми, і навіть невеликі історичні дослідження.
Цей конкурс був покликаний сприяти духовному єднанню українського народу довкола ідей національної злагоди та державотворення, виховання молодого покоління на кращих зразках служіння Вітчизні та осмислення підсумків Великої Перемоги, поширення ідей гуманізму, вшанування учасників Другої світової війни, бранців концтаборів, а також мирних жителів, які зазнали терору окупантів та героїчно працювали в тилу.
А також для поглиблення довіри та взаєморозуміння між Укрпоштою та споживачами послуг поштового зв’язку, підвищення авторитету Укрпошти як національного оператора поштового зв’язку в державі та світі.
Журі було вражене, з яким трепетом і повагою нинішні діти ставляться до подій минулого, як свято зберігають родинні традиції і як гідно шанують ветеранів. З-поміж робіт було дуже багато розповідей про події війни, що їх дівчата та хлопчаки переповіли за словами своїх дідусів, бабусь, прадідусів і прабабусь, ветеранів-земляків, сусідів і просто випадкових знайомих. Кожна така історія захоплювала, залишала незабутнє враження.
Та все ж у результаті ретельної роботи журі на першому етапі конкурсу відібрано 21 роботу, що вирізнялися високою художністю та поетичністю, а уже 30 квітня визначило переможців. Серед дубенських школярів виявилися не тільки учасники конкурсу, а й переможці. Так, третє почесне місце на всеукраїнському конкурсі здобула учениця ЗОШ №1 Шевчук Тетяна Сергіївна із оповіданням «Медаль за відвагу». І ось за сприянням Дубенської пошти та особисто її керівника Володимира Одутова, Тетяна цього тижня змогла отримати обіцяну премію у розмірі 340 гривень яку особисто вручив переможниці Володимир Миколайович.
Вручення проходило у переповненому актовому залі рідної школи Тетяни. Її прийшли привітати рідні, друзі, просто знайомі та небайдужі до здобутків дівчини, а також вчителі та директор, які безпосередньо беруть участь у її вихованні. У очах присутніх горіли вогники радості, надії та віри, адже це стало яскравим прикладом і доказом того, що все ж таки можна досягти неабияких висот, потрібне лише бажання, знання та віра у краще.
Володимир Одутов від Укрпошти та себе особисто вручив переможниці грамоту та декілька цікавих видань. Ото ж від Дубенського відділення Укрпошти, особисто від Володимира Миколайовича Одутова, а також від редакції вітаємо переможницю, бажаємо і надалі високих злетів та перемог на творчій ниві.
Мирослава Федун
Переглядів: 1161 | Додав: zamok | Рейтинг: 3.0/1 |
Всього коментарів: 1
15.07.2012
1. Riccardo [Новина]
Well I guess I don't have to spend the wekeend figuring this one out!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024