Форма входу

Календар новин

«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вівторок, 16.04.2024, 21:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Травень » 20 » У Дубні відкрилась виставка «Погляд у минуле і майбутнє»
У Дубні відкрилась виставка «Погляд у минуле і майбутнє»
10:36
У кожного власне розуміння прекрасного і, відповідно, різні шляхи його пошуку. Проте у всі часи були місця, де прекрасне завжди знаходило собі притулок і де гарантовано його можна відшукати. Наше місто також не виняток. Яких лише митців не приймало древнє Дубно. У Дубенському історико-культурному заповіднику можна було побачити багатьох відомих митців, роботи художників, фотографів і скульпторів зі всієї України. Тільки у минулому номері ми розповідали про чудову персональну виставку відомого художника Тараса Більчука, і ось, знову відкрилася нова, не менш цікава. Доля судила, що справжнє свято мистецтва, під поетичною назвою «Погляд у минуле і майбутнє», відбулося саме у Міжнародний день музеїв. На виставці було представлено 103 полотна двадцяти чотирьох митців Рівненщини, які входять до Рівненської обласної організації Національної Спілки художників України. В основному це пейзажі та натюрморт, є й портрети. Є на виставці роботи дубенчанина Анатолія Казмірука. Представлені пейзажі наділені пронизливим відчуттям природи з її невловими градаціями змін, кажуть відвідувачі виставки.
Представив присутнім виставку відомий живописець, голова Рівненської обласної організації Національної Спілки художників України Феофан Бобрик.
Він розповів нам, що художники, які представляють виставку, є справжніми професіоналами своєї справи, у кожного з них була вже не одна персональна виставка, їхні картини знаходяться у багатьох країнах світу.
-Пане Феофане, розкажіть про Спілку, яку Ви очолюєте.
- Рівненська обласна організація Національної Спілки художників України створена у 1989 році. До цього у нас була творча група, яка належала до Львівської зональної організації Національної Спілки художників України.
До нашої Спілки входять 37 професійних художників, один із них - заслужений художник України, два не дожили до отримання цього звання, оскільки система надто забюрократизована. Члени Спілки працюють викладачами у рівненських вузах: Петро Подолець, Іван Жилка, Іван Гуменюк, Віра Чернієнко, Михайло Йориш, Володимир Ботан, Сергій Руднєв.
До речі, при Спілці під керівництвом Тетяни Лукашевич і Сергія Руднєва працює художня студія для дітей, які не потрапили до художньої школи, хто готується до вступу у вузи, а також для усіх дорослих, які бажають займатися образотворчим мистецтвом.
- Що дає художнику членство у Спілці?
- Це його визнання як художника. В Україні більше 30-ти тисяч художників із вищою освітою, а серед них лише 5 тисяч - члени Спілки.
Завдання Спілки - допомогти вже професійним художникам стати на творчий шлях - майстернями, матеріалами, організацією виставок. Також вшановуємо ювілярів, колег, яких з нами вже немає (середній вік наших художників - 50 років). Постійно організовуємо пленери, щоб митець був весь час у роботі, не втратив здатності малювати.
Намагаємося робити обмінні виставки - з Луцьком, Тернополем, Хмельницьким.
- Чи йде молодь у Спілку?
- Це є проблемою - нема молоді, охочої працювати на виставки. Я запрошую всіх, хто має відповідну освіту, приходити в Спілку, організовувати презентації, хороші роботи ми просуватимемо на виставки.
У день відкриття на виставку завітало чимало людей, зокрема заступник міського голови Олександр Карп"юк, депутат міської ради Олег Супрун, дубенські художники та викладачі школи мистецтв, а також студенти та школярі дубенщини. Приємно, що молоді було чимало, адже це означає, що вона цікавиться мистецтвом.
Жителі Дубна та гості міста зможуть насолодитися чудовими роботами, а також матимуть можливість купити картину яка припаде до душі. Виставка діятиме до 24 серпня поточного року.
Мирослава Федун
Переглядів: 1270 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
15.07.2012
1. Charles [Новина]
Everyone would beenift from reading this post

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024