Форма входу

Календар новин

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 28.03.2024, 13:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Липень » 22 » Творчий ювілей дубенської козачки
Творчий ювілей дубенської козачки
11:28
14 липня в Дубенському районному будинку культури відбулася вечір-зустріч, присвячена ювілею творчості талановитої співачки та авторки пісень Галини Мосійчук під поетичною назвою «На крилах любові». Ведучою вечора стала дубенська поетеса Любов Пшенична, яка поетичними рядками розповідала про життя та творчість пані Галини.
Галину Мосійчук можна без вагань назвати справжньою українською козачкою. Вона мама трьох дорослих дітей, голова фермерського господарства «Катерина» (28 гектарів батьківського поля, що перейшло їй у спадок – надійна основа невеликого фермерського господарства, що в Мізочі Здолбунівського району), самодіяльний композитор та виконавець пісень. Усьому жінка дає лад, мирно співіснують у дубенчанці Галині Мосійчук і трудівниця полів і талановита творча особистість.
Коли слухаєш цю жінку, відчуваєш її життєдайну енергію, жагу та любов до життя, патріотизм, шану рідного краю. Чи не у кожній пісні відчувається незламний український дух. Її пісенний світ надзвичайно різнобарвний.
Талановита дубенчанка пише про святині Волині, її людей та історію рідного краю. Вона має міцний тил - чоловіка Леоніда Федоровича, який допомагає їй і в житті, і в роботі, піклується про неї – співачку як продюсер. Разом вони - взірець щирості та людяності. Саме такими родинами сильна Україна.
На ювілейний концерт співачки зібралося чимало людей, старших і молодих, тих, хто знайомий з творчістю співачки і ті, хто почув співочу козачку уперше. Привітали пані Галину міська та районна влада, жіночий клуб «Азалія», письменницька братія, гості та шанувальники її творчості з різних міст. Всі розповідали про неї як про особистість обдаровану Богом, щиру, доброї душі людину. Позаду від слухачів чути: «чудовий голос, а пісні змушують задуматися про прожитті роки та про майбутнє». У декого з присутніх помітно бриніли сльози на очах. І дійсно, її спів зачаровує, торкається найпотаємніших куточків людської душі, духовно збагачує, лікує поранені душі. Велика кількість її пісень на слова дубенської поетеси Любові Пшеничної: «Маленька зіронька», «Катерина», «Жорна», «Мої земляки», «Бабине літо», «Дорога», «Кобзарева пісня», «Вербова колиска» . З цими та іншими творами свого часу мали можливість ознайомитись навіть космонавти, перебуваючи у космосі, члени українських громад Чикаго й Філадельфії (США), чехи — вихідці із Дубенщини, їх повезли в Португалію та Італію наші заробітчани. Співпрацюють із співучою фермеркою залюбки також поети Микола Береза (Рівне), Галина Галичанка (Бровари), Ярослава Савчук, Микола Денисюк (Дубно), Олександр Войтицький, Сергій Рачинець, Микола Фотюк (Ніжин), Василь Кирилюк (Чернігів), Микола Пшеничний, Ганна Костів-Гуска (Борщів).
Талановита дубенчанка має чимало нагород. Пані Галина стала лауреатом обласного конкурсу «Жінка року» як композитор і виконавець власних творів, нагороджена грамотою обласної ради як керівник фермерського господарства «Катерина», отримала нагороду «Кришталевий жолудь» Дубенської міської територіальної громади в номінації «Творча особистість», про неї знято чимало передач. Галина Мосійчук стала володаркою перших премій на Всеукраїнських фестивалях: „Ліра Гіппократа” (м.Чортків, Тернопільщина) і „Обіймись, Україно” (м.Київ), отримала Гран-прі на Всеукраїнському сільському фестивалі-конкурсі сучасної української пісні „Боромля-2007” (Сумщина), перемогла на Всеукраїнському фестивалі „Пісенний вернісаж-2008” (м.Київ), відзначена Дипломом на краянському фестивалі чеської пісні у Празі. На Третьому Всеукраїнському фестивалі мистецтв „Кришталевий Трускавець-2008” наша землячка посіла перше місце. Та всіх перемог не перелічиш. До свого ювілею дубенська трудівниця створила 100 пісень. Та неголовне їх кількість, важливо, що її пісні подобаються людям, зігрівають та лікують душі, допомагають творити, жити, робити добро. Таки справедливо підмітила дубенська поетеса Любов Пшенична, що „в пісні землячки – два крила, аби в небеса злетіти і повернутись до людських сердець”.
Вітаємо співачку з її творчим ювілеєм і зичимо ще довгих років натхненної праці. Нехай життєдайна мелодія ще рясніше народжується у щедрій співочій душі.
Мирослава Федун
Переглядів: 7211 | Додав: zamok | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 4
15.07.2012
4. Dee [Новина]
The gneuis store called, they're running out of you.

13.08.2010
3. Віктор Келлер [Новина]
Прошу вибачити за описку "самагдова" - читати смарагдова

13.08.2010
2. Віктор Келлер [Новина]
Радію, пишаюсь, що на теренах Рівненщині яскраво засяяла самагдова співачка - Галина Мосійчук. Творчого довголіття, сімейного затишку та благодаті, радощів від дітей та внуків, повага друзів та колег , надійної опори - коханого чоловіка. Міцного здоров'я. Щоб Ваш солов'їний спів нас тішив многії, многії літа.
З повагою
Ваш прихильник
Віктор Келлер

13.08.2010
1. Михайло Кошан [Новина]
Пишаюсь тим що особисто знаю, чув і знайомий з чудовою людиною, талановитою співачкою Галиною Мосійчук. Прекрасно! Вітаю щиросердечно з творчим ювілеєм. Бажаю міцного здоровя, щастя і творчої наснаги.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024