Форма входу

Календар новин

«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 28.03.2024, 16:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Червень » 3 » Підприємці хочуть, щоб їх почули
Підприємці хочуть, щоб їх почули
11:19
27 травня у Дубенській міській раді пройшло розширене засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва на тему: «Зустріч влади та бізнесу». Участь у засіданні взяли члени координаційної ради, керівники промислових підприємств міста, суб’єкти підприємницької діяльності в галузях торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, будівництва, перевезення та приватні підприємці міста.
Перед присутніми виступив Олександр Орленко, директор Українського інституту підприємництва в м.Києві, який наголосив, що марно сподіватися на іноземного інвестора, а найголовнішим багатством підприємства є його люди.
Мали змогу також виступити як керівники міста, так і підприємці. Безперечно, чимало нині проблем у бізнесу є через недосконале, а інколи навіть заплутане законодавство. Буває, коли один нормативний документ заперечує інший. А ще дехто з керівників вважає, що різний бізнес знаходиться у різних умовах. Через зволікання з оформленням документів, а це затримка з відправленням вантажу, підприємству доводиться платити кругленьку суму штрафу. Висловлювалось чимало інших пропозицій на координаційній раді. Правда, левова частка з них зможе вирішиться тільки завдяки корекції нормативних документів.
Тож за результатам зібрання підготовлено звернення учасників засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва при Дубенській міській раді до Рівненської облдержадміністрації.
Враховуючи ситуацію, яка склалася в народногосподарському комплексі міста необхідно відмітити, що в даний час мають місце ряд проблем, які потребують негайного вирішення. У зв’язку з цим звертаємось до Вас з проханням:
1. Сприяти своєчасному відшкодуванню з Державного бюджету у передбачених законом випадках сум податку на додану вартість, сплачених суб’єктами господарювання міста.
2. Доручити причетним центральним органам влади вжити невідкладних заходів щодо активізації кредитування галузей господарського комплексу, в першу чергу будівельній сфері.
3. Прискорити внесення змін до нормативно-правових актів з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності в частині визначення переліку дій, права на провадження яких набуваються за декларативним принципом, а також зобов’язати центральні органи виконавчої влади провести інвентаризацію платних послуг, що надаються державними установами при отримані суб’єктами господарювання дозвільних документів з метою скасування послуг, які не передбачені чинним законодавством або надаються організаціями, що не мають статус бюджетних установ.
4. Зобов’язати центральні органи виконавчої влади переглянути нормативно-правові акти щодо критеріїв визначення високого ступеня ризику діяльності підприємницьких структур та забезпечити повномасштабну реалізацію положень мораторію на здійснення перевірок суб’єктів підприємницької діяльності на період до 31 грудня 2010 року.
Визначити поняття "сумлінний платник податків” в зв’язку з чим обмежити перевірки таких платників з періодичністю раз в п’ять років.
5. Усунути протиріччя у законодавстві щодо відсутності процедури стягнення збору за видачу дозволів на розміщення об’єктів торгівлі, згідно Декрету КМУ "Про місцеві податки та збори” він передбачений, а в переліку дозволів згідно Закону України "Про дозвільну систему” - відсутній.
6. Внести зміни до Методики оцінки об’єктів оренди затвердженої Постановою КМУ від 10.08.1995 року №629: скасувати обов’язковість проведення незалежної (експертної) оцінки майна при наданні в оренду нерухомого майна, що перебуває у комунальній власності.
7. Забезпечити інформування суб’єктів підприємницької діяльності на місцевому рівні щодо змін чинного законодавства, в першу чергу змін до отримань дозволів, погоджень, висновків, цінової політики, норм та нормативів у сфері господарської діяльності т.п. Для цього створити спеціальний сайт, доступ до якого вільний для господарюючих суб’єктів.
8. Прийняти в другому читанні і ввести в дію Закон України "Про місцеві податки та збори”, запровадити ринковий податок замість ринкового збору, що дасть можливість врегулювати питання обліку торговельних місць на ринках, усунення від цього процесу адміністрацій ринків і безпосереднє надходження податку в місцеві бюджети.
9. Переглянути норми відшкодувань добових витрат на відрядження в межах України в сумі не меншу 80 грн. на добу з подальшою диференціацією в залежності від рівня інфляції для господарюючих суб’єктів.
10. В зв’язку з обмеженістю коштів в бюджетах сільських, селищних, міських рад та високою вартістю робіт передбачити і частково виділити з державного бюджету кошти на виготовлення генеральних планів забудови населених пунктів.
Переглядів: 893 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
13.09.2012
1. Rosabel [Новина]
Everyone would benefit from raeidng this post

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024