Форма входу

Календар новин

«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 29.03.2024, 16:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Червень » 10 » На дубенському небосхилі засяяли нові зірочки
На дубенському небосхилі засяяли нові зірочки
12:01
Багата земля українська на таланти… Численні конкурси, фестивалі, що проводяться в нашій державі, виявляють нові імена юних талантів. Дубно може пишатися, адже тут проживає велика кількість талановитих дітей.
Доказом того, що талантів у нас дійсно багато, є різноманітні заходи, які за сприяння Дубенської міської ради досить часто проходять у нашому місті. Одним із таких заходів, який збирає з кожним роком все більше і більше талановитих зірочок, є зліт обдарованої молоді Дубенщини під назвою «Зорі народжуються на землі», який проходив минулого тижня у тронному залі Дубенського замку. Це вже відбувся одинадцятий зліт, на якому змогли зустрітися всі обдаровані дітки, або їх ще називають «поціловані Богом». Привітати діток кого із творчим дебютом, кого із новими напрацюваннями і здобутками, а також дати мудрі життєві настанови прийши міський голова Леонід Дудко, заступник міського голови Олександр Карп`юк, керівник підліткового клубу «Берегиня» міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, член Спілки письменників України, поетеса Любов Пшенична, письменники Сергій Рачинець, Микола Тимчак та Микола Пшеничний, начальник Дубенського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Віра Павлюк.
При запаленому вогнику свічок під звуки відомих акордів молоді таланти розповідали свої твори, під аплодисменти співали українських пісень, під радісні мелодії виконували танки. Було приємно і радісно від того, що зал світився і грів душу. Він був світлим не від вогника свічі, а від великої кількості запалених дубенських зірочок.
За матеріалами зльоту творчої молоді (краєзнавців, поетів, прозаїків, художників) випущено альманах «Зорі народжуються на землі», який присвятили 910-ій річниці міста Дубна та 550-річчю з дня народження Костянтина Івановича Острозького. Його створили спільно мудрі і врівноважені студенти з усіх навчальних закладів міста Дубна, гімназисти і юні учні, котрі ще тільки ступають на літературно-мистецьку стежину. Майже всі вони – члени підліткових клубів, які діють при міському центрі соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді. Їхні творчі доробки публікувалися у пресі, звучали зі сцени, по радіо і телебаченню. Проте дехто дебютував уперше.
Кожен, хто брав участь у 11 зльоті обдарованої молоді, отримав у подарунок від Дубенської міської ради та міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді диплом за великі досягнення у творчості та активну участь у культурно-мистецькому житті міста, а також новесенький альманах «Зорі народжуються на землі» та квитки у цирк. На сторінках нового жовтогарячого альманаху можна знайти віршовані думки і прозові мрії, художні світлина та цікаві малюнки. Хоча неможливо перелічити всіх талантів, проте назвемо хоча кілька з них, які ввійшли до збірки. Це Світлана Іващук, Тетяна Зотова, Лілія Матвійчик, Тарас Якимчук, Наталія Росоловська, Ірина та Іванна Юрків, Аліна Золотар та багато інших талановитих діток.
Напевне не всі автори з цієї книжечки зможуть досягти найвищих висот, не всі стануть відомими, не всі зможуть друкувати свої твори. Проте, віримо в те, що кожен з них не забуде рідну мову, батьківщину, величну історію і стане доброзичливою людиною, гідним громадянином своєї держави. Адже кому, як не їм усім, творити нашу Духовну Світлицю.
Слід подякувати міській раді та центру соціальної служби для сім"ї, дітей та молоді, адже вони виконують гідну місію – завжди підтримують обдаровану молодь Дубна.
Віримо і сподіваємося, що сяйво засвічених зірочок не погасне, а наснага юних сердець допоможе в розбудові держави.
Вітаємо наші таланти і чекатимемо ще вищих висот, і головне пам’ятайте, що життя занадто коротке, щоб бути непоміченим.
Мирослава ФЕДУН
Переглядів: 1474 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
04.06.2014
2. Danica [Новина]
That's an astute answer to a tricky queitson

18.07.2012
1. Mido [Новина]
Smart thinking - a celevr way of looking at it.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024