Форма входу

Календар новин

«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 19.04.2024, 05:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Червень » 24 » Міста-побратими
Міста-побратими
11:00
Міжнародний рух поріднених міст зародився у роки Другої світової війни. У 1942 році англійський Ковентрі та радянський Сталінград прийняли рішення встановити дружні стосунки та використовувати їх для розвитку співробітництва в інтересах миру та добробуту громадян. Шляхетні цілі поріднених міст отримали згодом широке визнання міжнародної спільноти, сприяли розвитку громадянської ініціативи у різних країнах світу.
Поріднені міста, міста-побратими – два міста, розташовані у різних державах, між якими встановлені постійні дружні зв’язки для взаємного ознайомлення з життям, історією та культурою, з метою досягнення кращого взаєморозуміння, укріплення співробітництва та дружби між народами різних країн, а також обміну досвідом у вирішенні аналогічних проблем, які стоять перед міською владою та організаціями.
Дубенська міська рада входить до складу Асоціації міст України. Містами побратимами є міста Гіжицько та місто Соколов Підляскій Республіки Польща, а також місто Белградчик Болгарія. Підтримуються партнерські відносини з містами Гневом, Гданськом та іншими… Співробітництво міст полягає в обміні делегаціями, художніми та спортивними колективами, виставками, літературою, фотоматеріалами, організації різноманітних проектів з метою вивчення та розуміння історичних, культурних, життєвих подібностей та розбіжностей, обміні інформацією про життя міст та ведення міського господарства.
В цьому році виповнюється десять років партнерських стосунків з містом Гіжицько.
А як же все починалось?
Кажуть, зі струмочка починається річка, а добрі людські стосунки – з посмішки. Наші ж початки знаходять початок у родинному корінні. Бо саме в родині дубенських лікарів Богдана та Ольги Коцюб 4 грудня 1999 року відбулась перша зустріч з членами делегації міста Гіжицько, яку привіз до Дубна іх дядько Юзеф Кабала.
Можливо, хтось тишком-нишсом задасть запитання:
- А чому це у них дома?
Та, тому, що на той час у нашому місті була одна не з кращих економічних ситуацій, а готель не зовсім відповідав вимогам гостей.
Перше знайомство з Дубенщиною, представниками влади району і міста…
Гостей приємно вразила радушність українців, екскурсії, особливо зацікавило коневодство у Мирогощі.
А вже у 2000 році на відзначення 900-ліття міста Дубно прибула перша офіційна делегація міста. Тоді нею опікувалась вже польська громада Дубна, в силу різноманітних обставин члени делегації проживали в дубенських родинах, що дало можливість ще більше налагодити містки між такими далекими по відстані та такими близькими по духу громадами міст.
Першими своїми враженнями від пережитого і побаченого в Україні розповіли гіжичани своїм громадянам у місцевій пресі. І коли у липні 2000 року Богдан і Ольга привезли в місто тисячі озер першу групу дітей на відпочинок, то вони познайомились з представниками української громади…
(Далі буде...)
Е.Осіння
Переглядів: 1641 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
18.07.2012
2. Ellen [Новина]
With the bases loaded you srtcuk us out with that answer!

12.07.2010
1. Дубенчанин [Новина]
Цікаво, чому уникають писати правду, як починалась співпраця з Гіжицько? Кому це потрібно?. НА святкуванні 25 червня 2010 року і голова Союзу українців у Гіжицьку Іван Пік і колишній мер Дубно Віталій Никитюк публічно заявляли про те, яку важливу роль зіграв у цій справі рівненський культуролог Микола Федоришин. Без нього певнеі не було б цього побратимства. Він один знає як це починалось.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024