Форма входу

Календар новин

«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Субота, 20.04.2024, 11:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Травень » 20 » Дух українського козацького лицарства відтепер житиме у дубенських школярів
Дух українського козацького лицарства відтепер житиме у дубенських школярів
10:33
Нині нашими дітьми більше опікуються батьки, вулиця, засоби масової інформації, різні суб-культури, всіляка пропаганда і взагалі всі, кому це робити не ліньки.
За часів незалежності України доросле суспільство поки що не спромоглось запропонувати альтернативу колишнім жовтенятам, піонерам і комсомольцям. Але, на щастя, завжди є ентузіасти, які щось та роблять, не чекаючи на інших. Такі ентузіасти знайшлися і у Дубні, які уже не вперше організовують дитячо-юнацькі військово-спортивної патріотичні ігри Українського козацтва «Сокіл» («Джура»).

Основною метою цих змагань організатори ставлять виховання в її учасників патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв і традицій й взагалі національних цінностей українського народу, пропаганди здорового способу життя.
Такі змагання днями можна було побачити, на спортивному майданчику школи №6.
Нам вдалося побувати на цих змаганнях юних козаків і козачок. Це був уже третій тур у якому змагалися наймолодші учасники, учні 6-7 класів. Гра видалася яскравою, веселою та завзятою.
У азартній атмосфері змагалися шість команд під пильним наглядом представників Дубенського козацтва імені Северина Наливайка. На змаганнях вистачало не тільки козаків, а й козачок, які аж ніяк не поступалися молодим козакам, а подекуди навпаки, показували кращі результати.
Треба відзначити, що учасники змагань показали досить непогану спортивну та бойову підготовку. Кожна команда показала справжній клас, підготувала прапор команди, клич, стройову пісню і показала неабияке вміння стройової підготовки. Виявилось, що мало бути спортсменом, потрібно добре знати історію, звичаї, розумітися на тактиці та стратегії, бути гарним товаришем, на якого можна було б покластись, адже мудрість шляхетність і відвага - головні чесноти молодих захисників нашої держави.
Побачивши з яким азартом діти змагаються між собою, можна впевнено сказати, що це гарна ідея виховання молоді. Будемо сподіватися, що цю ідею візьмуть на озброєння усі школи міста, адже приємно спостерігати, що, попри усі сучасні негаразди, є в українському суспільстві здорові патріотичні сили, які конкретними справами відроджують національні традиції і зміцнюють дух нашої молоді. А це означає, що Україна і українська нація житимуть і далі та не загубляться у водоворотах сучасного життя.
Мирослава Федун
Переглядів: 868 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
13.09.2012
2. Irais [Новина]
This is both street smart and inetlliegnt.

23.05.2010
1. людмила [Новина]
Чудовий сайт. Раніше не бачила. Єдине, що хотілось би: наприклад сьогодні фінал фестивалю "Котилася торба", але ніде не знайшла програми фестивалю. О котрій годині закінчення ? і де , взагалі , можна знайти інформацію про те що буде, а не тільки що відбулось?. Вибачте, може не в тему.
Але сайт газети дійсно сподобався. Поздоровляю.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024