Форма входу

Календар новин

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 26.04.2024, 01:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » Архів новин
З ініціативи міської ради, зокрема радника  міського голови Олексія Кислюка, а також при сприянні відділу у справах сім’ї та молоді у Дубенському міському будинку дітей та молоді з вересня працює гурток «Пласт».
       «Пласт» є частиною світового руху, що відзначатиме у 2012 році своє 100-річчя. Його метою є всебічне патріотичне самовиховання української молоді через фізичний, розумовий та духовний розвиток.
       Головними обов’язками Пластуна є вірність Богу і Україні, допомога іншим та життя за Пластовим Законом.
       Уклад Пластунів юнаків і юначок об’єднує молодь 12-18 років. Найменша та основна виховна ланка – пластовий гурток, який є мініатюрою самостійної держави, за яку відповідає кожен її член, що виконує певну корисну, точно окреслену функцію.
     ... Читати далі»
Переглядів: 1691 | Дата: 04.12.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (1)

Найкраща боротьба з хворобою – знання про неї
1 грудня весь світ відзначав День боротьби із страшною та невиліковною хворобою – СНІДом. Лише на 1 січня цього року в Україні було зареєстровано майже 138 тис. ВІЛ-інфікованих та 26 тис. – хворих СНІДом. Тож ситуація ця зачіпає кожного з нас.
Саме тому у Дубенському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пройшов минулого вівторка тематичний круглий стіл, присвячений проблемі ВІЛ/СНІДу. Його учасники – волонтери та активісти Центру – під керівництвом Віталія Новосада розповідали про це захворювання, ділилися знаннями про шляхи його передачі та методи профілактики. Бо ж, як кажуть, ворога потрібно знати в обличчя, тоді й не так страшно з ним боротися.
Окрім обговорення проблеми, учасники круглого столу переглянули кілька документальних фільмів про ВІЛ/СНІД, де мова йшла не лише про ... Читати далі»
Переглядів: 930 | Дата: 04.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Двоє хворих СНІДом цього року померли
1 грудня – по всьому світі у цей день говорять про СНІД. Про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. За неофіційними даними, носіями вірусу імунодефіциту людини в Україні є сьогодні не менше 600 тисяч чоловік. В офіційних же регістрах значиться майже 92 тис. ВІЛ-інфікованих. І 10 відсотків з них — діти. Ця історія — наочне підтвердження того факту, що епідемія, яка раніше лютувала в основному лише в «групах ризику», вирвалася на волю.
- Станом на 1 листопада 2009 року у нас на обліку стоїть 81 ВІЛ-позитивна людина віком від 18 до 42 років, – розповідає головний лікар Дубенської міської поліклініки Володимир Сорока. – 64 серед них – це жителі міста і 17 – району. Крім того, 8 ВІЛ-позитивних жителів нашого краю перебувають у різних місцях позбавл ... Читати далі»
Переглядів: 906 | Дата: 26.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Минулого тижня відбулась позачергова сесія Дубенської міської ради, на якій було розглянуто ряд питань. Та спочатку передувала зустріч із президентом «відкритого міжнародного університету розвитку  людини «Україна» Петром Таланчуком, який був у свій час міністром освіти нашої держави.
Оскільки у засновниках цього навчального закладу є Дубенська міська рада, то цей фактор є важливим для розвитку співпраці. Делегація вчених приїхала у наше місто не з порожніми руками, а представила передпроектні пропозиції розміщення у Дубні філії свого закладу, а простіше – ціле студентське містечко. Його планують розмістити у районі вулиці Семидубської на колишніх землях військового містечка. За попередніми підрахунками цей проект обійдеться десь у понад 200 мільйонів гривень. Будівництво буде грандіозним та триватиме, як кажуть спеціалісти, до 20 років. А тим часом вчені зі згаданого університету г ... Читати далі»
Переглядів: 793 | Дата: 26.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Але це великою мірою залежить від зміни законодавства
     Роль органів прокуратури у нашій країні досить велика. Бо ж вони не лише укріпляють законність, захищають права людини і громадянина, а й відіграють важливу роль у формуванні України як правової держави. Тож у 2000 році Указом Президента України було введене професійне свято – День працівників прокуратури, яке відзначається щорічно 1 грудня.
     Та цього року правозахисники Рівненщини відмічають подвійне свято. Бо ж рівно 70 років тому, після приєднання Західної України до УРСР, й була створена прокуратура Рівненської області. Тож напередодні свята Дубенський міжрайонний прокурор Роман Музичук провів прес-конференцію, під час якої  поділився основними здобутками та проблемами.
     ... Читати далі»
Переглядів: 1136 | Дата: 26.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Дехто відразу вчиться на своїх помилках і намагається їх більше не повторювати. А дехто, хоч і сильно обпечеться, та все одно лізе знову в полум’я. Як, наприклад, наш сьогоднішній герой, назвемо його Володимир, що мешкає у с. Залужжя Дубенського району. 
Ще у 2007 році Володя був засуджений Демидівським районним судом за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з проникненням  у  приміщення  чи  інше сховище). Тоді його засудили до 5 років позбавлення волі, та, за ст. 75 КК України, звільнили з випробуванням на іспитовий строк 2 роки.
Та вже через рік наш герой знову «засвітився». Випиваючи із «другом» Миколою (із естетичних міркувань ім’я змінено) у нього вдома на кухні,  Володя кинув оком на його мобільний телефон «Соні Еріксон К 550і». Під приводом здій ... Читати далі»
Переглядів: 845 | Дата: 26.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У Дубні в районі П’ятої школи встановлено пам’ятник жертвам голодомору 1932-1933 років в Україні.
Він буде нагадувати про трагічні сторінки нашої історії, які навіть через десятиліття неможливо згадувати без жаху – від усвідомлення численних жертв і відвертої цинічності скоєного.
Переглядів: 877 | Дата: 26.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Карантині канікули на Дубенщині затягнулись понад три тижні. А все через епідемію, яка негадано навалилась на наш люд. Кілька тижнів тому хворих на грип та гострі простудні захворювання у нас щоденно збільшувалось з величезною кількістю. Хворіли і дорослі, і діти. Так при епідемічному порозі 900 хворих на 100000 населення у нас до лікарів звертались тисячі людей. Тож осінні канікули розтягнулись з тижня на місяць. Тимчасово припинили навчання не тільки школи та дошкільні заклади, а й коледжі, ліцей. Студенти роз’їхались по домівках, аби не підхопити вірус.  Проте епідемія після вжиття відповідних заходів почала вщухати, кількість хворих значно зменшилось, а нині фіксується значно менше епідемічного порогу.
Тож протиепідемічна комісія, яка працювала під час оголошення пандемії, прийняла рішення про відновлення навчання у школах, дитсадках та інших закладах. Разом з тим рекомендов ... Читати далі»
Переглядів: 818 | Дата: 26.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

«Водоканал»  - краще підприємство року
За офіційними даними статистики звання у рейтингу «Комунальне підприємство року» визнано кращим серед інших підприємств України КП «Дубноводоканал».
Аби здобути таке звання, необхідно пройти серйозний відбірковий конкурс, де передбачено цілий ряд вимог. Тут мова йде не тільки про рівень надання послуг, а й оснащення технікою, запровадження сучасних технологій та ярд інших вимог. Приємно, що до кращих потрапило Дубенське підприємство, яке очолює досвідчений керівник Василь Антонюк. Сам Василь Михайлович стверджує, що такий успіх можливий не тільки дружній роботі колективу, а тісна співпраця з міською радою, виконкомом. Тож вітаємо і бажаємо нових успіхів у роботі, яка потрібна так людям.

Щоб жити краще – створюйте товариства

Мешканці баг ... Читати далі»
Переглядів: 1211 | Дата: 26.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Лікарі прогнозують нову хвилю епідемії після закінчення карантину. А тим часом ускладнення у вигляді пневмонії вже виявлено у 10 жителів Дубенщини
     Чи то епідемія йде на спад, чи то просто люди заспокоїлися, а ситуація з грипом, яка кілька тижнів тому породила паніку по всій країні, вже мало кого лякає. Що ж діється із цим на Дубенщині? Розповідає головний лікар Дубенської міської поліклініки Володимир Сорока.
     - Якщо ще на початку епідемії, 2 листопада, ми зареєстрували 106 випадків ГРЗ та 62 випадки грипу, 9 листопада – 54 випадки ГРЗ та 32 випадки грипу, то вже минулого понеділка, 16 листопада, - 33 випадки ГРЗ та 2 випадки грипу. Тож, як бачимо, епідемія таки згасає. Та й паніка вже пройшла і люди не біжать в лікарню при найменшому чханні. Хоча і в цьому є свій мінус. Бо ж якщо ран ... Читати далі»
Переглядів: 850 | Дата: 19.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 29 30 »

Copyright MyCorp © 2024