Форма входу

Календар новин

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 24.04.2024, 17:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » Архів новин
Ось уже 65 років відділяє нас від тих травневих днів, коли відлунали останні залпи найстрашнішої і найкровопролитнішої в історії людства війни.
У цей день ми повертаємося до незабутньої весни 45-го, згадуємо тих, хто у жорстокій битві виборов перемогу. Так розпорядився довгий і кривавий календар війни, що саме тоді, коли природа оживає, починає нове життя, наші батьки, діди, прадіди вибороли довгоочікувану перемогу. Але навіть коли б ця війна завершилася в іншу пору року, Перемога все одно означала б відродження, оновлення, повернення до життя — те, що несе світові весна.
Війна пройшла залізним плугом через кожну родину, кожну долю. Сувора її правда назавжди залишиться з нами. Вона навічно у нашій пам’яті — загальнонародній, родинній, індивідуальній.
З року в рік, уже традиційно Україна відзначає 9 травня день Перемоги. Наше місто до цієї дати підготувалось заздалегідь. У міс ... Читати далі»
Переглядів: 1442 | Дата: 13.05.2010 | Рейтинг: 4.0/1 | Коментарі (1)

9 Травня - велике свято для нашого народу. Вже доброю традицією для шахістів Дубенщини стало проведення шахового турніру напередодні Дня Перемоги. І цього разу не виняток. Дубенський міськрайком при фінансовій підтримці обкому КПУ організував шаховий турнір, присвячений 65-й річниці Перемоги радянського народу над німецько-фашистськими загарбниками.
Кращі шахісти Дубенщини зустрілись у поєдинках за швейцарською системою. Зіграно п`ять турів, визначено переможців та переможених. Перше місце посів Євген Ткачук ветеран Дубенського спорту. Друге місце, набравши одинакову суму очок з Євгеном Ткачуком, виборов Анатолій Пожарський - керівник шахового гуртка Будинку дітей та молоді, а третє місце посів Володимир Жлобницький - лікар-педіатр дитячої поліклініки. Приємно, що в турнірі взяла участь і молодь - спортивна надія дубенщини. Чемпіон та призери були нагороджені грамотами та грошовими преміями. Перед учасник ... Читати далі»
Переглядів: 863 | Дата: 06.05.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

22 квітня у залі камерної та органної музики відбулися урочистості з нагоди відзначення 70-річчя від дня заснування Рівненської державної обласної бібліотеки та Рівненської державної обласної бібліотеки для дітей. В рамках святкування 70-річчя від дня заснування Рівненських бібліотек відбулося нагородження переможців конкурсу у 8 номінаціях, ініційованого Рівненським обласним відділенням Української бібліотечної асоціації.
Наші земляки Микола та Люба Пшеничні а також Микола Тимчак повернулися додому з нагородами.
Нагороду у номінації краща поетична збірка отримав Микола Пшеничний за книгу під назвою «Душа», яка була видана у 2006 році. Поза загальними номінаціями, за високим рейтингом глядачів, була відзначена книга Любові Пшеничної «Зайчикова читанка» обкладинку до якої малювала сама поетеса. Книга вийшла невеликим тиражем у 450 примірників. Як розповіла нам автор, книга довго не залежува ... Читати далі»
Переглядів: 1167 | Дата: 06.05.2010 | Рейтинг: 3.5/2 | Коментарі (0)

Минулої п'ятниці відбулась сесія Дубенської міської ради. Спочатку уже традиційно міський голова Леонід Дудко привітав депутатів, які у міжсесійний період відсвяткували своє день народження. А далі голова міської територіальної комісії Дмитро Комар зачитав рішення у якому йдеться, що замість вибулих депутатів мають приступити до виконання депутатських обов'язків згідно з черговістю у списках від міської партії Регіонів А.Г. Чорнописький, а за списками міської організації ВО «Батьківщина» - О.С. Надольський. Відразу ж Андрій Чорнописький склав присягу на вірність громаді Дубна та приступив до виконання обов'язків депутата. Потім були депу-татські звернення та заяви. Так 24 депутати Дубенської міської ради звернулись до громади міста, у якому йдеться про неприпустимість продовження терміну пере-бування Чорноморського флоту Росії на території України. Правда, з цього приводу навіть не стави-лось це питання на голосування, мотиву ... Читати далі»
Переглядів: 971 | Дата: 06.05.2010 | Рейтинг: 4.0/1 | Коментарі (1)

Нещодавно в Дубенському медичному коледжі відбувся День відкритих дверей. Виявився він як ніколи раніше багатолюдним. Актова зала була переповненою і ледь вмістила усіх бажаючих, хто б хотів ознайомиться з коледжем.
Найбільший інтерес коледж викликав у школярів 9 класів та їх батьків, яких в цей день прийшло понад 100 чоловік.
Гостями коледжу були не лише мешканці м. Дубно і району, але й сусідніх областей: Тернопільської, Львівської, Волинської, Хмельницької.
Велику цікавість коледж викликав у школярів ЗОШ №6 м. Дубно та гімназії №2. Дехто з присутніх прийшов заради цікавості, але більшість мали бажання отримати для себе повну інформацію, щоб здійснити свою заповітну мрію — стати студентом медичного коледжу.
Зустріч захопила всіх. З вітальним словом до присутніх звернулась директор коледжу Н. Венгрин. Студенти коледжу показали невел ... Читати далі»
Переглядів: 1867 | Дата: 29.04.2010 | Рейтинг: 4.9/8 | Коментарі (6)

22 квітня на спортивному майданчику гімназії №2 відбулися змагання з футболу серед школярів.
Участь у змаганнях приймали всі школи та гімназії міста. Змагання виявились досить напруженими і важкими, адже погода в цей день лишала бажати кращою. Пронизливий вітер, дощ із градом, холодне повітря ускладнювали гру. Та завдяки своїй наполегливості, бажанню перемогти та підтримці тренера Клюйка В.П. футбольна команда ЗОШ №3 другий рік поспіль займає перше місце. Хлопці довго і старанно готувалися до цих змагань, і щоденні тренування показали бажаний результат. Юні футболісти доклали всіх зусиль для досягнення мети. Кращими гравцями було визнано учня нашої школи Гандзілевського Назара, який забив у ворота суперників 7 голів. На шляху до І місця юні футболісти 3-ї школи перемогли гімназію №1 з рахунком 9:0, 5 школу - 5:0 і у фіналі гімназію №2 - 4:2.
Вітаємо футбольну команду ЗОШ №3 з перемогою. Бажаємо міцн ... Читати далі»
Переглядів: 803 | Дата: 29.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Чорнобиль …
І бринить у слові цім
І жаль, і відчай
Нашої держави.
Болючий спогад
Про батьків й дідів,
Що полягли на місці цім кривавім.

24 роки відділяє нас від 26 квітня 1986-го – дня трагедії, наслідки якої не дають і, вочевидь, не даватимуть спокою людству ще дуже довго. Вибух на Чорнобильській станції стався близько пів на другу годину ночі. На 4-му енергоблоці ЧАЕС унаслідок серії теплових вибухів був зруйнований реактор.
За розрахунками експертів, сумарний викид радіоактивних матеріалів був у 500 разів більший, ніж унаслідок вибуху атомної бомб, яку скинули в 1945 році на японську Хіросіму.
Радіоактивна хмара пройшла над європейською частиною тодішнього СРСР (Україна, Білорусь, Росія), Східною Європою, Скандинавією, Великою Британією і східною частиною США.
Радіоактивними нуклідами було забруднено понад 145 тисяч квадратних кілометрів території України, Біло ... Читати далі»

Переглядів: 890 | Дата: 29.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Кому у місті не знайоме це слово – Белоградчик? Одним, воно асоціюється з назвою магазину на Базарчику, у інших – відразу ж зринуть у пам’яті милі обличчя болгарських друзів, незабутні подорожі болгарським краєм, моменти співпраці…
Понад двадцять років пов’язані між собою дружніми вузами дубенчани та белоградчани. У далекому 1989 році в рамках багаторічної співпраці між Рівненщиною та Відинським округом Народної республіки Болгарія було підписано угоду між нашими містами.
Тоді ж вперше дізнались дубенчани про чарівне місто і природне «скульптурне» творіння природи – белограчиські скелі, які складаються з декількох незалежних груп і є гірськім формуванням з вапняку і піщанику, протяжністю в 30 кілометрів. Багато скель схожі на людей, тварин. Найвідоміші: Вершник, Мадонна, Ченці, Ведмідь, Лев, Студент, Адам і Єва… Висота Белоградчишских скель досягає 200 метрів.
А ще, про печеру Магура, протяжні ... Читати далі»
Переглядів: 1217 | Дата: 29.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Створити хоспіс як окремий комунальний заклад на базі Дубенського міжрайонного онкологічного диспансеру пропонують депутати постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства (голова — Віра Кобилянська). Це зменшить навантаження на обласний бюджет і збереже робочі місця для колективу. Про це йшлося на засіданні комісії.
Більшість членів комісії погодилися з позицією профільного управління Рівненської облдержадміністрації, що нині діючий Дубенський міжрайонний онкодиспансер не виконує в належному обсязі покладені на нього функції. Зокрема, заклад недостатньо забезпечений лікувально-діагностичним обладнанням, а наявне не відповідає сучасним потребам надання спеціалізованої онкологічної допомоги. Недостатньою, на думку членів комісії, є кількість оперативних втручань, натомість відсоток непрофільних, тобто неонкологічних хворих, яких обслуговує заклад, стабільно високий. При ц ... Читати далі»
Переглядів: 981 | Дата: 28.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

У п’ятницю, 16 квітня, в районному Будинку культури відбувся чемпіонат Дубенської шкільної ліги «Базар по-дубенськи». Як не дивно, така ліга існує, при чому на досить високому рівні.
У грі брали участь 5 команд: «Діагнос» (НВК «школа – гімназія»), «Дай п’ять» (ЗОШ №5), «БЕМС» (ЗОШ №6), «Файна Цукрайна» (ЗОШ №7), «Статуї свободи» (Гімназія №2).
Боротьба була досить напруженою, і протягом гри команди йшли пліч-о-пліч. Регламентована 3-ма хвилинами візитка іноді перевалювала за 10 хвилин, але позитивна реакція залу не залишала журі можливості занизити за це бали, адже час «з’їдали» овації та сміх. В розминці команди продемонстрували впевнений рівень підготовки, відповіли на запитання від журі. Музичні домашні завдання іноді дозволяли нудьгувати. Прокинувся зал на цікавій і дійсно музичній «домашці» багатої голосами команди «Файна Цукрайна». Найбільшими оплесками зал нагородив відеоконкурс усі ... Читати далі»
Переглядів: 910 | Дата: 22.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 »

Copyright MyCorp © 2024