Форма входу

Календар новин

«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 01.05.2024, 04:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Серпень » 12 » За наркотики, «знайдені на тротуарі», отримала строк
За наркотики, «знайдені на тротуарі», отримала строк
14:16
Наркотики в наш час – річ вже звична. Сьогодні практично кожен школяр хоча б раз, та й пробував «травичку», а то й щось міцніше. Але не для всіх це «спілкування» із наркотою закінчується добре. І тут мається на увазі не лише шкода здоров’ю…
      Ще на початку цього року прикра пригода, до якої мають пряме відношення наркотики, сталася із 29-річною дубенчанкою Катериною (ім’я з етичних причин змінене), яка ніде не працює та виховує трьох дітей. 19 лютого жінка, як вона сама стверджує, знайшла біля кафе «Оріон», що поблизу дубенської автостанції, дивний поліетиленовий пакетик. І, не дуже то й розбираючись, прихопила його із собою. Вже пізніше судова експертиза виявила, що в тому пакетику знаходилося майже 10 грам особливо небезпечного наркотичного засобу канабісу (в народі – маріхуани).
      Знала про це Катя, чи не знала (хоча навряд чи хтось буде підіймати із землі та зберігати невідому речовину), але вже наступного дня вона цей пакетик привезла на залізничний вокзал. Саме там її затримали працівники міліції, які й вилучили наркотичний засіб. І наступним кроком цієї «пригоди» став похід до суду.
      - Допитана в судовому засіданні Катерина свою вину в скоєному злочині визнала повністю і згідна з доказами, що були зібрані органами досудового слідства на підтвердження її вини в скоєному, – розповів помічник дубенського міжрайонного прокурора Дмитро Чорнозуб. – Дії підсудної кваліфікуються згідно ч. 1 статті 309 Кримінального кодексу України, як незаконне придбання, зберігання та  перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту і караються обмеженням волі на строк до трьох років,  або позбавленням волі на той самий строк. Та суд врахував пом'якшуючі обставини при обранні міри покарання: щире каяття в скоєному, сприяння слідству і суду у розслідуванні, а також те, що підсудна вперше притягується до кримінальної відповідальності. Тому Катерину було визнано винною у скоєнні злочину по ч. 1 ст. 309 КК України та призначено їй покарання у вигляді 1 року 6 місяців позбавлення волі.  Але, відповідно ст. 75, 76 КК України, вона була звільнена від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік 6 місяців. Щодо наркотичного засобу, то його було знищено.
      Ось така історія. Від себе хочеться додати, що наркотики на залізничному вокзалі – річ аж ніяк не екзотична. Не рідко, стоячи в тамбурі потягу (особливо електрички), можна почути пропозицію придбати ту ж маріхуану чи коноплю. Тож мабуть наша героїня чимось викликала підозру у міліції, через що й потрапила під обшук. Та у подальшому, мабуть, Катя не те що підбирати на вулиці – дивитися на наркотики не зможе. Бо дуже вже за це велика ціна розплати…
Олена КУТАСЕВИЧ

Переглядів: 842 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024