Форма входу

Календар новин

«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 01.05.2024, 05:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Серпень » 12 » Найстарша дубенчанка відсвяткувала 105-річний ювілей
Найстарша дубенчанка відсвяткувала 105-річний ювілей
14:09
Життя наше – як довга дорога. Дорога із ямами та пагорбами, із перешкодами та криницями чистої води, напившись якої, маєш наснаги йти дальше. І якою буде дорога кожного з нас – сказати важко. Комусь відміряно рік, комусь – десять, комусь – шістдесят, а комусь – і за сто.
     Марфа Гаврищук нині є найстарішою жителькою нашого міста, бо ж лише кілька днів тому – 10 серпня – їй виповнилося 105 років. Сама родом з Радивилівщини, нині жінка проживає у Дубні на вулиці Страклівській.
     Народившись у далекому 1904 році, Марфа Петрівна побачила на своєму життєвому шляху багато як радісних, так і сумних подій. Але,  переживши дві війни, одна із яких забрала в неї чоловіка, голодомори та різні перебудови країни, вона зуміла зберегти оптимістичний життєвий настрій, силу та здоров’я на довгі роки. Все життя пропрацювавши у колгоспі і будучи нині у досить поважному віці, жінка виглядає на кілька навіть не років – десятиліть молодшою.
     - Вона ще все сама може робити, – говорить невістка пані Марфи Галина. –  Навіть речі свої сама пере. Багато часу проводить на свіжому повітрі – любить посидіти на лавочці, що на подвір’ї. І лише нещодавно перестала в церкву ходити – сили вже не ті. Тож священик приходить до нас додому, щоб її посповідати. Мабуть, саме віра в Бога, любов до природи та й те, що ми про неї добре дбаємо, й допомогло мамі прожити стільки років.
     А все ж цікаво – як прожити до такого віку – 105-ти років? Про це ми й запитали в іменинниці:
     - Як Бог дав, так і живу, – відповіла старенька жінка. – Саме він тримає мене ще на землі. І скільки тримати буде – стільки й житиму. На здоров’я не скаржуся. Лише кілька місяців тому в мене ногу почало віднімати. Та я ще ходжу помаленьку, хоч і з палицею.  
     Виховала Марфа Петрівна сина, онука, двох правнуків і навіть праправнуками може потішитися, яких також має двоє. Тож і свій черговий ювілей відзначала у широкому родинному колі.
     Не залишився її день народження і поза увагою нашої влади. Міський голова Леонід Дудко разом з депутатом обласної ради Ерною Шевчук завітали до Марфи Гаврищук із подарунками – квітами, коштовною бурштиновою іконою Ісуса Христа та продуктовим пакетом із її улюбленими ласощами. Також мер Дубна передав іменинниці грамоту-привітання від Президента України і побажав їй міцного здоров’я, наснаги та Божого благословення.
     А буквально перед Різдвом Марфі Петрівні наснився сон, у якому чудо-пташка віщувала їй прожити ще 6 років. Так що сподіваємося, що й на свій 110-й ювілей жінка перебуватиме у доброму здоров’ї та хорошому настрої. Многих Вам літ, Марфо Петрівно!
     Олена КУТАСЕВИЧ
     
     

Переглядів: 805 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024