Форма входу

Календар новин

«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 01.05.2024, 15:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Серпень » 12 » Жителі Підборців самі собі будують дорогу
Жителі Підборців самі собі будують дорогу
14:07
Людина сама є ковалем свого щастя. Та й свою життєву дорогу кожен із нас сам собі встеляє. Наглядним прикладом цього є робота жителів вул. Костомарова, що на Підборцях у Дубні. Хоча дорогу, яку вони встеляють, назвати життєвою не можна, але те, що вона суттєво покращить їхнє життя – сумнівів немає.
     Асфальт, який планують покласти на цій вулиці, буде товщиною 5 сантиметрів. Ремонтні роботи проводять працівники Дубенської дорожньо-експлуатаційної дільниці.
     - На цій ділянці дороги ми працюємо вже більше тижня, – говорить начальник Дубенської ДЕД Володимир Гамера. – І сподіваємося, що днів за 5-7 ми її закінчимо. Але це великою мірою буде залежати від погодних умов. Хоч техніка, яка тут працює вся наша, та частка роботи людей, що живуть на Костомарова, також велика. Вони закупили матеріал – щебінь та шутер, провели підчистку дороги, вивезли землю. Крім того, жителі вулиці готують до ремонту територію біля своїх садиб та самостійно робитимуть заїзди до власних дворів.
     - Я живу на Костомарова вже 40 років, – розповідає Антон  Канарєйкін, якого ми застали за роботою біля великого самоскида. – І весь той час дорога на нашій вулиці була просто в жахливому стані. Бо ж люди будувалися та возили багато важких матеріалів, що розбивало й без того не ідеальну ґрунтову дорогу. Вона була буквально вкрита ямами та котлованами. Тож коли депутат Роман Вознюк, який також мешкає на нашій вулиці, запропонував зробити хорошу дорогу, я, як і більшість сусідів, з радістю підтримав його ідею. Були, звісно, й такі, які спочатку не хотіли робити ту дорогу, але зрештою думку свою поміняли – кошти здали практично всі. І обійшовся цей ремонт по 2 тис. грн. з двору, яких на нашій вулиці 40. Бо ж не для когось робимо – для себе, нам же на цій вулиці жити.
      - Це саме те, що називається громадянським суспільством, – додає міський голова Дубна Леонід Дудко. – Бо ж ці люди не жаліються, як це часто можна зустріти, що, мовляв, мер їм порядок не наводить і двори не підмітає, а  самі беруть ініціативу в свої руки і прокладають на своїй вулиці дорогу. Минулого року таким способом було зроблено дороги на вулицях Тиха, Квітнева та Спортивна. Цьогоріч із такою ініціативою до нас звернулися жителі Костомарова. І дорога, яка нині прокладається на їхній вулиці, буде найдовшою, ніж зроблені в попередні роки – її довжина складає майже 600 метрів. Бачачи результати такої роботи, до нас звертаються й жителі інших вулиць із проханням допомогти, але все відразу зробити не можемо. Та якби таким способом робилася б хоч одна вулиця в місті – це було б просто чудово, і за деякий час ми мали б хороші дороги.
     Висновок напрошується сам собою – громада, якщо вона діє дружно, має велику силу та ще більше можливостей. Потрібно лише проявити ініціативу та самому взятися за діло, а не чекати, що хтось прийде і зробить роботу за тебе.
     Олена КУТАСЕВИЧ

Переглядів: 873 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024