Форма входу

Календар новин

«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Понеділок, 06.05.2024, 11:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Лютий » 18 » «Амазонки ХХІ століття» у Дубні
«Амазонки ХХІ століття» у Дубні
15:18
Кохання – одне із найвеличніших почуттів, дарованих людині. Воно захоплює, п’янить, змушує вуста усміхатися, серце плакати, а розум – робити зовсім безглузді речі. Коли воно є – це найбільше щастя. Коли ж нема – життя стає прісним та нецікавим. Але ж не завжди кохання приходить саме – іноді його потрібно й пошукати, а знайшовши – завоювати. Та де ж його знайти в сучасних кам’яних джунглях? І як відвоювати миле серце? Відповідь на це питання знають лише справжні амазонки ХХІ століття, які минулого четверга шукали своїх воїнів.
Свято це – «Амазонки ХХІ століття» -  було організоване у переддень св. Валентина міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Розпочалося шоу о 16:00. Але не в святковій залі, а ще в холі районного Будинку культури. В рамках служби соціально-профілактичної роботи була проведена акція «Захисти себе від СНІДу», від час якої роздавалися листівки та презервативи.
Крім того, проводилося Центром і анкетування, що стосувалося  дозвілля молоді та культурного життя міста. Так, на питання, які твори Миколи Гоголя читає наша молодь, більшість опитаних відповіли: «Тарас Бульба», «Вій» та «Вечори на хуторі біля Диканьки». Що ж до фестивалю «Тарас Бульба», то «за» його проведення віддали голоси більше 80% дубенчан. І під час фестивалю пройти анонімне обстеження на ВІЛ погодилися більше половини респондентів. Також досить цікавим було питання, які б заходи хотілося побачити у нашому місті. І крім тих, що вже проводяться, дубенчани хотіли б, щоб до нас завітали гурти «Скрябін», «Скай», «Блєстящиє», «Сливки» та виконавці Ані Лорак, Скрябін, Лама, Діма Білан, Стас П’єха та Енріке Іглесіас. Також дехто висловив бажання проводити в нас Хелловін, «Міс Дубно», «Караоке на майдані», КВН, День сексу, День пива, День стриптизу та змагання діджеїв.  
Проходила також акція «Подаруй книгу бібліотеці», під час якої збірку книг подарував університет «Україна» та заступник міського голови Олександр Карп’юк. Крім того, пан Карп’юк презентував Центру соціальних служб серію книжок – 20 томів – із «Бібліотеки молодої сім’ї», щоб люди могли знайти там відповіді на важливі сімейні питання.
І ось – завіса піднята. На сцені – ні, ще не учасники, а заступник дубенського мера Олександр Карп’юк, який привітав всіх закоханих та тих, хто лише чекає своє кохання. Особливе привітання із подякою, грамотою та подарунком звучало для директора Будинку культури Леоніда Гримака за підтримку та співпрацю із міською радою.
А вже після цього присутні, в основному дубенська студентська молодь, змогли насолодитися шоу «Амазонки ХХІ століття». Чому амазонки? Виявляється, що ці мужні войовниці були і в наших краях. В одній із пісень, яка записана на Сарненщині, йдеться про те, що «Через село турецькеє йшло військо жіноцькеє…». А що вже говорити про сучасних жінок – сильних, мужніх та все ж звабливо-прекрасних?... Тож саме їм і належало вибирати собі пару. Участь у програмі взяли пари (юнак та дівчина) із кожного вищого навчального закладу Дубна.
Розпочалося шоу із конкурсу «Візьми моє серце». Учасники – мужні скіфи – виготовили «валентинки» та супроводжували їх презентацію красномовними словами про кохання. Листівки, виготовлені руками воїнів, просто вражали, та найбільше захоплення викликали «валентинки» із дистанційним керуванням і танцювальним супроводом.
Після цього наші амазонки повинні були обрати собі вподобану «валентинку», а отже – Валентина. І при цьому обов’язковим було розповісти, якою вони бачать кохану людину. Тож пари визначилися так: Руслан Гришко та Ольга Нацюк (коледж культури РДГУ), Володимир Ярмолюк та Лілія Мацакян (педколедж), Микола Кондратюк та Руслана Ковальчук (університет «Україна»), Роман Корольчук та Олена Котик (медколедж) і Юрій Гуда та Марія Козак (профтехліцей).
Ну що ж, дівчата своїх Валентинів обрали. Але ж воїнам потрібно довести, що обрали-то їх недаремно. Тож під час наступного конкурсу «Я вмію те, чого не вміють інші», хлопці показували свої таланти. Так Руслан показував урок брейк-дансу, Володимир співав пісню, Микола прочитав ліричну поему для коханої, Роман станцював брейк, а Юра – розповів вірш. Після цього, щоб дати учасникам конкурсу зібратися з силами, духом та підготуватися до наступних конкурсів, бард-гітарист Богдан Чепелєв провів «музичну паузу» - виконав кілька своїх пісень.
Але ж не лише юнаки повинні демонструвати, на що вони здатні, наші амазонки також повинні були показати, що їх є за що кохати. Тож у конкурсі «Візьму тебе в полон» Ольга грала на арфі, Лілія, Марія та Олена співали пісень для своїх воїнів, а Руслана виконала танець. У кожної дівчини було своє уявлення про полон та про те, як у нього потрібно брати кохану людину. І справилися вони з цим досить гарно.
Та наївно було б думати, що дівчат на цьому залишать у спокої. Амазонки, вони ж були вершницями, тож і нашим конкурсанткам потрібно було «Осідлати коня», роль якого виконував один із хлопців-учасників. Що вони – хто успішно, а хто й не зовсім – зробили. Але здатність «вилізти на шию» майбутнім чоловікам наші амазонки показали на відмінно.
І завершувалася шоу-програма конкурсом «Сватання», у якому «женихи» просили руки коханої за літературними методами (популярним був метод Голохвастова із «За двома зайцями») та за своїми власними. А вже «засватані дівчата» показували своїм обранцям костюм справжньої амазонки.
Як же всі ці конкурси вдалися нашим парам, оцінювало журі у складі Віри Павлюк, директора ЦСССДМ, Ольги Кобилянської, начальника міського відділу у справах сім’ї та молоді, та Олександра Міщанюка, спеціаліста міської служби у справах дітей.
- Шоу в нас вдалося на славу, – підсумовує Віра Богданівна. – Я щиро дякую учасникам та організаторам за хорошу підготовку, цікаві конкурси та романтичну атмосферу в залі. Всі наші конкурсанти отримали відповідні титули та звання. Так, за демонстрацію прекрасних якостей чоловічої гідності та честі й неабияке знання дівочої психології Миколі Кондратюку ми присвоїли титул «Підкорювач дівочих сердець – 2009», Руслану Гришку – «Король романтики – 2009», Володимиру Ярмолюку – «Співучий Орфей – 2009», Руслану Ковальчуку – «Міцний горішок – 2009», а Юрію Гуді – «Мужній воїн – 2009». Що ж до дівчат, то за демонстрацію прекрасних якостей жіночої солідарності, винахідливості, витонченого смаку, неповторності, активну позицію, володіння ситуацією, жіночність і шарм Лілії Мацакян було присвоєно кваліфікацію «Міс Неперевершеність», Ользі Нацюк – «Міс Вишуканість», Марії Козак – «Міс Чарівність», Руслані Ковальчук – «Міс Оригінальність», а Олені Котик – «Муза Кохання». Також титулом «Міс Ніжність» ми нагородили ведучу Оксану Микитюк, а звання «Містер Оригінальність» отримав ведучий Валентин Колонтай.
Так потроху ми й підійшли до завершення вечора. Тож кращою парою були визнані амазонка та скіф з університету «Україна» Микола Кондратюк і Руслана Ковальчук, які відправилися на романтичну вечерю в ресторан «Дубно». Друге місце зайняли Руслан Гришко та Ольга Нацюк з коледжу культури, які вечеряли в ресторані «Іква». Третє місце розділили Володимир Ярмолюк та Лілія Мацакян з педколеджу і Роман Корольчук та Олена Котик з медколеджу, романтичні вечері яких пройшли в кафе «Манхеттен» і «Альт». Ну і на четвертому місці пара із профліцею  Юрій Гуда та Марія Козак, які відправилися у кафе «Гранд». Крім того, всі учасники отримали ексклюзивні футболки до Дня св. Валентина і солодкі сердечка. Ну і, звісно ж, романтичний настрій та заряд кохання на весь наступний рік.
Також у планах організаторів свята було зафіксувати Всеукраїнський рекорд одночасного перебування закоханих пар у «Серці – символі кохання». Але, через «нельотну» погоду, охочих стати у «серце» на майдані Незалежності виявилося менше півсотні. Тож сподіваємося, що наступного року погода не підведе, і рекорд ми таки встановимо. Так що кохаймося, бо ми того варті!
Олена ЦУНДРА

Переглядів: 1296 | Додав: zamok | Рейтинг: 4.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024