Форма входу

Календар новин

«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 09.05.2024, 01:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Лютий » 12 » Як пройшла сесія міської ради
Як пройшла сесія міської ради
15:20
Минулої п’ятниці, 6 лютого, відбулася чергова сесія Дубенської міської ради. І розпочалася вона, традиційно, із привітань депутатів-іменинників – дні народження святкували Віктор Будзін, перший заступник міського голови, Юрій Горбачук та Василь Левчук.  Саме їм відзвучали привітання та було вручено квіти. І відразу після цього 48 сесія міської ради приступила до порядку денного. Головою секретаріату було обрано депутата Юрія Шесталюка.
Спочатку зачитали відповіді на депутатські запити та звернення. На що депутат Микола Ткачук відповів, що це «не відповіді, а «відмазки». Видно, відповідь на його запит не дуже сподобалася…
У Дубні неправильно розміщені дорожні знаки та розмітка на дорогах
А от запит іншого депутата міської ради стосувався дорожньої розмітки на вулицях Дубна та встановлення дорожніх знаків. Мовляв, багато водіїв обурюються, що в місті ніде припаркувати автомобіль. Роз’яснював ситуацію начальник Дубенського ВДАІ Олег Поліщук. Він зазначив, що в Дубні не розроблена схема дорожнього руху, чим повинен займатися власник дороги. Схема ця виготовляється відповідною організацією, яка має на те ліцензію, і затверджується в Рівному. Коштує вона не мало не багато – 60 тис. грн. І, відповідно, на ній будуть позначені місця розміщення дорожніх знаків, пішохідних переходів та дорожня розмітка. Нині ж у нас ця розмітка, яку наносила ДЕД, не узгоджена із відділом ДАІ, тому не зовсім правильно розміщена. Це ж стосується і дорожніх знаків.
Вчергове депутат Яків Вагилевич підняв проблемне питання про їзду на скутерах. Йому відповіли, що цим нині займається районна Спілка автомобілістів, яка проводять по селах відповідні навчання із скутеристами.
Запитували в Олега Поліщука й про інші аспекти роботи ВДАІ, зокрема про оскарження дій державтоінспектора. У своїй відповіді Олег Леонідович сказав, що це можна зробити на протязі 10 днів із моменту складення протоколу про порушення в установі, де цей протокол складався.
Де стояти дубенським таксистам?
Торкнулись на сесії й проблеми стоянки таксистів на вулицях Дубна. Точніше – відсутність жодної такої стоянки. Міський голова Леонід Дудко сказав, що таксистам пропонували місця, де їх можна було б облаштувати, та вони на них не погодилися, мовляв, не людні. Тож було вирішено самим визначити місця для стоянок таксі та поставити там відповідні знаки. Завдання це покладено на начальника ЖКГ міста Іллю Ониська.
Також заступник міського голови Олександр Карп’юк виступив із пропозицією обмежити рух гужового транспорту центральними вулицями міста. Це можливо, якщо, знову ж таки, поставити відповідні дорожні знаки.
На дорогах Дубна стоятимуть відеокамери?
Крім того, Олександр Поліщук, начальник місцевих автоінспекторів, посилаючись на досвід Костопільського відділу ДАІ, запропонував поставити у Дубні відеокамери. Бо ж так легше буде фіксувати порушення та доказувати вину чи невинність наших водіїв. Тож міський голова пообіцяв поставити такі відеокамери на дорогах Дубна.
І на завершення свого виступу начальник Дубенського ВДАІ попросив міську раду допомогти відділу із спецтехнікою. Бо ж 50% всіх надходжень за порушення Правил дорожнього руху йдуть у міський бюджет.
Інвестиції в економіку Дубна – 81,5 млн. грн.  
Наступні питання порядку денного стосувалися грошей. Так, за минулий рік до міського бюджету надійшло 70 млн. 307 тис. грн. (план щодо власних надходженнях виконано на 102%). А видатків за 2008 рік ми мали 70 млн. 444 тис. грн. – трохи більше, ніж надходжень.
Крім того, було переглянуто й деякі видатки на 2009 рік, зокрема це стосувалося медицини (реконструкції деяких медичних об’єктів). Була висунута пропозиція, щоб керівники закладів охорони здоров’я самі визначали, на що потрібні кошти, але таку ідею заперечив депутат Віктор Тележинський. Свою позицію він аргументував тим, що за такою ж схемою виділялися кошти у минулому році. І в результаті замість хімічної операційної за 140 тис. грн. у міській лікарні було побудовано приймальню – «для показухи».
Що ж до інших сторін розвитку міста, то в минулому році інвестиції в економіку Дубна склали 81,5 млн. грн. – за цим показником ми посіли друге місце в Рівненській області (а от у позаминулому були першими).
Також розглядалося питання промислового розвитку Дубна. Так, у 2008 році в місті працювало 21 промислове підприємство, на яких вироблено продукції на 400 млн. грн.
За досвідом – в Білорусію
Вирішувалися на сесії й інші питання.  Зокрема, які стосувалися житлово-комунального господарства та питань теплопостачання. Нещодавно директор КП «Дубнокомуненергія» Іван Хаврук із заступником міського голови Дубна Віктором Будзіним відвідали Білорусію з метою запозичення досвіду використання альтернативного палива. Тож Іван Миколайович поділився своїми враженнями щодо устрою державного ладу цієї країни, захисту народної освіти, медицини тощо. Можна лише сказати, що нам до білорусів далеко…
Не обійшлося тут і без запитань директору  «Дубнокомуненергії». Зокрема депутат Микола Ткачук поцікавився, чому рахунки за тепло почали приходити населенню відразу по тому, як запустили котельні? І це при тому, що тепло у квартири почало поступати не відразу, а через тиждень, а то й через два. Іван Миколайович на те відповів, що це пов’язано із приведенням всіх елементів теплопостачання у порядок (велику роль тут відіграло заповітрення в трубах).
Борг за тепло – 2 млн. грн.
Крім того, вже сьогодні заборгованість за спожите тепло становить 2 млн. грн. А перед початком опалювального сезону сума боргу складає 500-600 тис. грн. І якщо половина цих боргів погашається, то з іншою дуже складно.
Ще однією проблемою «Дубнокомуненергії», яка розглядалася на цій сесії, є відсутність складів на базі для твердого палива. І через це тирса, яку спалюють в котлах, сиріє і дає менший відсоток ККД. Тож міський голова пообіцяв побудувати навіси на базі, тим більше, що у бюджеті вже передбачені на це кошти.
Розглядалися в цей день й інші питання, що стосувалися міжнародної співпраці, оздоровлення дітей, книговидавничої справи в Дубні, святкування 200-річчя від дня народження Миколи Гоголя, земельних питань тощо. Та депутати в більшості доходили консенсусу і майже одностайно приймали рішення. Так що сесія пройшла швидко і безболісно. Чекаємо наступної…
Олена ЦУНДРА

Переглядів: 1389 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024