Форма входу

Календар новин

«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 29.03.2024, 11:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Січень » 14 » На Різдво Дубенську виховну колонію відвідав почесний консул України в Швеції
На Різдво Дубенську виховну колонію відвідав почесний консул України в Швеції
13:55
Маленькими сніжинками зима притрушує землю, морозець щипає за рум’яні щічки, а яскрава зоря віщує благу вість – Христос народився! Свято це, свято Різдва Христового, – одне з найбільших у християнстві. Чекають його всі – від малого до великого. Та особливо воно потрібне для тих, хто знаходиться далеко від сім’ї, від дому – для засуджених дітей, які в нас перебувають у виховній колонії.
Оскільки до Різдва потрібно підготуватися, то напередодні, 5 січня, о. Євгеній висповідав 47 хлопців, щоб очистити їхні душі від гріха. І ось свято наступило! Славлячи його, ув’язнені – учасники художньої самодіяльності в установі – провели Різдвяний Вертеп. А вже на наступний день до них в гості завітали представники євангелічної церкви «Голгофа» з м. Рівне, на чолі  з пастором, директором Українського  Християнського  місіонерського товариства «Обітниця миру» Олегом Абатуровим.
- Сьогодні ми приїхали зі звісткою про народження Ісуса Христа, – говорить Олег Геннадійович. –  Вважаємо, що колонія для засуджених – це своєрідна зупинка в житті. Це час подумати над своїм життям, осмислити свої помилки та гріхи. В цьому ми й намагаємося допомогти хлопцям. І коли в них пробуджується совість, коли в листах пишуть: «Знаєш, Олеже, я зрозумів, що краще ходити у рваних черевиках, ніж з каменем у душі» - це для нас найбільша подяка.
- Як давно ви приїжджаєте у Дубенську виховну колонію?
- Ми тут вже 12 років. Приїжджаємо, проповідуємо, силами декількох церков збудували молитовну кімнату, привозимо гуманітарну допомогу.  Намагаємося кожного року забезпечити засуджених речами гігієни – зубними щітками, полотенцями, милом тощо. Також граємо з хлопцями у футбол. Цього року плануємо долучити Дубенську виховну колонію до християнської ліги футбольних команд області. І навіть Бог дав, що свого часу ми охрестили 8 засуджених на території установи. Крім того, постійно приїжджаємо на свята, і не з пустими руками. Так і сьогодні привезли колядки, солодощі, новенькі Біблії та святкову програму від музичного гурту «Снігопад». Бо ж ми віримо, що світло повинне бути і у в’язниці, де моральне виховання особливо потрібне.
А вже наступного дня колонію відвідали представники Скандинавської дитячої місії на чолі з керівником українського представництва в Луцьку Людмилою Лонюк та президентом місії Бо Валенбергом.
- Наша співпраця з Дубенською виховною колонією розпочалася 6 років тому, – розповідає Бо Валенберг. – Ідея це була не моя – це ідея Ісуса, серце якого особливо відкрите для людей, що зробили якісь помилки в житті. І навіть якщо твої гріхи такі, як кров, можна знайти прощення. Тому ми приїжджаємо до цих дітей, що б вони поганого не зробили, бо ж Господь помер за всі їхні гріхи.
- Як ви вперше сюди потрапили?
- Син одного із моїх українських друзів потрапив у Дубенську виховну колонію. І той друг попросив мене відвідати його. Коли я сюди приїхав, то побачив дітей, які дуже потребували тепла і любові. Я сам у дитинстві був шибеником, якого батько не раз забирав з міліції. Та насправді я просто був маленьким хлопчиком, який потребував любові. Її мені й дав Ісус Христос. І я не знаю, за що ці діти відбувають покарання, та я знаю, що в глибині їхніх сердець живе маленький хлопчик, який не є поганим, але який хоче, щоб його любили. І дуже важливо, щоб вони не втратили віру в своє майбутнє, і щоб знали, що є люди, які їх люблять. Тому ми сюди й приїжджаємо.
- А як давно працює місія?
- Заснована вона 16 років тому у швецькому м. Мальмо.  Мені було 26 років, коли я почав створювати проекти, щоб допомогти обездоленим людям. Все починалося з маленького, та згодом наша робота розрослася в інші країни. Молдова, Філіппіни, Замбія – куди Господь посилає, туди й іду. І вже сьогодні я є почесним консулом України у Швеції, відвідував двох українських президентів. І щороку близько 300 000 людей отримують від нас допомогу.
От і минулої п’ятниці представники Скандинавської дитячої місії привезли вихованцям колонії звістку про народження Ісуса Христа та індивідуальні подарунками для кожного. А це теплі шапки, шкарпетки та різні ласощі всього більш як на 12 тис. грн. Крім того, приїхали гості і зі святковим Різдвяним концертом – перед засудженими з колядками виступив ансамбль «Відродження».
Відразу після іноземців дітей вітав хор Свято-Георгіївської церкви УПЦ, на чолі з Благочинним Дубенського району, митрофорним протоієреєм, настоятелем храму  о. Євгенієм та керівником хору о. Сергієм.  Колядки у виконанні церковного хору звучали настільки гарно, що дехто з гостей плакав. А вже наступного дня, у суботу, в клубі установи відбувся конкурс колядок між засудженими. І за найкраще виконання та оригінальність головний приз отримав Олександр Тимощук. Також  призами  відзначені Артем Трушніков і тріо у складі Юрія Кириленко, Василя Колесникова та Миколи  Василькова.
Цього ж дня відбулося нагородження переможців конкурсу малюнків «Різдвяна феєрія». Кращі художники – Андрій Остапенко, Василь Колесников та В’ячеслав Сидоров отримали  нагороди. Крім того, всі роботи учасників конкурсу були відправлені на мистецьку виставку «Різдвяна муза», що проходитиме у Рівному з 19 січня.
- Різдвяні свята у нас цьогоріч вдалися на славу, – ділиться враженнями  заступник начальника Дубенської виховної колонії з соціально-виховної та психологічної роботи Олег Лакус. – Скільки гостей, скільки подарунків! Та й на обличчях дітей ще довго не сходили посмішки від душевної радості та тепла, які їм подарували благодійники. Тож надіємося, що та любов, яку привезли їм гості, займе частинку місця у їхніх серцях. З Різдвом Христовим! З Новим роком!
Олена ЦУНДРА,


Переглядів: 1316 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024